Naiset hakivat Espoosta taisteluvoiton

Naisten joukkue matkusti sunnuntaina EPS:n vieraaksi arvellen, että edessä todennäköisesti on kevään tähän asti vauhdikkain kamppailu. Vauhdikasta pelistä todella myös tuli, eikä ylimääräistä tilaa tai aikaa kentältä löytynyt kummallekaan joukkueelle. MuSa prässäsi rohkeasti ylhäältä ja pyrki toisaalta omassa avaamisessaan ohittamaan vastustajan prässin hyvinkin suoraviivaisesti.

Korkea prässi johti hyviin riistoihin ja pelin alussa parhaat hyökkäykset saikin aikaan vierasjoukkue. Yhden hyökkäyksen päätteeksi EPS joutui rikkomaan, jonka seurauksena MuSan Tiina Lilja pääsi antamaan vapaapotkua oikean sivurajan tuntumasta. Kierteinen vapaapotku tavoitti maalin edestä Sofia Stenbackan, joka viimeisteli varsin näyttävällä suorituksella Salamalle johtomaalin suoraan ilmasta. 

Pallonhallintajaksot vaihtelivat ensimmäisen puoliajan mittaan, mutta kotijoukkue EPS pystyttiin pääasiassa pitämään ulkona MuSan boksista. Puolustuslinjassa Lilja, Sanni Välilä sekä Esther Granberg voittivat jokainen kaksinkamppailuja hyvin korkealla prosentilla. Maalipaikkoja onnistuttiin rakentamaan ennen puoliaikaa vielä muutamia, kun sekä Matilda Vehmasto että Mira Pärssinen pääsivät yrittämään lähietäisyydeltä, mutta lisäosumia ei enää ensimmäisellä jaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin 0-1 lukemissa.

Toisella jaksolla jatkettiin siitä, mihin ensimmäisellä jäätiin, eli joukkueet taistelivat jokaisesta pallosta ja kroppaa lyötiin likoon. Intensiteetti pysyi pitkään korkealla ja pieniä kolhuja otettiin puolin ja toisin. Lopulta vierasjoukkue onnistui lisäämään johtoaan 68. peliminuutilla, kun Mira Pärssinen ohitti vastustajansa ja sijoitti pallon varmasti maalivahdin selän taakse. Kymmenisen minuuttia myöhemmin vaihdosta sisään tullut Ella Kaila suojasi palloa espoolaisten rangaistusalueella ja puolustaja joutui tilanteessa rikkomaan. Pallo vietiin pilkulle ja ilmassa oli jo ratkaisun makua, mutta laukaus kolahti tolppaan.

EPS sai vielä kerran uuden vaihteen päälle ja ottelutapahtumat siirtyivät enemmän ja enemmän MuSan kenttäpuoliskolle. Kertaalleen pallo löytyi jo verkosta, mutta porilaisten maalin edessä kakkospalloon ehtinyt punapaita oli vieraiden onneksi paitsioasemassa ja peliä jatkettiin vapaapotkulla. Tästä ei EPS kuitenkaan lannistunut vaan jatkoi kavennuksen hakemista. Lopulta kotijoukkue nousi peliin mukaan pelikellon jo näyttäessä täyttä aikaa, kun Ekemode Ife ujutti pallon läpiajosta maaliin. Kiri ei kuitenkaan riittänyt vieraiden uhrautuvaa ja määrätietoista puolustamista vastaan, vaan Salama säilytti johtonsa ja otti mukaansa kokonaiset kolme pistettä. 

Täydet minuutit Salaman alakerrassa pelannut kapteeni Sanni Välilä piti ottelun tulosta oikeutettuna, sillä joukkue oli henkisesti vahva ja valmis voittamaan. “Etukäteen tiedettiin, että EPS tarjoaa kovan vastuksen, mutta tiesimme myös pystyvämme vastaamaan. Peli oli kauden fyysisin vääntö, mutta olemme harjoitelleet laadukkaasti koko preseasonin ajan ja olimme kamppailuissa kovempia.” Välilän mukaan paras MuSa on kuitenkin edelleen näkemättä: “Pieniä pelillisiä asioita on hiomatta kuntoon, mutta olemme siitä huolimatta onnistuneet saamaan kauteen toivotun ja ansaitun startin.”

Myös valmentaja Ville-Petteri Laiho oli ylpeä joukkueensa suorituksesta ja etenkin ilmeestä ja ilmapiiristä. “Esimerkiksi kymppien rooleissa pelanneet Mira Pärssinen ja Vera Mattila olivat todelliset taisteluhengen ilmentymät. Iso työmäärä ja lukuisat riistot yläkolmanneksella tukahduttivat vastustajan avaamisen heti alkuunsa. Kentällä oltiin tänään yhdessä ja yhtenä joukkueena, toteuttamassa yhteistä suunnitelmaa.“

Ottelua Laiho piti hyvätempoisena: “Vastassa oli tähänastisista vastustajista selvästi urheilullisin ja pelinopein joukkue. Pystyimme vastaamaan tähän täysin. Pelisysteemimme toimii, mutta löysimme vielä kehitettävää puolustamisstrategiaan ja reagointiin tilanteenvaihdoissa.” 

Saari, Lilja, Granberg, Välilä (C), Lamminen, Stenbacka, Parttimaa, Vehmasto, Mattila, Ahola (81′ Kaila), Pärssinen

Naisten ottelut jatkuvat lauantaina kotona, kun MuSan Wembleylle saapuu vieraaksi sarjakärki HJS. Tule seuraamaan seuraavaa taistelua, kun joukkueet iskevät yhteen klo 16.00!