Esittely
Ottelutilastot
MuSa MuSaFutsal - ACE
2017-2018 - Naiset - Naisten Futsal Liiga
Klo 12:00 Porin Urheilutalo
28
Lok

MuSaFutsal sarjakärkeen


Sunnuntaina Porissa kohtasivat liigan kakkonen MuSaFutsal ja sarjakolmonen ACE. Tiukka taisto ratkesi vasta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen MuSaFutsalille lukemin 2 – 1 rp. 1 – 1 ja. 1 – 1 (0 – 0). Ratkaisevan kympin iski maaliin Jessica Kannosto. Voiton myötä MuSaFutsal siirtyi liigan kärkipaikalle.


Jessica Kannosto oli sunnuntaina ainoa onnistuja
rankkarikisassa.
Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Ottelu oli tasaista niin kuin lukematkin osoittaa. MuSaFutsal hallitsi alkua, mutta ACE-vahti Leena Lepikonmäki piti torjunnoillaan maalinsa puhtaana. Ottelussa kummallekin tuli luvattoman paljon syöttövirheitä, mutta kumpikaan joukkue ei niiden jälkeen päässyt rankaisemaan. Molemmille siunaantui paikkojakin pitkien pallonhallintajaksojen jälkeen. ACE:n Minna Kivelä pääsi jakson puolivälin jälkeen yksin läpi, mutta Siiri Lilja MuSaFutsalin maalilla torjui. Muutama minuutti myöhemmin MuSaFutsalin Netta Hannulan laukaus pysähtyi poikkipuuhun, josta kimposi poispäin maalista. ACE oli välillä suurissakin vaikeuksissa MuSaFutsalin prässin kanssa ja kotijoukkue saikin pariin otteeseen paikkoja riistojen jälkeen. Maaleja avausjakso ei tarjonnut.

Toiselle jaksolle MuSaFutsal sai hyvän startin ja avausmaali näki päivänvalon ajassa 22.31. MuSaFutsalin vapaapotkun jälkeen Jenna Oksanen laukoi maalille ja Mira Laurila ohjasi pallon ohi Lepikonmäen. Ottelun jälkeen ACE:n valmentaja JP Penttinen suomasi omiaan heikosta puolustuspelaamisesta tuossa tilanteessa. Kauaa ei peli MuSaFutsalin johdossa ollut, sillä Anniina Myötyri tasoitti maalin edestä reboundista ajassa 26.13. ACE pääsi peliin mukaan enemmän toisella jaksolla ja piti MuSaFutsalin poissa maalipaikoilta. Jakson puolivälin paikkeilla ottelussa oli hetken aikaa pienoinen suvantovaihe ja kumpikin joukkue puolusti tarkasti ja hyökkäsi pitkillä hallintajaksoilla. Maalipaikkoja ei oikein tuossa vaiheessa nähty. Viimeisen kuuden minuutin aikana hallinta siirtyi jälleen kotijoukkueelle ja paine kasvoi vieraiden päädyssä. Kotijoukkue pystyikin hätyyttelemään Lepikonmäen vartioimaa ACE-maalia useaan otteeseen. Laurilalle siunaantui loistava maalipaikka 34 minuutin paikkeilla, kun Anni-Elina Luotonen haastoi hyvin päätyyn ja syötti keskelle. Laurilan ohjaus kuitenkin kotijoukkueen epäonneksi pysähtyi tolppaan. Viimeinen minuutti tarjosi kummallekin loistopaikan viedä täydet sarjapisteet. Hannulan laukaus hyvästä paikasta meni vain vähän ohi. Kymmenen sekuntia ennen päätössummeria ACE:n Sini Lauermaa kolauttaa tolppaan. Jatkoajalle tilanteessa 1 – 1.

Jatkoajalla MuSaFutsal yritti viidellä kenttäpelaajalla tasoitusta. Pallo liikkui hyvin, mutta vaarallisia tilanteita ei syntynyt. Maalittoman jatkoajan jälkeen siirryttiin ampumaan rankkareita, joissa ainoa onnistuja oli kotijoukkueen Jessica Kannosto. Näin kaksi sarjapistettä jäi Poriin lukemin 2 – 1 rp. 1 – 1 ja. 1 – 1 (0 – 0). ACE sai mukaansa yhden pisteen.

Joukkueiden parhaina palkittiin Netta Hannula (MuSaFutsal) ja Sini Lauermaa (ACE).

MuSaFutsalin Juha Helanderin mielestä 164-päinen yleisö näki kahden hyvän joukkueen futsalottelun. Hänen mukaansa ottelu oli MuSaFutsalin haastavin ja kovin tähän mennessä. Helander näki joidenkin pelaajien otteissa rasitusta eilisen ottelun jäljiltä ja muuttikin peluutusta toisella jaksolla. Tappioton alkukausi (Kolme voittoa varsinaisella peliajalla ja kaksi rankkareiden jälkeen) ei ole Helanderille tullut yllätyksenä. ”Hyvin sujuneen kesän jälkeen ja viime kauden pelitavan opettelun jäljiltä ollaan tässä tilanteessa, että ollaan vieläkin tappioton joukkue”, kertoili Helander ja sanoo olleensa tyytyväinen alkukauteen.

ACE:n JP Penttinen näki, että ottelu oli melko odotettu ja hän antoi kredittiä MuSaFutsalin valmentaja Juha Helanderille siitä, että kotijoukkueen pelitavan muutos sai ACE:n sekaisin. Molemmilla oli Penttisen mukaan omat hetkensä, mutta kumpikaan ei niitä pystynyt kolmen sarjapisteen verran hyödyntämään.


Jenna Oksanen parantaa peli
peliltä. Viikonloppuna kummassakin
pelissä pisteille.
Kuva: Nyblin

MuSaFutsalin Jenna Oksanen on ollut tyytyväinen joukkueen alkukauteen ja kehuu henkeä, joka kopissa tällä hetkellä vallitsee. ”Voitot tietysti tuovat lisää luottoa omaan tekemiseen”, pohti Oksanen syitä voittoputkelle. Tuplaviikonlopun viisi pistettä ja yksi päästetty maali tuovat hymyn Oksasen huulille. Hän itsekin pääsi viikonlopun kummassakin ottelussa tehopisteille syöttäen tänääkin maalin. Hän kertoo myös, että peli peliltä hänen omat otteensa paranee. ”Koko ajan pääsen enemmän mukaan pelisysteemiin ja onnistumiset lisäävät motivaatiota myös”, lopetti Oksanen ja poistui koppiin.

MuSaFutsal jatkaa otteluitaan parin viikon päästä, jolloin haaste on kova. Viime kauden kakkonen ja tämän hetken liigakakkonen voitosta voittoon kulkenut Ilves FS emännöi MuSaFutsalia lauantaina 10.11 Tampereella. Kotiyleisön edessä MuSaFutsal esiintyy seuraavan kerran sunnuntaina 25.11, jolloin Team Vanpa saapuu Poriin.

Yleisömäärä oli tänään 164!!

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Huhtikuu   »
Kategoriat