Neljä parasta jäljellä

MuSaFutsal yksi mestaruutta jahtaavista.

Naisten Futsal-liiga on siinä vaiheessa, että tulevana viikonloppuna aletaan pelata välieriä ja hakemaan finaalikaksikkoa. Välieräparit muodostavat tällä kaudella MuSaFutsal – GFT sekä YIlves – HIFK FS. Finaalipaikka irtoaa kolmella voitolla. Ensimmäiset kaksi ottelua pelataan runkosarjassa paremmin sijoittuneiden kotiareenoilla. Kolmas ja mahdollinen neljäs otatus joukkueiden välillä pelataan runkosarjassa heikommin sijoittuneen kotiluolassa. Nämä ottelut ovat vuorossa ensi viikon viikonloppuna. Mahdollinen vitospeli pelataan keskiviikkona 26.4 ja jälleen paremmin sijoittuneen kotona.

MuSaFutsal ja GFT kohtaavat ensi kertaa nyt playoffeissa historian aikana, vaikka keskinäisiä matseja on takana yli kaksikymmentä. Tämän kauden kohtaamiset menivät porilaispoppoon nimiin. Itsenäisyyspäivänä Porissa MuSaFutsal oli parempi lukemin 5 – 0 (3 – 0). Iina Heikkilä iski ottelussa kaksi maalia. Espoosta MuSaFutsal haki helmikuussa 2 – 3 (1 – 2) vierasvoiton, ja Opinmäessä sankarin rooleissa olivat maalivahti Siiri Lilja sekä kahdesti osunut Netta Hannula.

Nämä joukkueet olivat kaksi eniten osumia iskeneet joukkueet runkosarjassa. MuSaFutsal oli ihan omilla luvuillaan (126 maalia), mutta GFT tuli toisena (88 maalia). Runkosarjassa MuSaFutsalin tehot jakautuivat tasaisesti kaikkien pelaajien kesken, tosin Hannulan ollessa reippaasti tehokkain. Maalipörssissä Hannula jakoi ykköstilan yhdessä AnniElina Luotosen kanssa. GFT:ltä erottui kaksikko Sandra Lind, Emilia Jokisalo, joka oli ihan liekeissä puolivälieräsarjassa KaDya vastaan kahdeksalla tehopisteellä.

Kummatkin joukkueet ovat playoffeissa menneet yhdellä pelaavalla maalivahdilla, ainakin tähän asti. MuSaFutsalilla Siiri Lilja ja GFT:llä Jenni Niemelä ovat olleet torjuntavastuussa puolivälierissä.

RaiFu-sarjassa kotikentällä hattutempun tehnyt Anni-Elina Luotonen fiilistelee näitä hetkiä, kun pelit kovenevat ja panokset kasvavat. Hän odottaa tulevasta välieräsarjasta tasaisia pelejä sekä kovaa vääntöä. Luvassa on Luotosen mukaan hienoa futsalia, joten kaikkien kannattaa nyt viikonloppuna ottaa suunnaksi Nams-Areena.

GFT:n Emilia Jokisalo pohti Palloliiton ennakossa välierien ratkeavan pieniin yksityiskohtiin ja luottaa oman joukkueensa prässipeliin. Hän uskoo, että tasaisemmin ja vahvemmin pelannut joukkue etenee finaaliin.   

Kumpikin viikonlopun Nams-Areenalla pelattava ottelu alkaa klo 15.00. Liput playoffeissa maksaa 10 ja 7 euroa. Kausikortilla liput saa runkosarjahinnoin 7/5€.

Artikkelin kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com