Esittely
Ottelutilastot
MuSa MuSaFutsal - FC Nokia
2017-2018 - Naiset - Naisten Futsal Liiga
Klo 19:00 Porin Urheilutalo
26
Lok

Avausvoiton metsästys jatkuu


Torstaina MuSaFutsalin naiset jahtaavat jälleen avausvoittoaan Liigassa. Klo 19.00 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi FC Nokia.

MuSaFutsal on jumbona kahdella tasapelipisteellään. Kumpikin tasapeli on tullut kotikentällä, kun sekä GFT:n että YIlveksen kanssa tasattiin pisteet lukemin 2 - 2. MuSaFutsalin kaksi vierasottelua ei ole tuonut pisteitä ja Poriin päin ollaan lähdetty niin Torniosta kuin Vaasastakin 5 - 2-tappio niskassa. FC Nokialla on saldona kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Taulukossa se riittää riville kuusi. Voitot ovat olleet tosikovia päänahkoja, sillä Nokialle on joutunut taipumaan niin ACE kuin tänään tiistaina Ilves. Tappiot ovat tulleet Sportille ja GFT:lle.

Joukkueiden tehokkaimmatovat MuSaFutsalin Elina Setälä, joka on summannut tehot 3+1. Nokian Senni Viren on syöttänyt pari osumaa enemmän kuin Setälä ja hänen tehonsa ovat siis 3+3.

MuSaFutsalilla ei torstaina ole kokoonpanohuolia, ainakaan tällä tietoa. FC Nokia pelasi siis tiistaina, joten heillä on urakkaviikko menossa, kun jo torstaina tulevat Poriin.

MuSaFutsalin valmentaja Juha Helander on ollut alkukaudesta tyytyväinen joukkueen hyökkäysalueelle murtautumiseen, mutta ratkaisut sen jälkeen ovat hänen mukaansa parannusta kaipaava asia. "Laukaukset puuttuvat ja maalille menon röyhkeys", kertoo Helander ennen tiistain harjoituksia. Puolustustyöskentelyyn hän vaatii lisää huolellisuutta ja keskittymistä. Jos nämä asiat saadaan Helanderin mukaan kohdalleen, niin torstaina summerin soitua joukkue juhlii avausvoittoaan. Helanderin kanssa samoilla linjoilla on toista kauttaan MuSaFutsalia edustava Anni-Elina Luotonen. Viime kotipelissä kauden avausosumansa viimeistellyt Luotonen haluaa myös huolellisuutta puolustamiseen. Hyökkäyspäässä hän uskoo omiinsa. Tekeminen on ollut hyvää, mutta tekopaikkojen tuhlailu saa hänen mukaansa nyt riittää. "Paikoista sisään ja huolellisuus omissa niin hyvä tulee", päättää Luotonen ja lähtee kentälle.


Tämä kolmikko on torstaina mahdollista
nähdä MuSaFutsalin paidassa Urheilutalolla.
Kuvassa vasemmalta:
Elina Setälä, Siiri Lilja, Netta Hannula


Torstaina on mahdollisuus nähdä MuSaFutsalin maajoukkueleirille valitut tositoimissa, joten saavu paikalle kannustamaan MuSaFutsal kohti avausvoittoa. Otteluseurantaa kuitenkin kotiinjääville on tarjolla niin joukkueen twittertilillä kuin facebook-sivullakin.
Helpottava voitto on tosiasia


Torstaina MuSaFutsal otti kauden avausvoittonsa tiistaina Ilveksen voittaneen FC Nokian kustannuksella. Helpottava voitto irtosi lukemin 5 - 0 (0 - 0). Pelin jälkeen oli kotijoukkueen pelaajat yhtä hymyä.

Ottelun alusta saakka oli selvää, että kotijoukkueelle kelpasi vain voitto. Pelin temmon määräsi kotijoukkue ja loi useita laadukkaita tekopaikkoja, kun vieraiden paikat pystyi laskemaan yhden käden sormin. Avausjaksolla ei kuitenkaan maaleja hyvistäkään paikoista huolimatta nähty. Siitä piti huolen loistavasti FC Nokian maalilla pelannut Emmi Kortesmaa, joka venytti useaan otteseen itsensä pallon tielle. Välillä oli hänen apunaan myös maalipuut. MuSaFutsalin maalivahti Siiri Lilja pääsi melko helpolla, eikä joutunut liiemmin venymään.


