Esittely
Ottelutilastot
KaDy - MuSa MuSaFutsal
2017-2018 - Naiset - Naisten Futsal Liiga
Klo 13:00 Huhtasuo yk
11
Mar

MuSaFutsal naiset Jyväskylään


MuSaFutsalin naiset palaavat kentille parin viikon tauon jälkeen tulevana lauantaina, jolloin kohdataan vieraskentällä Liiganousija Kampuksen Dynamo (KaDy). Ottelu käynnistyy klo 13.00 ja sitä voi seurata Palloliiton tulospalvelusta tai sitten MuSaFutsalin twittertililtä.

Joukkueet eivät ole toisiaan historian aikana kohdanneet, joten kumpikin on toisilleen melko uusi tuttavuus. Sarjataulukossa kumpikin löytyy alakerrasta. KaDy viimeiseltä sijalta. He ovat voittaneet viidestä ottelustaan kerran, kun FTK kaatui Jyväskylässä lokakuun 14.päivä lukemin 3 – 2. Edellisellä ottelukierroksella ennen maajoukkuetaukoa KaDy hävisi vieraskentällä hallitsevalle mestarille Ilvekselle lukemin 5 – 2 (5 – 1). MuSaFutsal on pari riviä ylempänä. Viime kierrokselta otetun FC Nokia-voiton (5 – 0) lisäksi on kaksi tasapeliä GFT:tä ja YIlvestä vastaan. Kumpikin päättyi lukemiin 2 – 2. Kaikki pisteensä MuSaFutsal on ottanut kotona Urheilutalolla. Molemmat reissupelit ovat päättyneet 5 – 2 tappioon. Tähän ollaan nyt hakemassa poikkeusta.


Jessica Kannoston vasen jalka on ollut vaarallinen
viime peleissä.
Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Joukkueiden tehokkaimpina ovat olleet KaDyn Siiri Perälä, joka on tehnyt lähes puolet joukkueensa maaleista ja ollut mukana yli puolissa maaleista. Yhteensä hän on summannut viidessä pelissä tehot 5+2=7. MuSaFutsalin tehokkain on ollut syöttökone Jessica Kannosto, joka on viime otteluissa äitynyt hyvään vireeseen. Pisteitä on tullut yhteensä 1+5=6. Elina Setälä puolestaan on tehnyt eniten maaleja MuSaFutsalille. Verkko on heilunut neljä kertaa Setälän toimesta.

Parin viikon tauko teki hyvää MuSaFutsalille, joka sai huilautettua pieniä vaivoja, jotka on nyt saatu huollettua. Kaikki pelaajat ovat näin ollen valmentaja Juha Helanderin käytettävissä. Ensimmäistä kauttaan Liigassa pelaava B-tyttökolmikko pelaa lauantaina B-tyttöjen pelissä. KaDyn valmentajana on mielenkiintoinen futsalmies Montenegrosta. Vasko Vujovic, joka valmentaa myös KaDyn miesten joukkuetta on nyt ensimmäistä vuottaan Suomessa.


Elina Setälä
Kuva: Nyblin

Maajoukkueen mukaan Puolaan lähtevä Elina Setälä uskoo, että Jyväskylästä haetaan kolme pistettä. Ilman työntekoa ja omaan juttuun uskomista ei niitä ainakaan helpolla oteta. Viime viikonlopun leiriä Setälä piti antoisana ja sai sieltä virikkeitä sekä omaan tekemiseen että joukkueen käyttöön otettavaksi. ”Laadukas päivittäinen tekeminen on se, johon pitäisi pyrkiä”, sanelee Setälä. FC Nokia-voiton jälkeinen parin viikon tauko peleistä ei Setälän mukaan ollut huono juttu, sillä pienet vammat paranneltua ja nyt ollaan iskukykyisempi joukkue kuin ennen. Setälä vielä lopuksi huikkaa, että ”nyt me ollaan taas lauantaina täysin valmiina taistelemaan pisteistä.”

Paakkinen is back!


Lauantaina MuSaFutsal matkusti Jyväskylään Kampuksen Dynamon vieraaksi. Kokoonpanoon palasi, viimeksi edelliskaudella pelannut loukkaantumisen taakseen jättänyt, Pauliina Paakkinen. Paakkinen teki myös voittomaaliksi jääneen vieraiden kolmannen osuman tutulla tyylillään. Maalin edestä pallo reppuun. Loppulukemat Huhtasuolla lopulta olivat 2 - 4 (0 - 1) ja näin matkaa kolme sarjapistettä Poriin.

