Esittely
Ottelutilastot
MuSa MuSaFutsal - Ylöjärven Ilves
2017-2018 - Naiset - Naisten Futsal Liiga
Klo 14:00 Porin Urheilutalo
14
Lok

Lauantaina Poriin saapuu Ylöjärven Ilves


MuSaFutsalin ottelut jatkuvat tulevana lauantaina, kun Urheilutalolle saapuu Ylöjärven Ilves. Ottelu käynnistyy klo 14.00.

Ottelu on kummallekin kauden kolmas. MuSaFutsal aloitti kauden kotitasapelillä GFT:tä vastaan lukemin 2 – 2 (0 – 0). Viimeksi joukkue teki pitkän reissun FTK:n vieraaksi pohjoiseen, josta kotiin lähdettiin 5 – 2 (0 – 1) tappio niskassa. YIlves on pelannut kahdesti tasan. Ensin FTK:n kanssa 2 – 2 (1 - 1), ja viime viikonloppuna Ilves FS joutui kiristään huolimatta tyytymään 3 – 3 (1 - 1) pistejakoon.

Viime kaudella Porissa pelatun ottelun vei nimiinsä MuSaFutsal lukemin 2 – 1 (1 – 0). Ylöjärvellä pisteet jäivät pirkanmaalle kiihkeän ottelun jälkeen lukemin 5 – 4 (2 – 4).

Kahdessa ottelussa MuSaFutsalista ovat pisteiden valossa onnistuneet parhaiten Sotkan kummipelaaja Elina Setälä ja Stadiumin kummipelaaja Milla Ljungman. Kumpikin kaksikosta on summannut tehot 1+1. YIlveksen alkukauden tehokkaimmat ovat olleet Rosa-Maria Siren (1+1) ja Heidi Linjamaa (0+2).

MuSaFutsal saa kokoonpanoonsa viime viikonloppuna poissa olleen kolmikon Netta Hannula, Jessica Kannosto sekä Anni-Elina Luotonen. Pohjoisessa edukseen esiintyneet B-ikäiset Suvi Vilja, Ida Silvennoinen sekä Roosa Erkkilä pelaavat nyt ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä.


Jessica Kannosto
Kuva: Nyblin

Kahden lajin ”loukussa” alkukauden ollut Jessica Kannosto on nyt helpottunut, kun pystyy keskittymään vain yhteen lajiin. Lauantaina Kannosto lähtee hakemaan kauden avausvoittoa ” Se tulee, jos parannamme kauden ensimmäisestä pelistä”, pohtii ”Jakke” Kannosto. Vaikka voimavaroja on alkukaudesta mennyt myös jalkapalloon, ovat harjoituksissa otteet kuitenkin olleet vanhoja tuttuja. Vasuri puhuu edelleen kun vain tilaisuus tulee. Paria välivuottakaan hän ei pidä pahana asiana, sillä nyt on nälkää ja motivaatiota riittämiin.

Valmentaja Juha Helanderilla on nyt siis käytössään kahta loukkaantunutta vajaa koko paletti. Hän pitää sitä positiivisena asiana. ”Nyt on varaa valita isommasta joukosta kentälle menijät”, sanoo Helander. Avausvoittoa hakemaan lähtevän MuSaFutsalin ei Helanderin mukaan tarvitse tehdä mitään poppaskonsteja vaan luotetaan omaan tekemiseen.

Tuttuun tapaan jälleen MuSaFutsalin sosiaalisessa mediassa ottelun tärkeimmät tapahtumat heti tapahtumien tullessa, joten ota Facebookissa ja Twitterissä seurantaan MuSaFutsal.

Tappion makuinen tasapeli


MuSaFutsal lähti lauantaina hakemaan avausvoittoaan Ylöjärven Ilveksen kustannuksella. Voittoa ei kuitenkaan irronnut, vaan pisteet tasattin lukemin 2 - 2 (2 - 1).

