Esittely
Ottelutilastot
MuSa MuSaFutsal - Fc Sport J
2017-2018 - Naiset - Naisten Futsal Liiga
Klo 16:00 Porin Urheilutalo
16
Maa

Paljon pelissä Porissa lauantaina


Tulevana lauantaina on Porin Urheilutalolla suurten panosten peli. MuSaFutsalin vieraaksi saapuu FC Sport Vaasasta. Ottelu alkaa klo 16.00.

MuSaFutsal tarvitsee ottelusta voiton ja mieluiten kolmen pisteen sellaisen. Muissa tapauksissa ottelut jäävät runkosarjaan. Voittokaan ei takaa välieräpaikkaa, sillä silloinkin täytyy viimeisten ottelukierrosten ottelut päättyä juuri sopivasti porilaisryhmän kannalta. Tähän voisin laittaa kaikenlaisia matemaattisia yhtälöitä MuSaFutsalin mahdollisuuksista, mutta jätetään se väliin.

Tällä hetkellä Sport on siis neljäntenä 32 pisteellä. Pisteen heidän yläpuolellaan on GFT ja piste heidän yläpuolellaan ACE. Nämä kaksi joukkuetta kohtaavat myös ensi lauantaina. Runkosarjan piikkipaikkaa pitää hallussaan kahdesta peräkkäisestä tappiosta huolimatta Ilves FS, jolla on 39 pistettä.

Liigan pistepörssiä hallitsee FTK:n Tiia Juntikka (36+15=51), mutta takana vaanii lähietäisyydellä GFT:n Daniela Tjeder (23+24=47). Muut ovatkin jääneet jo kauas, sillä kolmantena on Sportin Tiialeena Hakala (17+16=33). MuSaFutsalin tehokkain on ollut Netta Hannula (12+10=22), mutta paras maalintekijä on ollut Mira Laurila (13+3=16), joka on MuSaFutsalin toiseksi tehokkain. Sportin toiseksi tehokkain on ollut Pipsa Lahtinen (16+6=22).

MuSaFutsalin ja Sportin ottelut ovat vuosien saatossa olleet kovia sen sanan joka mittarilla. Tilanteihin ei olla menty jarruttelemaan, mutta ylilyönneiltä ollaan vältytty. Tuskin lauantainen peli tuo poikkeusta tähän, kun vielä ottelusta ei panosta puutu. Koskaan ei joukkueet ole pelanneet vastakkain näin suuripanoksista ottelua. Tämän kauden ensimmäisen kohtaamisen vei nimiinsä Sport, kun se voitti kotikentällään lukemin 6 – 3 (3 – 1). Sport johti ottelua jo 3 – 0, kunnes MuSaFutsal tuli peliin mukaan ja tasoittikin ottelun toisen jakson alkupuolella. Tasoitusosumasta ei ehtinyt kuitenkaan kulua kuin 15 sekuntia, kun Sport siirtyi johtoon. Minuuttia myöhemmin kahden maalin karkumatkalle he pääsivät kuuden metrin rankkarista. Viimeinen tuli tyhjiin summerin soidessa. Viime kauden kummatkin kohtaamiset vei nimiinsä Sport. Vaasassa lukemat olivat 5 – 2 (3 – 0) ja Porissa 2 – 4 (1 – 1).

MuSaFutsalin kokoonpano on vähän vielä auki. Loukkaantuneiden listalle ovat siirtyneet Roosa Erkkilä ja Alina Virtala. B-tytöt pelaavat samaan aikaan Seinäjoella SM-mitaleista.

MuSaFutsalin Anni-Elina Luotonen on mielissään siitä, että pääsee taas pelaamaan yhden väliviikon jälkeen. Ottelun tärkeyttä ei kannata liikaa miettiä, vaan omalla tekemisellä pyritään nappamaan täydet pisteet. ”Meillä on nyt kova voitontahto ja halu saada ne kolme pistettä harmittavan rp-tappion jälkeen”, jutteli Luotonen tiistain treenien alla. Sarjataulukkoa hän ei myöntänyt tuijotelleensa liikaa, mutta on kyllä tietoinen tulevan kamppailun panoksista. ”Tottakai se varmasti tulee näkymään, mutta ei sitä kannata liikaa miettiä”, päätti Luotonen ja aloitti valmistautumisen tiistain treeniin.

