Esittely
Ottelutilastot
Fc Sport J - MuSa MuSaFutsal
2017-2018 - Naiset - Naisten Futsal Liiga
Klo 12:00 Vaasan Ammattiop.
21
Lok

MuSaFutsal matkaa Vaasaan


Tulevana lauantaina MuSaFutsal matkustaa Vaasaan, jossa kohdataan pienellä Kauppiksen areenalla FC Sport. Vaasa on ollut melko paha paikka aina porilaisryhmälle, vaikka tuloksellisesti sieltä ei tappiota ole ainakaan kolmeen vuoteen tullutkaan. Joka kerta on täytynyt tehdä kova työ pisteen/pisteiden eteen.

Viime kauden Vaasassa pelattu ottelu oli todellinen trilleri, joka päättyi tasatulokseen 7 – 7 (2 – 2) Sportin tasoitettua aivan viime sekunneilla. Porista Sport haki väkevän 1 – 6 (1 – 2) voiton.

Kumpikin joukkue jäi viime kaudella mitalipelien ulkopuolelle ja nyt molemmat halajavat jatkaa kauttaan runkosarjan jälkeen, joten pisteistä tullaan taistelemaan viimeiseen vihellykseen saakka. Joukkueiden kohtaamiset ovat aina olleet tiukkoja ja fyysisiä ja tuskin tämä tuleva ottelukaan poikkeusta tee. Varsinkin kun nyt pelataan Vaasan Kauppiksella, joka on Liigan pienimpiä kenttiä. Kumpikin joukkue pelasi viime viikonloppuna. MuSaFutsal pelasi kotonaan tasan Ylöjärven Ilveksen kanssa lukemin 2 – 2 (2 – 1). Ottelussa hallinta oli täysin porilaisilla, mutta paikkojen tuhlailu ja puolustuspään virheet kostautuivat pistemenetyksenä. Sport vieraili Tampereella Ilves FS:n vieraana. Tuloksena 3 – 1 tappio ja yksi pelikielto, kun Annika Leminen lensi punaisella suihkuun. Alkukauden kolmesta ottelusta MuSaFutsalilla on kasassa 2 pistettä. Sportin pistetili on karttunut kahden voiton tuomilla kuudella pisteellä. Elina Setälä on iskenyt alkukaudella tehot 2+1. Sportin tehokkain on ollut Maarit Vitikka (6+1).


Energinen Netta Hannula on palkittu kahdesti joukkueen
parhaaksi tällä kaudella. Energiaa tarvitaan myös
lauantaina Vaasassa.
Kuva: Kari Saha /Urheilusuomi.com

Kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia. B-ikäinen kolmikko jää pois Vaasan reissulta. Jonna Majamäki ja Pauliina Paakkinen hakevat vielä jonkun aikaa täyttä kuntoa pikkuhiljaa. Kummankaan kohdalla ei ole kiirettä laittaa takaisin kehiin, vaan heidän annetaan kuntouttaa paikat 100 %:ksi.


Siiri Lilja lähestyy sataa pelattua
naisten futsal-liiga ottelua.
Kuva: Nyblin

MuSaFutsalin maalilla vastuu on tällä kaudella ollut jokaisessa pelissä Siiri Liljan harteilla. Niin on ollut koko Liigataipaleen ajan, joka Liljan osalta käynnistyi 15-vuotiaana. Täksi kaudeksi Lilja sai kirittäjäkseen B-tytöistä nostetun Emilia Tuomelan. Kaksikkoa valmentaa miesten joukkueen maalia vartioiva Joni Kuusisto, joka on tehnyt kaksikon kanssa upeaa jälkeä jo usean vuoden ajan.

Lilja saa tällä kaudella 100 pelattua naisten futsal-liiga peliä täyteen. Jos pelaa vielä kymmenessä ottelussa, sillä kasassa on nyt tällä hetkellä 90 pelattua peliä. Se on eniten koko MuSaFutsalista. Koko listan näet kotisivuiltamme.

Tulevasta ottelusta Lilja povaa vaikeaa. FC Sport on Liigan fyysisimpiä joukkueita ja kun vielä Kauppis (kotikenttä) on todella pieni, niin Lilja ennakoi tasaista vääntörikasta matsia. MuSaFutsal on vieläkin ilman avausvoittoa ja Liljalta löytyi lääkkeet sen ottamiseen. "Omat virheet omassa päässä minimiin ja hyökkäyspäässä paikoista sisään", juttelee Lilja. Lauantaina nähdään onko Liljan resepti otettu käyttöön.

