Esittely
Ottelutilastot
MuSa MuSaFutsal - Liikunnan Riemu
2017-2018 - Naiset - Naisten Futsal Liiga
Klo 16:00 Porin Urheilutalo
3
Jou

Kannosto pommitti voiton


MuSaFutsalin viikonlopulle saatiin kuin saatiinkin positiivinen päätös. Sunnutain otteluun vieraaksi saapunut Liikunnan Riemu joutui lähtemään kotimatkalle 3 - 2 (1 - 2) tappio niskassaan. Voiton myötä tasaisessa sarjassa on mahdollisuudet mihin vain.

Ottelun alku ei lupaillut hyvää kotijoukkueelle. Heti ensimmäisestä hyökkäyksestään Riemu pääsi tekopaikalle, mutta Siiri Liljan oikea-aikainen vastaantulo pelasti porilaiset. Siitä ei kulunut kauaakaan kun pallo oli MuSaFutsalin maalissa. Ilona Mikkelän syötöstä Anniina Ponkkonen laukoi vieraat johtoon puolen minuutin kohdalla. MuSaFutsalille siunaantui heti aloituksen jälkeen laukaisupaikka, mutta Mira Laurilan veto painui yli maalin. Tasan minuutti oli kellossa kun Ponkkonen juhli joukkoineen jälleen. Vahvan kuljetuksen päätteeksi hän laukoi pallon verkkoihin. MuSaFutsalin valmentaja Juha Helander reagpoi välittömästi kutsuen tytöt koolle aikalisälle. Aikalisä tehosi ja MuSaFutsal alkoi hallita peliä suvereenisesti. Paikkoja tuli liukuhihnalta, mutta tehottomuus ja Riemun maalivahti Saara Viitanen pitivät kotijoukkueen nollilla. Lopulta MuSaFutsal sai kavennuksen aikaan ajassa 06.32. Milla Ljungmanin esityön hedelmistä pääsi nauttimaan Laurila, joka ei erehtynyt tällä kertaa. Kavennuksen jälkeen pelin painopiste oli vahvasti vieraiden päässä. Riemun muutamat tilanteen poikaset tulivat Ponkkosen vahvojen nousujen ansiosta. Toinen joka aiheutti välillä pientä harmia oli pirteästi liikkunut Alemu Betelihem, mutta todellista hätää ei kumpikaan pystynyt kotijoukkueen maalille saamaan. Avausjaksolla ei kuitenkaan tasoitusta nähty ja taukoa lähdettiin Riemun 1 - 2 johdossa.Aikalisän jälkeen joukkue heräsi
otteluun mukaan.
Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Toisen jakson alku oli kotijoukkueen. Reilun minuutin jälkeen MuSaFutsal sai vapaapotkun noin kymmenestä metristä. Jessica Kannosto tälläsi vasemmallaan Aglan sellasella pommilla pitseihin, että Viitasella ei ollut palaakaan tuossa vedossa. Reilu pari minuuttia myöhemmin Kannosto sai riistettyä pallon puolessa kentässä. Muutama kosketus ja vasemman jalan laukaus suorasta kuljetuksesta upposi vastustamattomasti verkon perukoille ja näin MuSaFutsal siirtyi johtoon. MuSaFutsalin korkeä prässi tuotti vieraille vaikeuksia, eikä he pystyneet avaamaan peliään kunnolla. Lilja pääsi maalillaan suhteellisen helpolla. MuSaFutsalin virhetili täyttyi jo aikaan 31.21, joten kotijoukkue joutui ottamaan yhden pykälän agressiivisuudestaan pois. Sekään ei pelin kulkua muuttanut. MuSaFutsal hallitsi ottelua. Lähes satapäinen yleisö odotti, että kotijoukkue tappaisi ottelun, mutta toisin kävi. Otteluun saatiin jännittävä loppu, kun Riemu haki vimmatusti tasoitusta. Riemu otti aikalisän kolme minuuttia ennen loppua ottaen heti viidennen kenttäpelaajan kentälle. Riemu pystyi rakentamaan pariin otteeseen hyvän paikan, mutta viimeistely ei tuottanut haluttua tasoitusta. Niinpä loppusummerin soidessa taululla olivat lukemat 3 - 2 (1 - 2) MuSaFutsalin hyväksi. Näin sarjapisteet jäivät Poriin. Riemu saa heti seuraavalla ottelukierroksella revanssimahdollisuuden, kun joukkueet kohtaavat parin viikon päästä Jyväskylässä. Joukkueiden parhaina palkittiin Jessica Kannosto (MuSaFutsal) ja Anniina Ponkkonen (Riemu).

Kannosto oli hyvätuulinen voitokkaan ottelun jälkeen. "Sovittiin joukkueen kesken, että unohdetaan eilinen huono esitys ja jätetään hyvä maku viikonlopusta päällimmäiseksi mieleen", sanaili Kannosto. Hän oli myös tyytyväinen siitä, että kerrankin vedot suuntautuivat sinne minne pitääkin. Kannosto on harjoituksissa väläytellyt potkutekniikkaansa, joka siis tänään oli kunnossa myös itse pelissä. Kannostoa eikä muitakaan alun katastrofi haitannut. "Aikalisä tuli oikeeaan paikkaan", kertoi Kannosto. "Vältettiin paniikki ja maltettiin pelata omaa peliä", jatkoi "Jakke". Taas on parin viikon tauko, joka Kannoston mukaan menee taktisten asioiden hiomisessä ja palautuessa.


Kari Sahan ottamia kuvia Urheilusuomi.comin galleriassa:
http://www.urheilusuomi.com/pori/galleria.asp?gall...

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Marraskuu   »
Kategoriat