Esittely
Ottelutilastot
Ilves FS - MuSa MuSaFutsal
2017-2018 - Naiset - Naisten Futsal Liiga
Klo 13:00 Kauppi Sports Center 1
10
Mar

Liigassa kärkikamppailu


Lauantaina Tampereella kohtaa liigan kaksi kärkijoukkuetta, kun liigakakkonen MuSaFutsal matkustaa Tampereelle liigaykkösen Ilves FS:n vieraaksi. Ottelu käynnistyy klo 13.00 ja Ilves FS lähettää ottelun suorana netissä. Linkki otteluun tulee MuSaFutsalin someen lähempänä pelipäivää.

Liigassa on nyt pelattu viisi ottelukierrosta ja Ilves FS on siis kärkipaikalla 14 pisteellä. Neljästi he ovat poistuneet kentältä voittajana varsinaisella peliajalla ja kertaalleen he ovat voittaneet rankkarikisan. MuSaFutsal on pisteen perässä. Kolmella varsinaisen peliajan voitolla ja kahdella rankkarikisa voitolla.

Viime kauden kohtaamiset päättyivät Porissa 2 – 2 tasatulokseen ja Tampereella pelatun ottelun voitti Ilves FS lukemin 3 – 1. Historian saatossa Ilves on ollut niskan päällä, mutta tasaisia taisteluita joukkueet ovat kuitenkin pelanneet jo useampana kautena.

Kummankin joukkueen tehokkain on alkukaudesta saalistanut kahdeksan tehopinnaa. MuSaFutsalin Netta Hannulalla on kasassa 7+1 ja Ilveksen Emilia Jokisalolla 8+0. MuSaFutsalin toiseksi tehokkain on ollut Mira Laurila (3+2). Ilveksellä on sekä Matilda Herranen (1+4) että Tiina Pöyry (1+4) kerännyt viisi pinnaa.

Joukkueet ovat vuosien saatossa tulleet toisilleen tutuiksi ja kummankin joukkueen valmentaja niin Ilveksen Jaakko Laitinen kuin MuSaFutsalin Juha Helander tuntevat toisensa hyvin ja tietävät melko tarkkaan toisen pelityylin. Helander kuitenkin kertoo, että vaikka perusasiat ovatkin molemmissa leireissä tuttuja niin jää silti paljon asioita, joita toinen ei tiedä. Helanderin mukaan oman joukkueen tekeminen on niin laadukasta tällä hetkellä, ettei vastustajan mukaan tarvitse mitään muuttaa. ”Tottakai pieniä yksityiskohtia täytyy miettiä, joilla saadaan peli käännettyä meille”. Helanderin mukaan lauantaina on tiedossa hieno ja tiukka peli, jossa kohtaa kaksi hyvää joukkuetta. Kumpikaan ei ole vielä tällä kaudella kärsinyt tappiotakaan.


Jenna Oksanen ei koe paineita
paluussaan vanhaan kotikaupunkiinsa.
Kuva: Nyblin

MuSaFutsalin Jenna Oksanen siirtyi viime kauden aikana Ilveksestä MuSaan. Hän ei silti tunne mitään extralatingia ottelusta, sillä hän ei ole futsalia pelannut liigassa Ilves-nutussa. ”Tuttuja on varmasti enemmän katsomossa kuin normaalisti, mutta mitenkään en anna sen vaikuttaa peliin”, kertoo Oksanen. Hänen mukaansa tuleva ottelu on tähän mennessä kovin, ”sillä Ilveshän on tappioton ja kova joukkue muutenkin”, Oksanen sanailee. Hän pitää tärkeänä sitä, että saadaan oma peli kulkemaan alusta saakka ja tehdään yksi maali vastustajaa enemmän niin se riittää voittoon.

Hyvätasoinen kärkikamppailu Ilvekselle


Lauantaina Kauppi Sport Centerissä pelattiin kärkikamppailu, kun Ilves FS oli saanut vieraakseen MuSaFutsalin. Äärimmäisen tiukan ja tasokkaan ottelun vei lopulta nimiinsä Ilves FS lukemin 2 – 0 (0 – 0). Näin ollen MuSaFutsal kärsi kauden avaustappionsa.

Ottelun avausminuutilla oli MuSaFutsalilla hyvä mahdollisuus siirtyä johtoon, mutta Mira Laurila ei aivan saanut haluamaansa haltuunottoa ja Ilves-vahti Lilli Sandström ehti palloon ennen Laurilaa. Ottelun alku mentiin vieraiden hallinnalla. Korkealta prässännyt vierasjoukkue sai kotijoukkueen pelinavaamisen hankalaksi. Peli oli tarkkaa puolin ja toisin eikä todella hyviä maalipaikkoja siunaantunut kummallekaan kuin yksi-kaksi. Kumpikin joukkue sai kertaalleen läpiajonkin, mutta tuloksetta. Ja kun vielä maalivahdit Ilveksen Sandström ja MuSaFutsalin Siiri Lilja pelasivat upeaa peliä niin tulostaululla ei lukemat vaihtuneet avausjaksolla. Ottelu eteni MuSaFutsalin hallitessa palloa enemmän.