MuSaFutsalin twitter palvelee etäfaneja tuttuun tyyliinsä sekä ottelu myös mahdollisesti striimataan livenä netissä. Lisätietoja tästä myöhemmin twitterin puolella. Yleisökeskiarvossa MuSaFutsal on ylhäisessä yksinäisyydessään ainoana liigajoukkueena yli sadan katsojan keskiarvolla. Tämän hetkinen keskiarvo ennen viimeistä kotiottelua on 138, joten eiköhän lauantaina rikota tuo lukema. Tervetuloa Urheilutalolle!!

Play-off haaveet murskaksi


Ennen lauantain toiseksi viimeistä kierrosta oli MuSaFutsalilla vielä teoriassa mahdollisuus edetä välieriin, mutta lauantaina kärsitty tappio Sportille katkaisi ohuenkin langan. Näin MuSaFutsalin kausi päättyy ensi viikolla runkosarjaan. Sport varmisti 3 – 4 (1 – 2) voitollaan paikan välieristä.

Liekö ottelun tärkeys vai mikä, mutta alussa peli oli kummaltakin vähän jähmeetä. Kotijoukkue oli palloa hallitsevampi ja Sport pelasi pitkää pivotilleen, josta pudotuksen kautta paikkojen rakenteluun. MuSaFutsal loi enemmän paikkoja, mutta viimeistelyssä oli parantamisen varaa. Sport puolestaan kolisteli ennen osumaansa lähinnä päätyverkkoa. Ajassa 06.16 Sport siirtyi kulman jälkitilanteesta johtoon. Anni Rintanen pelasi kulman taaksepäin Pipsa Lahtiselle, jonka laukaus upposi verkkoihin. Peli eteni samoilla askelmerkeillä pitkälti koko ajan. MuSaFutsalin tehokkuus tai tehottomuus oli aivan eri luokkaa kuin Sportilla. Sport hyödynsi paikkansa käsittämättömän kovalla prosentilla. Lahtinen iski päivän toisensa ajassa 12.59, kun hän ei jättänyt paikkaa käyttämättä, jonka MuSaFutsalin puolustus hänelle lahjoitti. Huolimaton pallonmenetys johti siihen, että Lahtinen oli nokikkain MuSaFutsal-vahti Siiri Liljan kanssa, eikä erehtynyt. Muutama minuutti myöhemmin Sportin puolustus lahjoitti pallon Netta Hannulalle, joka kuljetuksensa päätteeksi laukoi alakulmaan kavennusmaalin. Maalin jälkeen kotijoukkueella oli pieni momentum tasoitukseenkin, mutta Sport-vahti Karoliina Muurimäellä oli onneakin mukana torjunnoissaan ja Sport tauolle 1 – 2 johdossa.

Toinen jakso alkoi vauhdikkaasti. Sportille tuomittiin vapaapotku noin kahdeksasta metristä, jonka Lahtinen laukoi läpi MuSaFutsalin puolustusmuurin ja töydensi hattutemppunsa. Reilu minuutti myöhemmin Anni-Elina Luotonen eteni hyvin laidalta ja pelasi läheltä päätyrajaa pallon maalille, josta Mira Laurila laukoi kavennuksen. Sama kaksikko oli noin minuutti myöhemmin asialla uudelleen tuoden kotijoukkueen tasoihin. Tällä kertaa Laurila syötti ja Luotonen viimeisteli. Sport siirtyi uudelleen kuskin paikalle ottelussa ajassa 27.05, kun Lahtinen toimi tällä kertaa jakelijana ja Rintanen laukoi vieraat johtoon. Toisen jakson jälkimmäisellä puoliskolla kotijoukkue haki vimmatusti tasoitusta, mutta maaliviivaa lähemmäs ei enää päästy. Paikkoja kyllä luotiin, mutta niin kuin useasti ennenkin tällä kaudella niin ruuti oli märkää. Muutaman viimeisen minuutin MuSaFutsal haki tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla. Pallo liikkui hyvin, mutta maaleja ei Urheilutalolla nähty eikä nähdäkään enää tällä kaudella, sillä tappio tarkoittaa MuSaFutsalin kauden päättymistä siis runkosarjaan. Joukkueiden parhaina palkittiin Anni-Elina Luotonen (MuSaFutsal) ja Pipsa Lahtinen (Sport).

Vielä kertaalleen MuSaFutsal pistää kaikki peliin tällä kaudella, kun kauden päätösmatsissa matkustetaan Tikkurilaan Team Vanpan vieraaksi.Kari Sahan kuvagalleria ottelusta: http://www.urheilupori.com/galleria.asp?galleriaid...Ottelu löytyy myös Youtubesta:

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Maaliskuu   »
Kategoriat