Esittely
Ottelutilastot
GFT - MuSa MuSaFutsal
2017-2018 - Naiset - Naisten Futsal Liiga
Klo 13:15 Opinmäen liikuntahalli
12
Tam

Tuplaviikonloppu Espoossa


MuSaFutsal pelaa tulevana viikonloppuna kaksi ottelua Espoossa. Lauantaina pelataan liigaottelu GFT:tä vastaan Opinmäessä ja sunnuntaina Cupissa kohdataan Leppävaarassa GFT/Quba. Sunnuntain ottelussa ratkeaa Final Four-välieräpaikka. Voitolla edettäisiin Jyväskylässä helmikuussa pelattavaan Final Four-lopputurnaukseen. Välieräparitkin on jo arvottu ja sunnuntain ottelun voittaja kohtaa ACE:n. Toinen välieräpari on GFT – Ilves FS.

Lauantaina pelataan siis liigapisteistä, kun GFT emännöi meitä klo 13.15 alkavassa ottelussa. Joukkueet kohtasivat liigan toisella kierroksella Porissa, jolloin MuSaFutsal nollasi vieraansa lukemin 2 – 0 (1 – 0). Tuolloin maalinteossa onnistuivat Sanni Välilä ja Netta Hannula. Viime kausien aikana joukkueet ovat kohdanneet toisensa useaan otteeseen ja GFT on keskinäisissä hieman niskan päällä, mutta vaaka on alkanut lähiaikoina kääntymään porilaisryhmälle. MuSaFutsal on pelannut tasaisen kauden ja napsinut tasaiseen tahtiin pisteitä. GFT:n kausi alkoi kahdella tappiolla, mutta sen jälkeen joukkue otti seitsemän voittoa putkeen, kunnes hävisi viime kierroksella Ilvekselle lukemin 5 – 2 (3 – 2). Valmentaja Petri Kettusen ideat ovat siis vaikean alkukauden jälkeen iskeytyneet pelaajien muistiin ja peli alkanut kulkea. MuSaFutsalin edellinen ottelu oli kaukana pohjoisessa, kun FTK emännöi porilaisia viime lauantaina. Runsasmaalinen ottelu kääntyi lopussa vieraille lukemin 5 – 7 (2 – 2). Tuossa ottelussa MuSaFutsalin Mira Laurila teki historiaa, sillä kukaan ei ollut ennen tehnyt viittä osumaa yhteen otteluun.


Mira Laurilalla oli Torniossa
historiallisen kova ilta, sillä hän
oli ensimmäinen, joka iski MuSaFutsal-
paidassa viisi osumaa yhteen peliin.
Kuva: Nyblin

Kumpikin joukkue taistelee pääsystä neljän parhaan joukkoon. MuSaFutsal on tällä hetkellä kolmantena viisi pistettä kärjessä olevaa Ilvestä perässä. ACE on toisena tasapisteissä MuSaFutsalin kanssa. GFT:llä on kasassa yksi piste vähemmän kuin porilaisilla. MuSaFutsalin maaliero on 33 – 24, kun taas GFT:n vastaava on 42 – 29.

Liigan pistepörssissä GFT:n Daniela Tjeder (10+13) on toisena ja Maiju Hirvonen (8+6) seitsemäntenä. MuSaFutsal tehokkain on ollut Netta Hannula (10+4) on seitsemäntenä ja viisi häkkiä Torniossa iskenyt Mira Laurila (10+3) on 11.sijalla.

MuSaFutsalin kokoonpano on tällä hetkellä ihan ok-mallissa, sillä sairastupa alkaa pikkuhiljaa tyhjenemään. Viikonlopun reissusta jää pois Anni-Elina Luotonen, jonka paluuajankohta on noin kuukauden päässä. Jenna Oksanen on myös toistaiseksi sivussa. Toiseen suuntaan eli pelaavaan kokoonpanoon on palannut maalivahti Essi Helander ja Roosa Erkkilä, jotka kumpikin lähtevät viikonlopun reissuun mukaan.

Sunnuntain ottelusta ei enempää kirjoitella, sillä tiedottajalla ei ainakaan suurempaa tietoa ole. Panosta tuosta ottelusta ei silti puutu, sillä ottelun voittaja etenee helmikuussa pelattavaan Final Four-lopputurnaukseen.

MuSaFutsalille selkäsauna


Tuplaviikonloppu Espoossa ei saanut hyvää starttia, sillä lauantain liigaottelussa GFT vei ja MuSaFutsal vikisi. Kauden heikoin esitys takasi sen, että MuSaFutsal koki kauden rumimman tappion. Loppulukemat Opinmäessä olivat GFT:n hyväksi tylyt 9 – 2 (4 – 1).

Ottelun avausosumasta vastasi kuitenkin vieraat, kun Mira Laurila laukoi maalin edestä Netta Hannulan tarjoilusta vieraat johtoon. Tuossa vaiheessa näytti hyvältä, sillä GFT ei pystynyt purkamaan vieraiden prässiä ja porilaiset hallitsivat pelivälinettä. Maalipaikoille ei kuitenkaan vieraatkaan päässeet ja kun alkoi prässin purkaminen luonata kotijoukkueelta niin hekin pääsivät paikoille ja olivat tehokkaita. Daniela Tjeder iski puhtaan hatullisen avausjaksolla. Tasoitusosuma syntyi kahdeksannella minuutilla. Johtoon kotijoukkue siirtyi ajassa 12.19. Näissä lukemissa oli vierailla pari maukastakin paikkaa tasoittaa, mutta Heidi Tahvanainen torjui hienosti ja tolpatkin olivat tasoituksen tiellä. Tjeder täydensi hatullisensa ajassa 17.23. Taukolukemiksi 4 – 1 viimeisteli Veera Ollila. Jokaisessa maalissa vieraiden puolustus oli enemmän tai vähemmän unessa. Ei mitään pois silti GFT:n tulivoimasta.

Toinen jakso alkoi tasapäisissä merkeissä, mutta kavennusta ei vieraat saaneet aikaiseksi. Tuuriakaan ei tänään ollut. Tjeder iski päivän neljännensä ajassa 29.07. Tämän jälkeen MuSaFutsal otti viidennen kenttäpelaajan kentälle ja pyrki kaventamaan peliä. Reilu minuutti pallo pyöri, mutta vaarallista paikkaa ei vieraat pystyneet luomaan ja vastahyökkäyksen päätteeksi Maiju Hirvonen iski kotijoukkueen kuudennen osuman. Puoli minuutti myöhemmin pallo löysi lopulta tiensä ohi Tahvanaisen. Pallo pomppi maalin edessä, josta Milla Ljungman iski kauden ensimmäisen osumansa. Se jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, sillä ex-MuSaFutsal Tuula Siren, Hirvonen ja Tjeder kaunistelivat lukemia kotijoukkueen kannalta rumiksi 9 – 2 (4 – 1). Joukkueiden parhaina palkittiin Daniela Tjeder (GFT) ja Elina Setälä (MuSaFutsal).

Tänään ei juuri onnistunut mikään, mutta mahdollisuus saada edes jotain mukaan Espoon viikonlopusta tulee jo huomenna. Cupin ratkaisevassa ottelussa kohdataan GFT/Quba ja ottelun voittaja etenee Futsal Final Four-lopputurnaukseen. Huomenna aloituspotku suoritetaan klo 13.00 Leppävaarassa.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Maaliskuu   »
Kategoriat