Esittely
Ottelutilastot
FTK - MuSa MuSaFutsal
2017-2018 - Naiset - Naisten Futsal Liiga
Klo 15:00 Putaan LH (U-halli) - ei käytössä!
8
Lok

MuSaFutsalilla edessä kauden pisin reissu


MuSaFutsalin kauden toinen ottelu pelataan kaukana pohjoisessa. Sunnuntaina pelattavassa ottelussa kotijoukkueena on FTK ja peli pelataan Torniossa klo 15.00 alkaen.

Kumpikin joukkue aloitti kautensa 2 – 2 tasapelillä. FTK pelasi Ylöjärvellä paikallista Ilvestä vastaan ja MuSaFutsal esiintyi kotonaan emännöiden GFT:tä. MuSaFutsalin maaleista vastasivat Milla Ljungman ja 24 sekuntia ennen loppua osunut Mira Laurila. Maalivahti Siiri Lilja pelasi hyvän ottelun. FTK:n maalit tekivät Anna Keränen ja Tiia Juntikka, joiden panos tulee olemaan ratkaisevassa osassa FTK:n tulevissakin otteluissa.


Milla Ljungman pelasi sarja-avauksessa upean ottelun.
Kuva: Kari Saha /Urheilusuomi.com

MuSaFutsalin kokoonpanoon tulee muutoksia kauden avauksesta. Uusina pelaajina kauden korkkaavat vielä B-ikäiset Suvi Vilja, Ida Silvennoinen ja Roosa Erkkilä. Näistä Silvennoisella on kokemusta naisten liigasta, mutta sitäkin vain yhden ottelun verran. Kolmikko myöntääkin olevansa jännittyneissä fiiliksissä, mutta samalla odotus palkitaan ja heidänkin osaltaan kausi on nyt valmis alkamaan. Kolmikkoa myös mietityttää näin ottelun alla se, että millainen ero on fyysisyydessä B-tyttöjen ja naisten liigan välillä. Kolmikko pelasi viime vuonna B-tyttöjen SM-lopputurnauksessa. Ida ja Suvi pelasivat MuSaFutsalissa ja Roosa NiceFutiksessa. Kolmikko on näyttänyt harjoituksissa positiivisia näyttöjä ja valmentaja Juha Helander onkin ollut tyytyväinen kolmikon otteisiin ja odottaakin heidän debyyttiään.


B-ikäiset Ida, Suvi ja Roosa avaavat
kautensa Torniossa.
Kuva: NyblinMuSaFutsal lähtee matkaan jo lauantaina ja yöpyy Kemissä Jonna Majamäen kotikulmilla. Ottelusta tulee jälleen MuSaFutsalin twitteriin seurantaa. Ota siis MuSaFutsalin twittertili @MuSaFutsal seurantaan.

Hyvä alku ei kantanut loppuun asti


MuSaFutsalin kauden pisin vieraspelimatka Tornioon ei saanut palkintoa. FTK nousi tappioasemasta viimeisen kymmenen minuutin aikana voittoon. Loppulukemat olivat 5 - 2 (0 - 1) FTK:n hyväksi.

MuSaFutsal sai ottelun alussa pitää palloa, eikä FTK prässännyt korkealta haastaakseen pallonhallintaa. Tilanteita oli kuitenkin vain harvakseltaan ja ne harvatkin paikat eivät olleet mitään todella vaarallisia kummallakaan. Avausjakson paras paikka tuli FTK:lle, kun he saivat epäsuoran vapaapotkun kuudesta metristä. Laukaus kuitenkin kilpistyi maaliviivalla olleeseen heidän omaan pelaajaansa. MuSaFutsal siirtyi tauolle johdossa. Elina Setälä laukoi vasemmalla jalallaan kuuden metrin tietämiltä suoraan ilmasta pallon ohi FTK-vahti Maria Lehdon ajassa 15.46. Maaliin syötön tarjoili tiputuksella Milla Ljungman. Tauolle siis vierasjohdossa 0 - 1.


Elina Setälä (oikealla) iski pohjoisessa tehot 1+1.
Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Toisen jakson avauskympillä MuSaFutsalin virhetili alkoi täyttymään. Pelin kuva oli avausjakson kaltainen. MuSaFutsal piti palloa ja hyökkäsi pitkillä hyökkäyksillä ja FTK puolusti ja iski vastaan. MuSaFutsalin viides virhe tuli ajassa 30.21 ja samalla Setälä katseli keltaista korttia. Pari minuuttia myöhemmin FTK tuli tasoihin kulman jälkitilanteesta. Tiia Juntikka pelasi läheltä kulmaa pallon maalille, johon oli Tanja Miettunen jäänyt täysin vapaaksi. Hänellä oli helppo työ siirtää Agla pitseihin., FTK siirtyi johtoon ajassa 34.22. Juntikka höpötti lähes koko MuSaFutsal paketin ja tarjoili maalin eteen Anna Keräselle, joka voitt oman pelaajansa kaksinkamppailussa ja takavasaralla siirsi kotijoukkueen johtoon. Kahden maalin karkumatkalle FTK siirtyi hienon laukauksen ansiosta. Kulmasta Juntikka pelasi taakse, josta Jenni Suhonen laukoi takayläkulmaan tolpan kautta. MuSaFutsal-vahti Siiri Lilja oli voimaton. MuSaFutsalille iski väsy toisen jakson jälkimmäisellä puolikkaalla ja FTK käytti sen raakasti hyväkseen. Juntikka ja Keränen taiteilivat seuraavan osuman jälkimmäisen syöttäessä ensin mainitulle tekopaikan. 5 - 1 maali tuli tyhjään vierasmaaliin, kun Lilja oli nostettu ylös. Loppulukemat iski Lilja, kun vasemman jalan laukaus yllätti FTK-vahti Lehdon seitsemän sekuntia ennen päätössummeria. Pisteet jäivät pohjoiseen lukemin 5 - 2 (0 - 1). Joukkueiden parhaina palkittiin Tanja Miettunen (FTK) ja Roosa Erkkilä (MuSaFutsal). Raadissa oli entinen FTK-pelaaja ja nykyisin MuSaFutsalia edustava Jonna Majamäki, joka ei loukkaantumisen vuoksi pelannut.

MuSaFutsalin paidassa debytoineet B-ikäiset Ida Silvennoinen, Suvi Vilja ja Roosa Erkkilä selvityivät debyytistään positiivisin arvosanoin. Valmentaja Juha Helander oli myös tyytyväinen B-tyttöjen esitykseen. "He tulivat pelaamaan eikä pelänneet ja pelasivat omalla tasollaan", Helander sanaili.Kokemattomuudestaan huolimatta kolmikko pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Parhaana palkittu Erkkilä myönsi pelin jälkeen jännittäneensä, mutta pikkuhiljaa pelin edetessä se karisi pois. Pelin tempo oli hänen mukaansa nopeampaa kuin B-tytöissä, mutta toisaalta taktisempaa, joka antoi aikaa ratkaisuihin. "Pystyin pelaamaan tasollani, mutta jatkossa on varmasti helpompi lähteä otteluihin", kertoi Erkkilä.


Roosa Erikkilä palkittiin MuSaFutsalin parhaana.
Kuva: Nyblin

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Maaliskuu   »
Kategoriat