Nuori Salama hävisi Peimarille – päävalmentaja katsoo jo tulevaisuuteen

Valmentaja Jefferson Pires oli toki pettynyt, kun Musan Salama hävisi Peimari Unitedille Musan Wembleyllä lauantai-iltana. Pisteet matkasivat Varsinais-Suomeen 1-2, mutta valmentaja katsoo jo tulevaisuuteen.

–        Matsi ratkesi siihen, ettei joukkue toteuttanut niitä neuvoja mitä puoliajalla annettiin. Nuorien poikien pelaamiseen pitää olla tyytyväinen. Se kertoo seurasta ja joukkueesta, että kentälle voi pitää vaikka 14-vuotiaan kaverin, ja loppuun asti taistellaan.

Pires viittaa 90. minuutilla kentälle otettuun Luukas Heikkilään. Nuori mies sai aikuisten tason tulikasteensa ja tuli kentälle hyökkääjälegenda Sami Rantalan tilalle. Rantala teki Salaman ainoan maalin.

–        Näitä nuoria on paljon, ja heissä on seuran tulevaisuus. Useammalla heistä on tärkeä matsi sunnuntaina Akatemian kanssa, joten siksi esimerkiksi Aurasen Olli oli tänään pois. Aurasen aggressiivisuus olisi sopinut tähänkin peliin.

Myös nuoren sukupolven Puustiset miellyttävät Pirestä. Otteet ovat sen verran tuttuja, että jopa Pireksellä menee ottelun jälkeen Risto sekaisin kaksosten kanssa.

–        Heh, ei Risto! Pojat kuuluvat tämän sarjan parhaisiin pelaajiin ja he ovat niitä nimiä, joilla rakennetaan tämän seuran tulevaisuus.

Pires arvostaa Peimari Unitedia korkealle.

–        Pidän joukkuetta sarjan parhaana. Nuori Salama taisteli hienosti ryhmää vastaan, jossa on vanhoja liigajyriä Sami Rähmösestä alkaen.

Musan Salaman maalilla pelasi 39-vuotias Joni Kuusisto. Kuusisto koki matsissa jollain tavalla sen, miltä Jaromir Jagrista tuntuu: kun Kuusisto pelasi ensimmäisen ottelunsa Salamassa, Luukas Heikkilä oli korkeintaan vielä haaveen tasolla.

Kaksikolla on ikäeroa 25 vuotta. Sekin kertoo jotain seuran vahvuudesta ja perinteistä.