MuSaFutsal lähti otteluun hyvällä intensiteetillä ja vyörytti peliä vieraiden päätyyn. Maalikin oli heti alkuun lähellä, mutta peliväline ei löytänyt tietään perille saakka. Avausosumaa ei kuitenkaan tarvinnut kauaa odotella, sillä ajassa 03.33 Anni-Elina Luotonen survoi irtopallon maalin edestä verkkoon. Jessica Kannoston vapaapotku oli kolahtanut tolppaan, josta kimmonneeseen irtopalloon Luotonen ehti ensimmäisenä. YIlves pystyi luomaan tilanteitaan nopean Rosa-Maria Sirenin avulla. YIlves keskittyi tänään nopeisiin hyökkäyksiin. Hitaammat lähdöt olivat heille myrkkyä, sillä MuSaFutsalin prässi puri melko hyvin. Tasoitusosuman arkkitehti oli juuri Siren. Nopean vastahyökkäyksen päätteeksi hän tarjoili Heidi Linjamaalle avopaikkaan MuSaFutsalin puolustuspään vartiointivirheen seurauksena. Tasoitus syntyi ajassa 08.12. Maalin jälkeen ottelu näytti välillä pystypainilta, ja virheitäkin vihellettiin. Enemmän virheitä tuli vieraille. MuSaFutsal siirtyi uudelleen johtoon ajassa 18.50 Elina Setälän iskiessä osuman Netta Hannulan syötöstä. Viimeisellä minuutilla YIlves sai viidennen virheen. Aivan loppuhetkillä tuli kuudes virhe, kun Mira Laurila yritti kaukaa laukoa palloa maaliin. YIlves-vahti Iida Koskinen oli kaukana omalta maaliltaan ja torjui pallon käsillään. Seurauksena punainen kortti ja ulosajo. Vapaapotku tuli noin seitsemästä metristä. Maalille mennyt Helena Unkuri kuitenkin torjui Kannoston yrityksen. Tauolle siirryttiin MuSaFutsalin 2 - 1 johdossa.


Jessica Kannoston vasuri puhui tänäänkin useaan
otteeseen, mutta tuloksetta. Kuva: Kari Saha/Urheilusuomi.com

Toisen jakson alkuun MuSaFutsal pääsi pelaamaan ylivoimalla lähes kaksi minuuttia. Pallo liikkui, mutta YIlveksen kolmikko pääsi helpolla. Todellisia maalipaikkoja ei ylivoimalla pystytty luomaan. Muutama laukaus, mutta ne lähtivät toivottoman kaukaa. Jakso oli tasainen eikä kumpikaan maalivahti oikein joutunut urakoimaan. MuSaFutsal passivoitui enemmän ja enemmän mitä pidemmälle ottelu eteni. Hyökkäyspäässä alettiin hätäillä liikaa. Tilaisuuksia kasvattaa johtoa oli kuitenkin muutamia. Hannulalla oli edessään jo tyhjä maali, mutta hän oli ajautunut liian pieneen kulmaan. Yritys ei siten tuottanut maalia. Pari kertaa oli tolpatkin Unkurin apuna. Viitisen minuuttia ennen loppua YIlves tuli tasoihin. Linjamaa toimi syöttäjänä, kun Esra Erden laukoi pallon maaliin. Tälläkin kertaa maalissa pelannut Siiri Lilja oli voimaton. Lopussa MuSaFutsal painoi päälle, mutta viimeinen rauhallisuus puuttui ratkaisuista. Loppusummerin soidessa lukemat olivat 2 - 2 (2 - 1), joten pisteet tasattiin tällä kertaa. Joukkueiden parhaina palkittiin Netta Hannula (MuSaFutsal) ja Heidi Linjamaa (YIlves).


Hannula oli lauantaina jälleen totutun energinen.
Kuva viime kaudelta. Kuva: Kari Saha /Urheilusuomi.com

Valmentaja Juha Helander oli ottelun jälkeen pettynyt. "Avausjakso oli hyvää tekemistä, mutta toisella passivoiduttiin liikaa", sanaili Helander pelin jälkeen. Hänen mukaansa paikkoja luotiin, mutta lopussa loppui maltti ja joukkue alkoi hätäilemään ratkaisupaikoissa. Parhaana palkittu Hannula oli samoilla linjoilla valmentajansa kanssa. "Maistuu tappiolta tämä tasuri", sanoi Hannula ensimmäiseksi. Sen jälkeen hän pohti, miten se avausvoitto otettaisiin ja löysi muutaman parannettavan paikan. " Keskitytään tarkemmin puolustamiseen ja ollaan aktiivisempia", kertoi Hannula ja jatkoi "oma perustaitotaso riittää kyllä, mutta kaverille annetaan liikaa aikaa omassa puolustuspäässä".

MuSaFutsalin avausvoiton metsästys jatkuu ensi lauantaina Vaasassa, jossa FC Sport on vastassa. Kotona esiinnytään seuraavan kerran torstaina 26.10, kun FC Nokia saapuu vierailulle. Ottelu käynnistyy klo 19.00.


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Maaliskuu   »
Kategoriat