Ottelun alku oli vieraille jälleen vähän hakemista. Syötöt eivät napsuneet toivotusti eikä fokus ollut ihan täysin mukana. Onneksi pallonhallinta oli suureksi osaksi MuSaFutsalilla, joten KaDykään ei paikkoja saanut johto-osuman tekemiseen. Valmentaja Juha Helander herätteli joukkuettaan ottamalla aikalisän ajassa 06.48. Sen jälkeen ote parani ja pelissä alkoi näkyä sovittuja elementtejä runsaasti enemmän. KaDy oli kuitenkin lähellä maalintekoa kulmapotkunsa jälkeen. Takaviistoon pelattu kulma lauottiin vieraiden poikkipuuhun, josta pallo kimposi viivalle ja ulos. KaDyn maalilla pelannut Martta Perälä piti joukkueen pystyssä torjuen muutaman kerran hienosti. Perälä joutui antautumaan avausjaksolla kertaalleen. Yhden monista vastahyökkäyksistään vieraat käyttivät hyväkseen. Elina Setälä syötti maalille kuljetuksensa päätteeksi Maalille eteni hyvin Jessica Kannosto, joka pisti maalin edestä pallon reppuun ajassa 19.06. Tauolle vieraiden 0 - 1 johdossa.

Toisen jakson alussa vieraat olivat valmimpia kuin ottelun alussa. MuSaFutsalin kulmakuvio puri täydellisesti ajassa 22.16. Setälä syöttää noin puolesta kentästä takatolpalla olleelle Mira Laurilalle, joka ohjaa Aglan pitseihin. Maalin jälkeinen hetki täytyy lajissa kuin lajissa olla hereillä. Vieraat eivät olleet nyt ja KaDy iski kuin varkain. Pienestä virheestä lähtenyt vastahyökkäys päättyi Iina Markkasen maaliin ja KaDy maalin päähän. MuSaFutsal loi paikkoja ja tuhlaili, kunnes esiin astui ensimmäistä peliään hetkeen pelannut Paakkinen. Setälän syöttö tavoitti Paakkisen maalin edestä. Paakkinen runnoi lopulta pallon pitseihin ajassa 27.52. Nyt vieraat olivat hereillä seuraavat hetket eikä kotijoukkue päässyt rokottamaan. Jakson edetessä vieraat pitivät pitkiä jaksoja palloa itselleen ja kuluttaen kelloa pois. Ratkaiseva niitti ottelulle syntyi ajassa 35.58, kun Milla Ljungman riisti pallon ja eteni ja laukoi alakulmaan ohi Perälän lukemiksi 1 - 4. Loppulukemat 2 - 4 syntyi kahdeksan sekuntia ennen loppua, kun vieraiden löysäily kostautui. Kirsi Airikainen laukoi pallon ohi Siiri Liljan, jolle ottelu oli varmasti vaikea, sillä torjuntoja ja tilanteita tuli harvakseltaan. Joukkueiden parhaina palkittiin Iina Markkanen (KaDy) ja Elina Setälä (MuSaFutsal).

Valmentaja Juha Helander oli taiston tauottua tyytyväinen voittoon, mutta totesi, että kehitettävää löytyy voitosta huolimatta. "Ei ihan vielä sitä mihin kyettäisiin parhaimmillamme, mutta nyt peli alkaa näyttää futsalmaiselta", sanoo Helander. Se oli syy, joka Helanderin mukaan toi voiton tänään lauantaina. Taas on maajoukkuetauko ja pelit jatkuvat parin viikon kuluttua, kun matkustetaan, aina vaikeaan paikkaan, Tamppi-Areenalle ACE:n vieraaksi. Helander mietti, että tauolla hiotaan lisää systeemiä ja tauon jälkeen ollaan siten parempia. Pauliina Paakkisen paluulle hän näytti littipeukkua.


Pauliina Paakkinen palasi tänään
ja maalasi heti paluuottelussaan.
Kuva: Nyblin

Paakkinen itse on tyytyväinen, että on nyt tehnyt paluun. Kovasti töitä kuntoutumisen eteen tehnyt Paakkinen haki omien sanojensa mukaan sitä kuuluisaa "tatsia". Paakkinen pääsi heti paluuottelussaan maalin makuun. "Setälältä hyvä pallo ja minä siivosin vain roskat pussiin", totesi vaatimattomasti Paakkinen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin hyvällä fiiliksellä.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Huhtikuu   »
Kategoriat