Opinmäessä pelataan isot ottelut

Välieräsarjan kolmas ja neljäs on vuorossa viikonloppuna

MuSaFutsalin ja GFT:n välisen välieräsarjan karavaani kulkee tulevana viikonloppuna Espooseen, jossa on vuorossa kolmas ja neljäs ottelu. Jos jompikumpi pystyy voittamaan viikonlopun kummatkin kamppailut, niin sen joukkueen tie vie finaalin. Jos viikonloppuna voitot menevät tasan, niin sarja ratkeaa ensi viikon keskiviikkona Porissa vitospelissä.

Viime viikonloppuna pelattiin sarjan kaksi ensimmäistä ottelua Porissa Nams-Areenalla. Lauantain ottelussa MuSaFutsal hallitsi tapahtumia ja oli pelin päällä lähes koko 40 minuuttisen. Lukemat kirjattiin kotijoukkueelle 4 – 3 (3 – 2). Netta Hannula (2+1) ja Heta Huhtaniska (1+2) olivat lauantain ottelun tehokkaimmat. Jasmin Ylikraka onnistui iskemään myös kaksi maalia. Anni-Elina Luotoselle merkittiin kaksi syöttöpaunaa. GFT:ltä Maria Mäntylä onnistui myös kahdesti maalinteossa. Sunnuntain ottelu oli lähes vastakohta lauantaille. GFT hallitsi ottelua lähes mielin määrin, eikä MuSaFutsal saanut juonesta kiinni kuin ajoittain. GFT:ltä onnistui maalinteossa Emilia Jokisalo sekä Heta Huhtaniska. Yksi vieraiden osuma merkittiin kotijoukkueen omaksi maaliksi. MuSaFutsalin ainokainen Luotosen nimiin.

Tällä viikolla on meininki ollut MuSaFutsalin harjoituksissa kaikesta huolimatta positiivinen ja viikonlopun isoja otteluita odotetaan. ”On siistii päästä pelaa hyvää vastustajaa vastaan. Tällaiset pelit sytyttää kyl ihan todella!”, hehkuttaa joukkueen kapteeni Siiri Lilja. Hän uskoo, että viime viikonlopun heikot otteet ovat vain muisto. ”Uskon, et me käännetään viime viikonlopun tahmeudet liukkaiksi suorituksiksi”, naurahtaa Lilja. Hänen mielestään avain onneen on oma peli. Se kun toimii, niin ottelut kääntyvät porilaisten eduksi. Hän kuitenkin toteaa, että mitään ei tule viikonloppuna ilmaiseksi ja tasaisia sekä tiukkoja vääntöjä on luvassa.

Lähes samanlaisia vastauksia tuli valmentaja Juha Helanderilta, kun häneltä fiiliksiä kysyttiin. ”Kovat pelit ja isot panokset on kuitenkin tässä hommassa se miksi tätä tehdään”, kiteyttää Helander. Hän sanoo, että joitain muutoksia on luvassa, jotta Espoosta haettaisiin kaksi voittoa ja finaalipaikka. Nyt on Helanderin mukaan oikea hetki raottaa jippopankkia.

Toinenkin välieräsarja YIlveksen ja HIFK:n välillä on tasatilanteessa 1 – 1, kun siellä siirrytään Ylöjärveltä Helsinkiin.

Ruutu+ näyttää viikonlopun ottelut suorina lähetyksiä. Opinmäessä lauantaina ottelu potkaistaan käyntiin klo 16.00. Sunnuntaina aloituspotku on klo 14.00.

Artikkelin kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com