Naisten futsal-toiminta siirtyy erilliselle yhdistykselle – ”Pori tarvitsee lajin erikoisseuran”

Naisten Ykköstä viime kaudella pelannut Musan naisten futsal-joukkueen toiminta siirtyy erilliselle yhdistykselle. Toiminnasta vastuun ottaa Porin Futsalin Ystävät-niminen yhdistys, jonka puuhamiehenä on pitkään seuran väreissä ollut Jan Kaski.

Uusi joukkue tulee pelaamaan ensi kaudella Ykköstä nimellä Falcons.

Musan Salaman toiminnanjohtaja Kari Löytökorpi kertoo, että aloite ratkaisuun tuli pelaajilta.

– Joukkue pelasi viime kaudella erittäin hyvin ja säilytti sarjapaikkansa. Keskustelut ja lopullinen päätös on tehty hyvässä yhteisymmärryksessä, Löytökorpi sanoo.

Falconsin puuhamies, pitkän linjan musalainen Jan Kaski sanoo, että futsalin erikoisseura on nykyaikaa.

– Pori tarvitsee lajin erikoisseuran.. Paikallisten lajin parissa toimineiden kanssa on asiasta keskusteltu jo pari vuotta, mutta konkreettisesti asiaan tartuttiin vasta nyt.

Kasken mukaan porilaisen futsalin kulta-ajat sijoittuvat jalkapalloseurojen alla toimineisiin PoPaan ja MuSaFutsaliin, mutta hieman jokaisesta paikallisesta seurasta on jonkinlaista menestystä saatu myös muilla sarjatasoilla. Hän korostaa, että futsalin erikoistuminen ei tarkoita sitä, että yhteistyö jalkapalloseurojen kanssa päättyisi.

– Nykyään kun katsoo lajien miesten sekä naisten SM-liigojen joukkueita, suurin osa on erikoistunut omaan lajiinsa. Meillä on kuitenkin futsalissa hirveä potentiaali saada niin miehissä kuin naisissa Poriin ja Satakuntaan liigatason joukkueet, ja siksi Falconsille on tarvetta, Kaski sanoo.

Palloliitto on hyväksynyt siirron.