Naiset tasapeliin RaiFun vieraana

Edellisestä ottelustaan juuri palautunut naisten edustusjoukkue lähti metsästämään voittoa, mutta joutui tyytymään tasapeliin, kun verkko heilahti kummassakin päässä kertaalleen.

Kamppailu lohkon kärkipaikasta päättyi pistejakoon vauhdikkaiden vaiheiden jälkeen. Heti pelin alkuun MuSa loi tilaisuuden siirtyä johtoon, kun Jessica Kannoston laadukas keskitys löysi vastustajan boksista Amelia Luotosen. RaiFun maalivahti Eveliina Koskela ehti kuitenkin peittämään Luotosen viimeistely-yrityksen ja ottelua jatkettiin 0-0 lukemissa.

Peli eteni MuSan näennäisessä hallinnassa, mutta jalat tuntuivat jääneen bussiin eikä ajatuskaan kulkenut aivan totutulla tavalla. Seuraava maalipaikka nähtiinkin toisessa päässä, kun RaiFun Stella Enwena tavoitteli boksin rajoilta MuSa-maalin yläkulmaa. Laukauksen torjui kuitenkin kulmapotkuksi ensimmäisen Naisten Kakkosen ottelunsa pelannut Jenna Saari. Paria minuuttia myöhemmin joutui maalivahti töihin puolestaan kotijoukkueen maalilla. Laidallaan mainioita nousuja tehnyt Aino Ketamo onnistui kuljettamaan RaiFun rangaistusalueelle ja näki maalille hakeutuneen Luotosen. Läpi pelin tarkkaan vartioitu Luotonen sai ahdstettunakin aikaan laukauksen, mutta se päätyi suoraan Koskelan syliin.

Ottelun 23. minuutilla kotijoukkue nappasi otteen pelistä, kun Enwena pääsi katkaisemaan vieraiden avauksen. Taisteltuaan pelivälineen itselleen hän löysi viereltään vapaan Tiiu Lehtosen, joka ajoi boksiin ja viimeisteli varmasti matalalla laukauksella. MuSa pääsi pian yrittämään tasoitusta, kun Anniina Raitanen pyrki jo kaukaa yllättämään kotijoukkueen veskarin. Laukaus kolahti kuitenkin ylärimaan, eikä MuSa sen jälkeen saanut kunnolla kirivaihdetta päälle.

Kotijoukkue sen sijaan vapautti Lehtosen toistamiseen nokikkain MuSa-vahti Saaren kanssa, mutta tällä kertaa Saari veti pidemmän korren ja Lehtonen joutui ulos hyvältä maalintekosektorilta. Syötöllä löytyi vielä vihreäpaitainen täydellisestä maalipaikasta, mutta laukauksen siivosi viime hetkellä viivalta Tiina Lilja.

Toiselle puoliajalle asteli sisuuntunut MuSa ja RaiFun maalilla alkoi tapahtua. Ensin Liljan keskityksen jälkitilanteesta pääsi yrittämään Matilda Vehmasto, jonka jalasta pallo kuitenkin päätyi yläilmoihin. Hetkeä myöhemmin keskitti vuorostaan Kannosto, mutta Vehmaston pusku suuntautui niukasti ohi Koskelan vartioiman maalin.

RaiFu yritti päästä vieraiden prässin alta nyt pidemmillä avauksilla, mutta kerta toisensa jälkeen korkeassa pallossa oli ensimmäisenä MuSan Sofia Stenbacka. MuSa hyökkäsi kotijoukkueen boksiin joka suunnasta, mutta RaiFu-puolustus taisteli ansiokkaasti palloja väljemmille vesille. 55. peliminuutin kohdalla Luotonen pääsi kuljettamaan boksin rajoille ja laukoi voimalla sivuverkkoon. Seuraavaa Luotosen kuljetusta joutuivat kotijoukkueen pelaajat lopulta rikkomaan ja pallo vietiin pilkulle. Pilkulta MuSan toi ansaitusti tasoihin kapteeni Kannosto.

Tasoituksen jälkeen vieraat hakivat johtomaalia vimmatusti, mutta eivät tässä tehtävässä onnistuneet. Vaihdosta pirteästi peliin tullut Siiri Männistö pelattiin vetopaikkaan noin 70 minuutin pelin jälkeen, mutta RaiFun maalivahti sulki pallon syliinsä. Tämän jälkeen jälleen hyökkäykseen mukaan noussut Ketamo tarjoili pallon takaviistoon Kannostolle, jonka laukaus niin ikään päätyi Koskelan ulottuville. Seuraavaksi Koskelan maalia uhkasi Ketamo itse boksin sisältä, mutta vasemman jalan laukaus suuntautui yli maalin.

RaiFu etsi jatkuvasti mahdollisuuksia vaarallisiin vastahyökkäyksiin, mutta ei onnistunut enää murtautumaan vieraiden selustaan. Ottelun loppupuolella Enwena sai pallon MuSan rangaistusalueella, mutta ajautui pieneen kulmaan ja laukaus karkasi ulos kentältä. Viime minuuteilla joukkueiden tunteet alkoivat kuumentua ja lisäaikaa pelattiin useita minuutteja. Lisämaaleja ei enää syntynyt ja vieraat joutuivat toisen jakson lähes täydellisestä hallinnasta huolimatta tyytymään yhteen pisteeseen ja 1-1 tulokseen.

Naisten Kakkosen ottelut jatkuvat parin viikon tauon jälkeen lauantaina 1.7. Silloin Salaman vieraaksi matkustaa TuWe, joka kolme ottelua voittaneena majailee sarjataulukossa sijalla viisi. Viime kauden perusteella odotettavissa on tasainen ja fyysinen vääntö, jossa kroppaa laitetaan likoon. Tule kannustamaan MuSaa Musan Wembleylle, kun ottelu pyörähtää käyntiin tuttuun tapaan klo 14.00.