Vaasasta ei irronnut pisteitä


MuSaFutsal metsästää yhä kauden avausvoittoaan. Metsästys jatkuu, kun lauantaina Vaasassa pelattu ottelu FC Sport päättyi tappioon lukemin 5 - 2 (3 - 0).

Heti ottelun alkuun MuSaFutsal loi tekopaikan kulman muodossa, mutta Elina Setälän syöttö ei aivan tavoittanut takatolpalla päivystänyttä Anni-Elina Luotosta. Avausjakso oli tasaista vääntöä. MuSaFutsal oli vaikeuksissa Sportin korkean prässin kanssa. Pieni kenttä ei helpottanut tehtävää. Tosin MuSaFutsalin prässätessä korkealta oli Sportkin vaikeuksissa. Kummallakaan ei mitään todellisia tekopaikkoja ollut ja peli oli välillä melkoista vääntämistä puolin ja toisin. Ilman maalia ei tauolle kuitenkaan menty, sillä jakson kolmen viimeisen minuutin aikana Sport iski kolmesti pallon ohi Siiri Liljan. Ensin ajassa 17.12 Maarit Vitikka laukoi lähes puolesta kentästä ristikon kautta pallon pitseihin. Vain seitsemän sekuntia myöhemmin pallo oli jälleen maalissa. Tällä kertaa Pipsa Lahtinen maalintekijänä karkean MuSaFutsal virheen seurauksena. MuSaFutsal oli pakotettu ottamaan aikalisä ja valmentaja Juha Helander rauhoittelikin pelaajiaan. Jakson loppulukemat 3 - 0 iski Tiialeena Hakala vain sekuntia ennen summeria.

Toiselle jaksolle tuli sisuuntunut vierasjoukkue. Pallo liikkui hienosti ja peli kulki. Takaa-ajo käynnistyi ajassa 22.55 Netta Hannulan laukoessa kavennuksen Jessica Kannoston syötöstä. Vajaa minuutti myöhemmin nousi MuSaFutsal maalin päähän. Elina Setälä laukoi pallon maalin Milla Ljungmanin upean tiputuksen jälkeen. Sport otti tässä kohtaa aikalisän. MuSaFutsal haki vimmatusti tasoitusta, joka ehkä kostautuikin hätäisinä ratkaisuina. Peli vähän sekosi ja Sport rokotti armotta. 26.11 oli kellossa, kun Sport siirtyi kahden maalin johtoon. Niina Kiviniemi maalintekijänä Lahtisen esityöstä. Vajaa pari minuuttia myöhemmin Lahtinen ampui onnekkaasti pallon verkkoon MuSaFutsal-pelaajan kautta. MuSaFutsalin virhetili täyttyi jaksolla nopeaan tahtiin. Osasta virheistä ei Helander ollut samaa mieltä ja hän saikin tuomarilta kovaäänisen palautteen, joka kuului Kauppiksen katsomon yläriville saakka. Viimeiset viisi minuuttia MuSaFutsal haki maaleja viidellä kenttäpelaajalla, mutta onnikaan ei ollut myötä. Harvat laukaukset kolisivat päätyseinässä tai sitten Sport-vahti Karoliina Muurimäki oli tiellä. Loppulukemat Sportin hyväksi 5 - 2 (3 - 0) ja avausvoitto jäi siis vielä haaveeksi. Joukkueiden parhaina palkittiin Pipsa Lahtinen (FC Sport) ja Elina Setälä (MuSaFutsal).


Milla Ljungman pohjusti komeasti MuSaFutsalin
toisen osuman.
Kuva: Kari Saha /Urheilusuomi.com

Ottelun jälkeen oli tunnelma kopissa apea ja bussiin virtasi pettyneitä pelaajia. Myös Juha Helanderin kasvoilta paistoi pettymys. Hänen mukaansa tehtiin liikaa huonoja ratkaisuja. Pieni kenttä vaikeutti myös MuSaFutsalin peliä, sillä pelitapa ei oikein sovi näin pienelle kentälle. Parhaana palkitun Setälän mukaan joukkue kaipaisi nyt onnistumisia ja se voitto voisi avata jotain tiettyjä henkisiä juttuja. Hänen mukaansa kentällä tehdään oikeita asioita, mutta kun tulee virheitä niin vastustaja rokottaa armotta.


Elina Setälä oli pettynyt tappion jälkeen.
Hän kaipaa joukkueelle nyt onnistumisia.
Kuva: Nyblin


Avausvoittoa MuSaFutsal pääsee hakemaan jo pian, sillä tulevan viikon torstaina FC Nokia saapuu Poriin. Ottelu käynnistyy Porin Urheilutalolla klo 19.00.Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Maaliskuu   »
Kategoriat