Nyt itsenäisyyspäivänä Karhuhalliin! – Musan Salama kohtaa FC Jazzin kuumassa paikallisderbyssä

Suomen 106. itsenäisyyspäivä tarjoaa paljon tekemistä ja yksi vaihtoehto löytyy heti Karhuhallista.

Kello 12.30 alkaa nimittäin Musan Salaman ja FC Jazzin välinen harjoitusottelu.

Ottelusta sopivat Musan Salaman Jefferson Pires ja FC Jazzin Tommi Pikkarainen. Jälkimmäinen otti yhteyttä ja kyseli, sopisiko matsi. Pires tuumasi siihen, että totta kai.

– On aina kivaa pelata harjoitusotteluita. Olemme harjoitelleet jo kuukauden ajan todella kovaa, joten on erittäin hyvä päästä pelaamaan kilpailullisia matseja. Toivon mukaan ennen joulua saamme vielä pari matsia sovittua, Pires kuvailee.

Samassa ottelussa nähdään myös entisen Salama-valmentaja Ville Ulasen paluu tuttuun ympäristöön. Ulanen palasi Joulupukin maisemista takaisin kotikonnuilleen FC Jazzin vastuuvalmentajaksi.

Luoma teki vaikutuksen

Musan Salaman kokoonpanossa on marraskuussa alkaneissa harjoituksissa viilettänyt muutama testipelaajakin. Pires nostaa esille heistä yhden.

Elmeri Luoma on mielenkiintoinen, lupaava kaveri, joka on noussut esille testijaksolla. Hän on B-ikäinen, ja ollut harjoituksissa erittäin hyvä. Elmeri ei välttämättä ole avauksessa, mutta kokoonpanossa ehdottomasti ja varmasti pääsee kentällekin.

Itsenäisyyspäivän ottelu pelataan kahdella 45 minuutin puoliajalla.

– Varmasti tulee taistelupeli. En tiedä Jazzin kokoonpanosta, mutta arvioisin että melko nuorella ryhmällä mennään sielläkin. Oletan, että kumpikaan joukkue ei halua hävitä paikallisottelua, joten panosta varmasti on.

Lisäksi matsi tarjoaa jo pohjustuksen A-nuorten SM-karsintoihin. Ne ottelut alkavat jo tammikuussa, joten jalkapallokausi alkaa jo hyvissä ajoin ennen kuin nurmi Wembleyllä vihertää. Suomen Cup alkaa sekin jossain vaiheessa.

– Odotuksia on, totta kai. Harjoitusottelut otetaan kaikki tosissaan, ja kaikki ottelut pelataan hyvällä asenteella. Pelipaikoista on kova kilpailu ja haluan, että se näkyy myös pelaajien otteissa, Pires painottaa.

Uuden pelaajan pitää olla vahvistus

Pires sanoo, että valmennus katsoo uusia pelaajia rauhallisin mielin. Tarjontaa on, mutta lähtökohta on että mahdollisten uusien pelaajien pitää olla vahvistuksia.

– Meillä on hyvä pelaajarunko, joka näytti jo viime kesänä mihin se pystyy.

Pires on ilahtunut seuran kehityksestä viimeisen 12 kuukauden aikana.

– Olen siihen varsin tyytyväinen. Jos kehitys jatkuu samalla tahdilla, olemme jälleen ihan eri tasolla vuoden kuluttua.

Päävalmentaja vinkkaa, että Salama-väen kannattaa seurata seuran viestintää vielä ennen joulua. Odotettavissa saattaa hyvinkin olla mieluisia pelaajasopimuksia.