Nyt on tosi kyseessä – Musan Salama kohtaa TPV:n Suomen Cupissa, voittaja etenee 32 parhaan joukkoon!

Keskiviikko-illassa, iltavaloissa pelattava Suomen Cup- ottelu tuo Musan Salamalle vastaan tamperelaisen joukkueen Miesten Kakkosesta. Tampereen Pallo-Veikot, Paltsarit on perinteikäs tamperelaisseura. Vuonna 2019 MuSa ja TPV pelasivat yhtä aikaa miesten Ykköstä. TPV putosi sarjatasoa alaspäin, ja kierre johti seuran putoamiseen aina Kolmoseen asti melkeinpä identtisellä tavalla MuSan kanssa muutama vuosi myöhemmin.

Saman kohtalon ovat kokeneet lähiaikoina myös MyPa ja PIF. Näistä TPV ja MyPa ovat sittemmin jo nousseet takaisin Kakkoseen ja MuSa ja PIF taistelevat Kolmosen lohkovoitosta tänä kesänä. TPV on Musan Salaman tavoin siitäkin harvinainen jalkapalloseura, että se operoi ry-pohjalta. Viime vuodet Tampereella ovat olleet mollivoittoisiakin: seuran edustusjoukkue on saanut tehdä tosissaan töitä, jotta se on pystynyt haastamaan Ilveksen kakkosjoukkueen, Ilves-Kissat ja Tampere Unitedin.

TPV tekee uutta nousua

Uutta nousua tekevä perinteikäs seura on aloittanut tämän vuoden pelit erittäin hyvin. Kakkosessa sillä on ollut poikkeuksellisen paljon derbyjä jo tähän vuoteen, sillä samassa lohkossa pelaavat Ilves-Kissat, Ilves 2 ja Tampere United. Paltsarit on klaarannut tähän mennessä jokaisen derbyn, joten seura pitää Tampereen kakkosseuran valtikkaa tällä hetkellä. SIlmiinpistävää joukkueen pelissä on tänä keväänä ollut sinnikkyys ja peräänantamattomuus.

Joukkue on ollut useasti häviöllä mutta kairannut itsensä peliin mukaan ja usein voittoon asti. Joukkue on omaksunut myös aggressiivista pelitapaa, josta Musan Salaman edustusjoukkuekin sai esimakua kevättalvella cup-ottelussa TPV:n kakkosjoukkuetta vastaan.

TPV on MuSan tavoin kovassa otteluputkessa. Joukkue pelasi sunnuntai-iltana klo 18 alkaneessa pelissä Vantaan Jalkapalloseuraa vastaan. Tuossakin ottelussa TPV venyi lopun tasoituksella tasapeliin. Hyvistä esityksistä johtuen joukkueen itseluottamustaso ja vireystila ovat erittäin korkealla. Kovassa pelitahdissa joukkue on myös joutunut miettimään pelaajien rasitusta ja kierrättämään pelaajia.

Kuudessa pelaamassaan pelissä TPV on tehnyt 9 maalia ja päästänyt 8, joukkueen paras maalintekijä on boksissa vaarallisesti hääräävä hyökkääjä Roope Kostiainen. Isokokoinen kohdepelaaja Kostiainen on tuttu kaveri tamperelaisista divisioonajoukkueista: mies toi viimeksi paljon harmaita hiuksia Salama-puolustukselle Tampere Unitedin paidassa.

Tyypillistä ”punakonetta” on tänä vuonna ollut kova prässi, josta voitetun pallon jälkeen joukkue on hyökännyt terävästi ja suoraviivaisesti eteenpäin. Puolustuksen kanssa joukkue on kohdannut lieviä ongelmia ja rauhattomuutta, tämä on varmasti asia, joka Musan Salamassa on huomioitu tarkasti.

MuSalaisittain joukkueen tunnetuin pelaaja on vuosina 2018-2022 pelannut Rudi Dieter, joka pelasi seurassa 100 ottelua, teki näissä 16 maalia ja antoi 5 syöttöä. Vuonna 2018 MuSan noustessa Ykköseen Rudi valittiin Kakkosen parhaaksi pelaajaksi.

Luottavaisin mielin

MuSa lähtee otteluun hyvistä lähtökohdista. Viime perjantain Kolmosen kärkikamppailussa kaatui lohkon kärkijoukkue KaaPo lukemin 3-1. Sunnuntaina joukkueen pelaajisto pelasi P20 SM-karsinnan ottelun Kirkkonummea vastaan voittaen sen 2-0 lukemin.

– Erittäin kova fyysinen ottelu on tulossa. TPV on voittanut kaikki kolme Tampereen Derbyään tänä keväänä, joten rutiinitaso on joukkueessa erittäin korkea. Erityisen tarkkana meidän tulee olla Roope Kostiaisen kanssa, joka on vahva boksipelaaja.

– Hienoa lähteä haastamaan ylemmän sarjan joukkue. MItään paineita joukkueella ei ole vaan ylempisarjalainen lähtee aina suosikkina peliin. Tässä tapauksessa kotietu saattaa hieman kääntää asetelmia tasaisemmiksi. Meidän Cup-taipaleella oli jo vastassa TPV:n kakkosjoukkue, jonka silloin voitimme Tampereella, sanoo vastuuvalmentaja Aki Pietikäinen.

Valmentajan mukaan joukkue on hyvässä vireessä keskiviikon ottelun alla.

Elias Isoviita sai pientä iskua pelissä, ja pelaamista katsotaan vielä lähempänä mutta muuten joukkue on hyvävireinen ja iskukuntoinen keskiviikon hienoon matsiin.