Esittely
Ottelutilastot
MuSa MuSaFutsal - Ilves FS
2017-2018 - Naiset - Naisten Futsal Liiga
Klo 14:00 Porin Urheilutalo
13
Tam

Pitkä tauko ohi


Reilun kuukauden mittainen joulutauko on kohta ohi, kun naisten futsal liiga jatkuu. MuSaFutsalin ottelut jatkuvat pahimmalla mahdollisella testillä. Hallitseva mestari Ilves FS saapuu kylään Porin Urheilutalolle. Ottelu alkaa lauantaina 13.1 klo 14.00.

Sarjataulukosta MuSaFutsal löytyy kuudennelta sijalta. 10 ottelua on kartuttanut pistepussia 12 pisteellä. Matkaa neljänteen sijaan ja play offeihin on kuusi pistettä. Lauantainen vastustustaja Ilves on kolmantena. Samalla ottelumäärällä he ovat saaneet kasaan 19 pistettä. Heillä on Liigan piikkipaikalle matkaa kolme pistettä.

MuSaFutsalin ja Ilveksen keskinäinen historia ulottuu pitkälle takavuosille. Alkuvuosina Ilves oli keskinäisissä niskanpäällä järjestäen, mutta nyt viime vuosien aikana on MuSaFutsal pystynyt tosissaan taistelemaan voitoista. Tämän kauden avauskohtaamisen vei Ilves, joka oli joulukuussa Tampereella parempi lukemin 3 - 1 (2 - 0). Porilaisten ainokaisen tuolloin teki Milla Ljungman Mira Laurilan syötöstä.

Liigan avauspuolikkaalla MuSaFutsalin tehokkaimpana on ollut Jessica Kannosto, joka on summannut tehot 5+6=11. Mira Laurila (6+3=9) ja Elina Setälä (4+5=9) ovat seuraavaksi tehokkaimmat porilaispelaajat. Vierasjoukkueen pistenikkari on ollut Jenni Häkli (10+5=15), joka löytyy koko Liigan pörssin neljänneltä sijalta. Tiina Pöyry (6+4=10) ja Jonna Kykkänen (5+5=10) ovat myöskin olleet tehokkaita.


Laurila (vasen) ja Setälä (oikea) ovat olleet
tehokkaita tällä kaudella.
Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

MuSaFutsal pääsi tauon aikana parantelemaan vaivojaan, mutta sairastupa ei ehdi vielä tyhjentymään tammikuun aikana. Harjoituksissa on ollut hyvä meininki ja Ilvestä lähdetään kaatamaan luottavaisin mielin.

Tuttuun tapaan MuSaFutsalin twitteristä liveseurantaa Palloliiton seurannan oheen. Futsal on kuitenkin parasta paikan päällä ja nyt tarvitaan juuri sinun kannustamistasi play-off paikan metsästyksessä.

Vuoden avausottelu päättyi pistejakoon


MuSaFutsalin ottelut jatkuivat lauantaina joulutauon jälkeen. Poriin oli saapunut vierailulle hallitseva mestari Ilves FS. Tasaisessa ja laadukkaassa ottelussa päädyttiin lopulta jakamaan pisteet lukemin 2 - 2 (1 - 2).

MuSaFutsal sai otteluun lentävän lähdön ja runsas yleisö näki avausosuman jo toisella peliminuutilla. Jessica Kannoston kulma lipsahti Ilves-vahti Lilli Sandströmin käsien kautta reppuun. Ottelu oli tasainen ja kumpikin hallitsi pelivälinettä. Ilves tuli tasoihin kotijoukkueen harhasyötön jälkeen. Emilia Jokisalo pääsi aivan loistotontilta ampumaan vieraat tasoihin kolmen minuutin kohdalla. Pelin painopiste vaihteli koko avausjakson ajan, eikä kumpikaan päässyt oikein huippupaikoille. Ilves siirtyi johtoon vielä ennen jakson puoliväliä. Nina Rantala syötti laidasta keskelle Jonna Kykkäselle, jonka laukaus painui vastustamattomasti yläkulmaan ohi Siiri Liljan. Avausjakson maalit jäivät tuohon, mutta peli oli viihdyttävää ja vauhdikasta. Loppupuolella oli kotijoukkueella paikkansa tasoittaa, mutta tolpat ja Sandström estivät aikeet. Tauolle siirryttiin vierasjohdossa lukemin 1 - 2.


Kannosto oli hyvällä pelipäällä heti näin vuoden
alussa.
Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Toisella jaksolla pelin hallinta oli enemmän kotijoukkueella. He halusivat enemmän maaleja ja loivat tilanteita vieraita enemmän. Onni ei ollut kotijoukkueella kuitenkaan myötä, vaan hyvistäkään paikoista pallo ei löytänyt tietään verkkoon. Ei läheltä eikä kaukaa. Lopulta tasoitus näki päivänvalon jakson toisen puoliskon alussa. Vieraiden harhasyötön käytti hyväkseen armotta Kannosto, jonka terävä vasemman jalan laukaus painui alakulmaan ohi Sandströmin. Tasoituksen jälkeen MuSaFutsal haki kauhealla buustilla johto-osumaa, joka ei ollut kovinkaan kaukana. Huono onni vain oli esteenä, kun sekä Pauliina Paakkisen että Milla Ljungmanin yritykset eivät pitseihin saakka menneet. Ilveksen parhaat paikat toisella jaksolla syntyivät vastahyökkäyksistä. Lilja maalillaan oli kuitenkin etevämpi ja piti lukemat tasoissa. Enempää maaleja tämän vuoden ensimmäinen Liigaottelu ei tarjonnut, mutta pelin taso oli hyvä. Pelissä sai vähän vääntää, ehkä välillä liikaakin, mutta vauhtia ei tästä ottelusta puuttunut. Pisteet tasattiin siis lukemin 2 - 2 (1 - 2). Joukkueiden parhaina palkittiin Jessica Kannosto (MuSaFutsal) ja Emilia Jokisalo (Ilves FS).


Lilja otti ratkaisuhetkillä hyviä
torjuntoja. Ottelun kokonais-
torjuntamäärä oli 15.
Kuva: Nyblin

MuSaFutsalin ottelut ja playoff-paikan metsästys jatkuu viikon kuluttua kotiottelulla AC Estudiantesia vastaan. Ottelu alkaa klo 14.00.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Maaliskuu   »
Kategoriat