Roosa Erkkilä saalisti uransa
ensimmäisen tehopisteen torstaina.
Kuva: Nyblin

Toisellle jaksolle kotijoukkue tuli ukkosmyrskyn lailla. Ensimmäiseen minuuttin luotiin jo pari hyvää paikkaa ja ajassa 20.47 Jessica Kannosto laukoi maalin edestä pallon verkkoon Mira Laurilan toimittaessa pallon maalin eteen. Maalista MuSaFutsal sai lisää virtaa ja määräsi ottelun tahtia. Nelisen minuuttia myöhemmin pallo osui vieraiden pelaajaa käteen heidän omalla rangaistusalueellaan ja pallo vietiin kuuteen metriin. Ensimmäisellä yrityksellä Elina Setälä pussitti varmasti, mutta laukaus uusiittiin, sillä tuomarin vihellys ei ollut tarkoittanut pelinjatkamista. Peliluvan antamisen sijaan tuomari antoi lähtöpassin katsomoon FC Nokian valmentajalle. Toisen yrityksen Kortesmaa torjui hienosti. Neljä sekuntia myöhemmin Setälä kuitenkin onnistui. Kaukaa maita pitkin lähtenyt laukaus ohitti Kortesmaan. Maaliin syötön antoi Roosa Erkkilä, jolle tehopiste oli uran ensimmäinen naisten liigassa. Maalin jälkeen Nokia sai luotua pari paikkaa, mutta kotijoukkueen onneksi ilman maaleja. Jakson puolivälin jälkeen MuSaFutalin Kannosto eteni väkevästi vasemmalta laidalta. Tulisen vasemman jalan laukauksen Kortesmaa vielä torjui, mutta ensimmäisenä paikalle ehti Laurila, joka siivosi karat pussiin ja lukemiksi 3 - 0. Johtoasemassa pelanneen kotijoukkueen peli-ilo oli löytynyt ja otteista paistoi vapautuneisuus katsomoon saakka. Ajassa 33.34 oli pallo seuraavan kerran vieraiden maalissa. Sama kuvio toistui kuin edellisessä maalissa. Kannoston laukauksen torjui Kortesmaa eteensä. Tällä kertaa ensimmäisenä reboundissa oli Hannula ja hän ohjasi lukemiksi 4 - 0. Tämän jälkeen vieraat ottivat viidennen kenttäpelaajan ja pyrkivät päästä vielä peliin mukaan. MuSaFutsal kesti ensimmäisen rynnistyksen ja sen jälkeen pitivät palloa fiksusti kuluttaen sekunteja pois kellosta. 37.12 oli kellossa, kun Hannula iski loppulukemat omasta päästä lähteneellä laukauksella. Näin siis avausvoitto on tosiasi ja MuSaFutsal jätti jumbosijan taakseen. Joukkueiden parhaina palkittin Netta Hannula (MuSaFutsal) ja Emmi Kortesmaa (FC Nokia).


Mira Laurila oli helpottunut voiton jälkeen.
Kuva: Nyblin


Ottelun jälkeen oli Mira Laurila yhtä hymyä, niinkuin myös koko muu joukkue. Helpottava, vapauttava oli sanoja, joilla Laurila kuvasi voittoa. Hänen mukaansa voitto tuli ihan perustekemisellä, jossa luotettiin omaan systeemiin. Samoilla linjoilla oli myös valmentaja Juha Helander, jonka mukaan joukkue noudatti suunniteltua taktiikkaa loistavasti. Kumpikin oli myös yhtä mieltä siitä, että omaan tekemiseen luotettiin avausjakson maalittomuudesta huolimatta. "Kaikki uskoivat kopissa siihen, että homma kääntyy meille", sanoi Laurila. Tästä on nyt hyvä lähteä parin viikon maajoukkuetauolle, jolla Helanderin mukaan laitetaan paikkoja kuntoon.

MuSaFutsalin osalta liiga jatkuu lauantaina 11.11, jolloin bussin nokan suunnaksi otetaan Jyväskylä. Siellä vastassa on liigaan täksi kaudeksi noussut Kampuksen Dynamo.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Maaliskuu   »
Kategoriat