Esittely
Ottelutilastot
FTK - MuSa MuSaFutsal
2017-2018 - Naiset - Naisten Futsal Liiga
Klo 16:00 Putaan LH (V-halli)
5
Tam

Vuoden ensimmäinen ottelu


MuSaFutsalin vuoden 2019 ensimmäinen ottelu pelataan tulevana lauantaina. Matka suuntautuu kauas pohjoiseen, Tornioon. MuSaFutsalia emännöi klo 16.00 alkavassa ottelussa FTK.

Joukkueet pelasivat ensimmäisen keskinäisen ottelunsa Liigan avauskierroksella Porissa. Ottelusta kehkeytyi historiallinen, sillä ottelu eteni aina rangaistuslaukauskisaan saakka, joka oli ensimmäinen laatuaan naisten futsal-liigassa. Lopulta voitto jäi Poriin lukemin 6 – 5 rp. 5 – 5 (2 – 3). Ainoa onnistuja rankkarikisassa oli Jenna Oksanen.

Liigan puolivälissä MuSaFutsal löytyy sijalta neljä 19 pisteellään ja on kärjessä olevaa Ilvestä viisi pistettä jäljessä. Porilaisryhmän maaliero yhdeksän pelatun ottelun jälkeen on 26 – 19. FTK on kuudentena 14 pisteen saldollaan ja maaliero on 45 – 26.

Liigan pistepörssin kärkipaikkaa pitää hallussaan FTK:n Tiia Juntikka, joka on saalistanut tehot 17+8. Sanna Rautio (8+3) ja Maria Ollila (5+6) ovat antaneet tulitukea yhdentoista tehopisteen verran. MuSaFutsalin tehokkain on ollut Netta Hannula (9+3), joka riittää liigan pörssissä kahdeksanteen sijaan. Mira Laurila (5+3) on toiseksi tehokkaimpana häärinyt porilaispelaaja.

MuSaFutsal lähtee pohjoiseen hyvänkokoisella ryhmällä. Poissaolijoiden listaan tuli kuitenkin muutoksia joulukuun aikana, kun Jenna Oksanen loukkaantui harjoituksissa ja on poissa kolmesta neljään viikkoa. Parin viikon päästä pitäisi selvitä tarkemmin poissaoloaika. Anni-Elina Luotonen on vielä toistaiseksi sivussa. Pohjoisen reissu jää väliin myös Ida Silvennoiselta ja Suvi Viljalta. Joulukuun tauko toi myös hyviä uutisia sairastuvalta. Maalivahti Essi Helander oli jo kokoonpanossa Cupin pelissä ACE:a vastaan, mutta jättää pohjoisen reissun väliin. Toinen sairastuvalta palaava on Roosa Erkkilä, joka pelannee Torniossa kauden ensimmäisen pelinsä.


Roosa Erkkilä tekee paluun
pelikentille sairastuvalta.
Kuva: Nyblin

"Pitkään on tätä hetkeä odotettu ja jännitystä on pikkuisen ilmassa”, juttelee hymyilevä Erkkilä. Hänen mukaansa loukkaantumisesta on toivuttu täysin. Alkukauden sivusta seurannut Erkkilä kertoo pelin olevan nopeampaa ja taktisempaa kuin hänen debyyttikaudellaan eli viime kaudella. Hän luottaa silti itseensä ja omilla vahvuuksilla pelaamalla tulee pärjäämään hienosti. ”Olisihan se ollut helpompi aloittaa kausi jo syksyllä, mutta ei tämä pelota. Ennemmin jännittää ja on innoissaan kun lopulta nyt pääsee pelaamaan”, lopetteli Erkkilä ja lähti koppiin valmistautumaan harjoituksiin. Lisää Erkkilän ajatuksia kuullaan ensi keskiviikkona, jolloin hän on vieraana seuraavassa FB-livessä. Erkkilällä on hyviä muistoja Torniosta, sillä hän pelasi siellä ensimmäisen liigaottelunsa viime kaudella ja palkittiin joukkueen parhaana pelaajana.