Siiri Lilja torjui tänään hienosti,
mutta ei se varmastikaan paljoa
lämmitä.
Kuva: Nyblin

Toisella jaksolla Ilves FS pelasi rohkeammin ja saikin luotua hyviä paikkoja. Lilja torjui lähentely-yritykset hienosti ja pari ”pyttykerho”-torjuntaakin mahtui mukaan. MuSaFutsalille avautui loistopaikka rikkoa päivän kuparinen, kun Alina Virtalan upea oivallus vapautti Milla Ljungmanin läpiajoon. Ljungmanin matalan laukauksen Sandström torjui. Ilveksen paras paikka tuli Tiina Pöyrylle kuin salama kirkkaalta taivaalta. Kulma pelattiin läpi MuSaFutsal-puolustuksen maalin eteen. Pöyryn ohjaus lähti kuitenkin väärään suuntaan ja edelleen maalittomassa tilanteessa edetään. Kumpikin tuntui lyövän päätään toisen puolustusmuuriin ja ottelu ehkä näyttikin etenevän jo maalittomana jatkoajalle. Näin ei kuitenkaan käynyt. Ajassa 33.43 Tiina Pöyryn syötöksi ehkä tarkoitettu laukaus meni ikävän hitaan tuntuisesti läpi kaikkien takakulmaan. Maalin jälkeen MuSaFutsal otti heti viidennen kenttäpelaajan ja lähti hakemaan tasoitusta. Tällä kertaa pallo ei pyörinyt toivotunlaisesti ja tilanteet päättyivät vääriin ratkaisuihin. Yksi väärä ratkaisu johti kotijoukkueen toiseen maaliin. Emilia Jokisalo sai katkaistua syötön ja puttasi puolesta kentästä tyhjiin loppulukemiksi 2 – 0 (0 – 0). Näin Ilves FS jatkaa nyt ainoana tappiottomana joukkueena ja on sarjakärjessä. ACE:n tämän päivän voiton (vs. Riemu) myötä MuSaFutsal on kolmantena neljä pistettä Ilvestä perässä.

Kummankin joukkueen valmentajat olivat yhtä mieltä siitä, että ottelu ratkesi pieniin marginaaleihin. Ilveksen Jaakko Laitinen piti ottelua hyvänä ja kovana haasteena joukkueelleen. Hänen mukaansa ei ollut vaikea sytyttää pelaajia tänään otteluun. Ilves luotti omaan tekemiseensä koko ajan ja Laitisen mukaan joukkueessa oli usko, että jossain kohtaa jotenkin se maali tulisi. Johto-osuma oli hänen mukaansa ansaittu, vaikka se vähän onnekkaasti lopulta tulikin. Tyhjiin tehty toinen maali helpotti Laitisenkin oloa. ”Ei tarvinnut niin paljon jännittää enää lopussa”, kommentoi Laitinen taiston päätyttyä. Virkaveli Juha Helander MuSaFutsalista oli ottelun päätyttyä vähän apeamman oloinen. ”Harmittaa tappio niin kuin tosin ne aina”, aloittelee Helander kommentointia. ”Pelattiin hyvin ensimmäiset 34 minuuttia. Lopussa ei sitten ihan kaikki mennyt niin kuin oltiin sovittu”, jatkoi Helander. Lopun tasoituksen hakuun hän ei ollut kuitenkaan yhtään tyytyväinen. ”Hätäistä ja vääriä ratkaisuja”, Helander sanoi.

MuSaFutsalin Jessica Kannosto kertoi ottelun olleen tasainen. ”Ehkä jopa odotetunlainen ottelu”, jutteli Kannosto. ”Jäi olo, että ei hävitty paremmalle. Sillä peli olisi voinut kääntyä myös meille. Ja se avausmaali oli harmittava”, manasi Kannosto. Hän uskoi loppuun saakka, että kuparinen oltaisiin saatu rikottua. Hän oli samaa mieltä valmentajan kanssa, että parempaan olisi pitänyt pystyä lopun viidellä pelaamisessa.

Joukkueiden parhaat löytyivät tänään tolppien välistä. Lilli Sandström (Ilves FS) ja Siiri Lilja (MuSaFutsal) pokkasivat palkinnot.

MuSaFutsalin ottelut jatkuvat ensi sunnuntaina, kun matkustetaan Jyväskylään KaDyn vieraaksi. Ottelu alkaa klo 17.00.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Huhtikuu   »
Kategoriat