Esittely
Ottelutilastot
MuSa MuSaFutsal - GFT
2017-2018 - Naiset - Naisten Futsal Liiga
Klo 16:00 Porin Urheilutalo
6
Lok

Hallitseva suomen mestari saapuu kylään


MuSaFutsalin ottelut jatkuvat Futsal-liigassa tulevana viikonloppuna, kun lauantaina Porin Urheilutalolle saapuu vieraaksi hallitseva suomen mestari GFT Espoosta. Ottelu alkaa klo 16.00.

Ottelu on kummallekin toinen. MuSaFutsal kaatoi kotonaan FTK:n rangaistuspotkukisan jälkeen lukemin 6 – 5 rp. 5 – 5 ja. 5 – 5 (2 – 3). Ainoa onnistuja rankkarikisassa oli MuSaFutsalin Jenna Oksanen, joka osui myös varsinaisella peliajalla tehden liigauransa avausmaalin. Muita maalintekijöitä olivat Elina Setälä, Netta Hannula, Jessica Kannosto ja Siiri Lilja. Kaikki osuivat kertaalleen. Maalien lisäksi niin Setälä kuin Hannulakin saalistivat syöttöpisteet. GFT puolestaan hävisi kauden avausottelunsa kotisalissaan Opinmäessä. Viime kauden finaalin toisinnossa Ilves FS oli tällä kertaa parempi lukemin 3 – 5 (2 – 1). GFT:n maalintekijät olivat Daniela Tjeder, Pirta Hiukka ja Kiia Laine.


Jenna Oksanen pääsi tuulettamaan
maalia sekä varsinaisella peliajalla että
rankkarikisassa.
Kuva: Nyblin


Joukkueet ovat vuosien saatossa kohdanneet toisensa monta kertaa. GFT on ollut otteluissa niskan päällä. MuSaFutsal on myös onnistunut voittamaan viime vuosina, joten menneiden vuosien GFT-peikko on selätetty. Viime kauden kohtaamiset olivat tasaisia. Porissa kauden avauskierroksella tasattiin pisteet lukemin 2 – 2. Runkosarjan lopussa kohdattiin Espoossa ja lukemat tuolloin GFT:lle 6 – 4 (1 – 2).

Viime ottelussa liigadebyyttinsä tehnyt Alina Virtala oli tyytyväinen viime viikon otteisiinsa, mutta kertoi jännityksen vieneen parhaan terän. Tulevaan koitokseen on nyt helpompi lähteä ja kentällä tullaan näkemään vielä yritteliäämpi Virtala. Toinen nuori pelaaja viime ottelussa pelasi uransa toisen liigapelin. Jasmin Ylikrakan debyytti tuli noin pari vuotta sitten, mutta hän ei siitä ottelusta oikein muistikuvia enää saanut. Omien sanojensa mukaan liigavauhtiin hän pääsi hyvin, vaikka alkuun hän jännitti ihan hirveästi. Tiukka ottelu piti jännityksen ilmassa lähes koko ajan, mutta Ylikraka suoriutui ottelusta hyvin ilman suurempia virheitä. Tulevana lauantaina on helpompi mennä kentälle pelaamaan, kun nyt ”tietää mitä tuleman pitää”, kertoi Ylikraka hymyssä suin.Jasmin Ylikraka (vasen) ja Alina Virtala (oikea)
nauttivat silmin nähden tällä hetkellä pelaamisesta.
Kuva: Nyblin

Valmentaja Juha Helander oli hyvällä tuulella heittäen huulta. Hän kuitenkin pystyi vakavoitumaan ja kertoo olevansa luottavainen tulevan ottelun suhteen. Hän uskoo oman joukkueensa olevan vahvoilla, kun isot henkilökohtaiset virheet jää pois tekemisestä. Hän uskoo lauantaina pelattavan ottelun olevan hyvätasoinen, sillä onhan kumpikin joukkue täynnä laatua, jonka avauskierroskin osoitti. Lopuksi Helander kertoo, että samalla kokoonpanolla lähdetään kaatamaan GFT:tä, jolla FTK kaatui viikko sitten. Edellyttäen, että viime hetkien takapakkeja ei tule.

Tasainen ottelu on lauantainakin luvassa. Kummassakin joukkueessa on taitoa ja tahtoa, joten katsomoon kannattaa tulla.

Naisten Futsal-liigaa
MuSaFutsal – GFT
La 6.10 klo 16.00
Porin Urheilutalo

MuSaFutsal kaatoi hallitsevan Suomen mestarin


MuSaFutsal sai toiselle ottelukierrokselle vieraakseen hallitsevan Suomen mestarin GFT:n Espoosta. Ottelusta tuli yllättäen vähämaalinen. Pisteet jäivät kuitenkin Poriin lukemin 2 – 0 (1 – 0).