Mira Laurilalla viiden maalin ilta


MuSaFutsalin kevätkierros naisten futsal-liigassa alkoi kauden pisimmällä vieraspelillä. Torniossa emäntänä oli FTK, joka joutui taipumaan lukemin 5 – 7 (2 – 2). Illan ehdoton hahmo oli MuSaFutsalin Mira Laurila, joka latoi pallon viidesti ohi FTK:n hyvin pelanneen maalivahdin Sonja Keisun. Laurila saattoi myös MuSaFutsalin historiaa, sillä tiedottajan muistikuvien mukaan kukaan ei ole ennen viittä osumaa tehnyt yhdessä pelissä.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja heti alkuun kotijoukkueen Tiia Juntikka osoitti vaarallisuuttansa, mutta ilman tehomerkintöjä. Alkuvaiheen paras paikka syntyi vieraiden Netta Hannulalle, mutta Keisu venyi upeasti pallon eteen. FTK siirtyi ottelussa johtoon ajassa 07.01, kun Juntikka pyörähti puolustuksen keskellä pallon kanssa ja laukoi vastustamattomasti pallon ohi Siiri Liljan. Avausjaksolla kumpikin maalivahti esitti parastaan ja venyi upeisiin torjuntoihin. Keisulla tuntui olevan jonkin sortin jumalmoodi päällä, kun hän nollasi kertaalleen kolme vieraiden hyvää yritystä putkeen. Lopulta sekin moodi saatiin murrettua ajassa 14.12, kun Laurila laukoi illan ensimmäisensä. Syöttöpiste Elina Setälän nimiin. Jakso näytti jo etenevän näissä lukemissa loppuun, mutta mitä vielä. FTK käytti surutta hyväkseen vieraiden heikon puolustamiosen kulmassa. Maria Ollila löysi nelikon keskeltä Juntikan, jonka veto löysi verkkoon asti. Kellossa 19.00. Jakson lopussa MuSaFutsal pääsi vielä 2vs1 hyökkäykseen, joka päättyi maaliin. Jasmin Ylikraka syötti Laurilalle, jonka viimeistely oli varmaa. Tauolle siirryttiin tasalukemissa 2 – 2.

Toisella jaksolla edettiin myös tasatahtia. Peli tasaista ja pallo pyöri kummassakin päässä. FTK siirtyi jälleen johtoon ajassa 22.48. Tällä kertaa Ollilan esityöstä pääsi nauttimaan Anna Keränen. Muutama minuutti myöhemmin peli oli jälleen tasan. Pallo pyöri pitkään Keisun torjunnan jälkeen kutosen alueen rajoilla, josta lopulta Hannula tuikkasi pallon häkkiin. Tasatilanteesta ei päästy nauttimaan pitkään, kun FTK iski. Ollilan illan neljäs maalinjohtanut syöttö ja pallon verkkoon ampui hattrickinsä täydentänyt Juntikka. Illan hahmo ei kuitenkaan ollut Juntikka, vaan shown varasti Laurila, jonka illan kolmas tasoitti jälleen ottelun ajassa 31.14. MuSaFutsal siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 36.01. Jessica Kannoston vasen jalka heilahti tappavan tehokkaasti vapaapotkusta. 12 sekuntia myöhemmin Laurila riisti pallon kotijoukkueen alimmalta pelaajalta ja viimeisteli varmasti läpiajosta. FTK haki maalia aina paikan tullen viidellä kenttäpelaajalla. He onnistuivatkin kertaalleen kaventamaan lukemiksi 5 – 6 pari minuuttia ennen loppua. Hetki ennen päätössummeria Laurila sinetöi viiden maalin iltapuhteensa iskemällä tyhjään FTK-maaliin loppulukemiksi 5 – 7 (2 – 2). Joukkueiden parhaina palkittiin Senja Keisu (FTK) ja Netta Hannula (MuSaFutsal).


Mira Laurila oli lauantaina liekeissä Torniossa.
Kuva: Kari Saha/ Urheilusuomi.com

Viiden maalin Mira Laurila jäi ilman palkintoa, mutta on yhtä hymyä taiston tauottua. "Ihan mukavalta tuntuu. En oo varmaan viittä tehnyt koskaan urallani missään", kommentoi Laurila. "Kotimatka tuntuu lyhkäsemmältä nyt, kun tärkeät pisteet tuli mukaan", Laurila juttelee. Haastattelun tuoksinassa Jessica Kannosto tuli huutelemaan, että "matka tosiaan tuntuu lyhyemmältä nyt kun muistellaan viittä osumaa". "Saatiin paljon luotua itse paikkoja ja kun pidettiin FTK pois vaarallisimmilta sektoreilta", sanoo Laurila ja kehui vastustajan maalivahtia Keisua, joka antoi joukkueelleen tänään mahdollisuuden voittaa.

MuSaFutsal nousi liigassa kolmanneksi ohi GFT:n, joka hävisi tänään oman ottelunsa Ilvekselle. Liiga jatkuu ensi viikonloppuna juuri GFT:tä vastaan ja ottelu pelataan lauantaina Espoossa. Sunnuntaina MuSaFutsal taistelee Espoossa Final Four-paikasta GFT/Qubaa vastaan.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Maaliskuu   »
Kategoriat