Esittely
Ottelutilastot
Fc Sport J - MuSa MuSaFutsal
2017-2018 - Naiset - Naisten Futsal Liiga
Klo 16:00 Vaasan Ammattiop.
24
Mar

Vaasan veri ei vapissut


Lauantaisesta ottelusta odotettiinkin vaikeata, ja sellainen siitä lopulta tuli. Loppulukemat lopulta Sportille lukemin 6 – 3 (3 – 1).

Ottelun alku oli vaikea vieraille. Sport iski nopeasti itsensä kuskin paikalle, sillä jo ottelun toisella minuutilla Vilma Rosenström riisti pallon keskialueella ja laukoi kuljetuksensa päätteeksi pallon verkon perukoille. Joukkueiden pelitavoissa oli suuri ero. Siinä missä vieraat pyrkivät pelaamaan pitkien hyökkäyksien kautta niin kotijoukkue iski nopeasti vastaan. Se oli tänään tuhoisaa. Sport lisäsi johtoon ajassa 6.00 kulmatilanteesta. Tiialeena Hakalan kulman ampui maaliin Pipsa Lahtinen. MuSaFutsal loi paikkoja reilusti. Hyökkäysalueella nähtiin monia kombinaatioita, mutta viimeistelyn tehokkuudessa oli parantamisen varaa. Sport iski kolmannen osumansa vastahyökkäyksen päätteeksi. Sama kaksikko oli värkkäämässä tätä osumaa. Nyt osat oli vain toisinpäin. Lopulta MuSaFutsalkin sai kuparisensa rikki jakson loppupuolella. Jasmin Ylikrakan syöttö löysi Mira Laurilan, joka puski kavennuksen. Enempää ei maaleja avausjaksolla jakso vauhdikkaasta pelistä huolimatta. Tauolle siis Sportin 3 – 1 johdossa.

Toiselle jaksolle tuli päättäväinen ja taisteleva vierasjoukkue. Ajassa 22.58 Laurila iski päivän toisensa ja jälleen päällä. Hän ehti korkeaan palloon ennen Sport-vahti Karoliina Muurimäkeä ja pusku leijaili verkkoihin. MuSaFutsal sai kavennuksen kovan draivin päälle ja tasoitusosuma näki päivänvalon ajassa 26.21. Sanni Välilä lähetti pallon maalille ja Anni-Elina Luotonen taisteli pallon maaliin samalla loukaten itseään hieman. Luotosen huominen pelikunto ratkeaa luultavasti vasta huomenaamulla. Tasoitusosumasta ehti kulua 15 sekuntia, kun Sport oli jälleen johdossa. Maalintekijänä Hakala Zila Jawanmirin syötöstä. Tästä reilu minuutti eteenpäin niin nähtiin päivän erikoisin episodi. MuSaFutsalin maalivahti Siiri Lilja ja Sportin Annika Leminen olivat kaksintaistelussa, jossa Liljan nähtiin rikkoneen niin kuin hän kyllä tekikin, mutta sitten… Tuomarit vääntävät keskenään, että mistä peliä jatketaan. 6m rankkarilla vai vaparilla kulman tuntumasta. Lopulta pallo kutosen täplälle ja Maarit Vitikka tällää varmuudella Aglan pitseihin, 5 – 3. MuSaFutsal hakee vimmatusti lisäosumia ja pelaa viimeisen viisi minuuttisen aina kun mahdollista niin viidellä kenttäpelaajalla. Osumia ei synny ja lopulta summerin soidessa Lahtinen iski pallon tyhjiin loppulukemiksi 6 – 3 (3 – 1). Joukkueiden parhaina palkittiin Tiialeena Hakala (FC Sport) ja Mira Laurila (MuSaFutsal).


Mira Laurila osui Vaasassa
kahdesti päällään.
Kuva: Nyblin

Tappio oli MuSaFutsalin kauden toinen. Takaisin voittokantaan joukkueella on mahdollisuus jo huomenna, kun Riemun tänään kotonaan 3 – 0 lukemin kaatanut Team Vanpa saapuu Poriin. Ottelu alkaa klo 15.00 ja päättää MuSaFutsalin syyskierroksen.

MuSaFutsalin Sanni Välilä oli ottelun jälkeen allapäin, mutta kertoi kääntävänsä katseet huomiseen jo viimeistään bussimatkan aikana. ”Onneksi ei tarvitse odotella seuraavaa ottelua viikkoa vaan se tulee eteen jo huomenna”, sanoi Välilä. Hänen pelisuorituksessa näkyi paikoitellen viitteitä siitä mihin hän pystyy, vaikka hän vähättelikin niitä syöttöjään tyhjiin tiloihin ja muutenkin hyvää ajatuksenlukuaan. ”Omat ketjukaverit liikkuivat hyvin hyökkäysalueella ja vastustajan puolustusmuoto salli noita syöttöjä tänään”, vähätteli Välilä omia suorituksiaan. Yhdestä hyvästä syötöstä joukkue sai maalinkin, kun hänen lähettämä pallo löysi tolpalta Luotosen, joka taisteli lopulta tasoituksen. Sen hetken se lämmitti, mutta nopeasti tuli kuitti. Hyökkäyspelaaminen oli tänään hänen mielestään ok-tasolla, mutta parannettavaakin hän löysi. ”Maalinedustalta puuttui tänään rähinä ja tekemisen meininki”, lopetteli Välilä ja lähti koppiin.

Huomenna siis MuSaFutsal – Team Vanpa Urheilutalolla klo 15.00.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Huhtikuu   »
Kategoriat