MuSaFutsal aloitti ottelun kauhealla ryminällä. Laukauksia sateli kohti GFT-vahti Heidi Tahvanaista, joka torjui tänään hienosti. Kuuden minuutin jälkeen joutui Tahvanainen kaivamaan pallon selkänsä takaa ensimmäisen kerran. MuSaFutsalin kulmakuvio onnistui täydellisesti ja Mira Laurilan passin ohjasi Sanni Välilä maalin edestä sisään. Ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana GFT ei pystynyt luomaan juuri minkäänlaisia paikkoja, kun MuSaFutsalin prässi puri lähes täydellisesti. GFT olikin pakotettu ottamaan aikalisän jakson puolivälin jälkeen ja vieraiden valmentaja Petri Kettunen rauhoitti joukkojaan, jotta pelikin rauhoittuisi. GFT saikin ajatuksen kasaan pelistä ja ottikin jakson loppupuolelle hallinnan itselleen. Vaarallisille maalintekopaikoille he eivät kuitenkaan päässeet. Siitä piti huolen hyvin puolustanut kotijoukkue Siiri Lilja viimeisenä lukkona. Maaleja ei avausjakso enempää noin 150-päiselle yleisölle tarjonnut ja taukokahville yleisö lähtikin kotijoukkueen johtaessa 1 – 0.


Sanni Välilä pääsi tuulettamaan
tänään kauden avausmaaliaan, joka
jäi myös ottelun voittomaaliksi.
Kuva: Nyblin

Toinen jakso oli lähes avausjakson käsikirjoituksen mukainen. Kotijoukkue hallitsi ja vei peliä ensimmäisen puoliskon, mutta ote siirtyi pikkuhiljaa vieraille. Niin Lilja MuSaFutsalin maalilla kuin Tahvanainenkin GFT:n puiden välissä torjuivat tänään upeasti pitäen maalilukemat pieniä. Lopullinen niitti ottelulle tuli ajassa 36.30. Kesken vieraiden takaa-ajon MuSaFutsalin Netta Hannula prässäsi ylhällä ja saikin riistettyä pallon hyökkäyspäässä. Hannulan laukaus painui vastustamattomasti takakulmaan ja kotijoukkue kahden maalin karkumatkalle. Lopussa GFT yritti viidellä kenttäpelaajalla osumia, mutta ilman tulosta. Näin kolme sarjapistettä jäi Poriin lukemin 2 – 0 (1 – 0). Joukkueiden parhaina palkittiin Siiri Lilja (MuSaFutsal) ja Pirta Hiukka (GFT).

Joukkueiden valmentajat olivat taiston tauottua rauhallisen analyyttisiä. MuSaFutsalin Juha Helander sanoi ottelun olleen aika samankaltainen kuin edellinenkin, sillä erotuksella, että nyt ei juhlittu maaleilla. ”Maltti loppuu ja pallosta luovutaan välillä liiankin nopeasti”, kertoi Helander. ”Me pystytään kyllä pitämään palloa, sillä taito riittää. Uskallusta tiettyihin tilanteisiin niin hyvä tulee”, jatkoi Helander. Alkukauteen ja viiteen sarjapisteeseenkin Helander oli ihan tyytyväinen, vaikka löytääkin parannettavaa joukkueen pelistä. ”Ilman maaleja ei voi voittaa”, aloitti GFT:n Petri Kettunen ja jatkoi ”olemme oikealla tiellä, vaikka matka on pitkä. Tulee hyviä pikkujuttuja. Tässä on vielä oppimisprosessi käynnissä ja uskon, että oikeaan suuntaan olemme menossa” jutteli Kettunen kehuen ottelun viihdearvoa ja yleisöystävällisyyttä. MuSaFutsalin parhaana palkittu maalivahti Siiri Lilja oli tyytyväinen uransa ensimmäiseen nollapeliin GFT:tä vastaan. Hän kiitteli kovasti koko joukkueen työmoraalia ja puolustusasennetta, sillä vieraat eivät kovin montaa kertaa päässeet vaaralliselle sektorille kokeilemaan. ”Kaksi peräkkäistä voittoa kauden alkuun kovista joukkueista antaa uskoa tulevaan ja tästä on hyvä jatkaa pelejä”, kertoi Lilja.


Siiri Liljan nollapeli vaati 20 torjuntaa.
Kuva: Nyblin

MuSaFutsalin seuraava ottelu pelataan ensi viikon lauantaina 13.10., jolloin Riemu Jyväskylästä saapuu Poriin. Ottelu alkaa klo 16.00

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Helmikuu   »
Kategoriat