Naiset avasivat voitolla

MuSan naisten edustusjoukkueen kausi alkoi lauantaina Nurmijärvellä. Joukkue pääsi matkaan hyvin valmistautuneena, sillä harjoitusotteluita oli talven ja kevään aikana ehditty pelata useita. Vastaan oli asettunut sekä oman sarjatason vastustajia että Naisten Ykkösen joukkueita, joten kokemusta oli kertynyt hyvin erilaisista tilanteista.

Edellisestä tosipaikasta oli kuitenkin kulunut jo niin pitkä aika, että tunnelma ottelun alla oli erityisen keskittynyt ja odottavainen. Koko viikon oli kaikille selvää, että viikonloppuna jaetaan pisteitä.

Kentälle Klaukkalassa asteli viime kaudesta jonkin verran uudistunut joukkue. Tuomarin viheltäessä alkavan pelin merkiksi, marssitti MuSa kentälle peräti viisi uutta pelaajaa. Pallo-Iiroista MuSaan siirtyneet, aikaisemminkin toki Salaman väreissä pelanneet Mira Pärssinen ja Wilma Ahola vahvistivat nyt joukkueen hyökkäysosastoa ja niin ikään Iirojen paidassa viime kaudella esiintynyt Elli Lamminen puolestaan puolustuslinjaa. Vasemmalle laidalle asteli jo syksyllä MuSan mukana harjoitellut Julia Parttimaa, jonka edelliset sarjapelit oli pelattu Tampereen Ilveksen paidassa. Keskikentän keskustan kaksikon muodosti viime kaudelta tutun Sofia Stenbackan kanssa Vera Mattila, jonka futsalin seuraajat ovat jo talvella saattaneet bongata porilaisilta palloilukentiltä.

Aurinkoisessa säässä aloitetun ottelun otti välittömästi hallintaansa vierasjoukkue ja tapahtumat etenivät NJS:n kenttäpuoliskolla. Hallinnasta huolimatta varsinaiset hyvät maalipaikat antoivat odottaa itseään. Työntekoon valmistautuneet vieraat eivät antaneet tuloksettoman pallonhallinnan kuitenkaan turhauttaa, vaan jatkoivat maltillisesti uusien hyökkäysten rakentelua. Lopulta reilun puolen tunnin pelin jälkeen Wilma Ahola vapautti MuSan juhlimaan johtomaalia. Maali syntyi vapaapotkun jälkitilanteesta, josta Ahola toimitti pelivälineen varmasti verkon perukoille. 

Toiselle jaksolle MuSa teki pelaajavaihdon, kun hyökkääjänä vahvalla taisteluilmeellä esiintynyt Rebecka Lehtonen teki tilaa Anna Tuomiselle. Pelin kuva säilyi hyvin samanlaisena toisellakin jaksolla, mutta maaleilla ei tälläkään kertaa juhlittu. Kertaalleen kotijoukkue pääsi vaarallisen näköisesti murtautumaan laidalta, mutta MuSan puolustus onnistui siivoamaan pallon pois maalintekosektorilta. Salaman peli oli edelleen hyvin määrätietoista ja nälkäistä. Ottelun loppua kohti laukaukset kohti Sini Kyllösen vartioimaa NJS-maalia alkoivat lisääntyä ja viimein pelin 84. minuutilla Mira Pärssinen vei vierasjoukkueen 0-2 johtoon. Taistellen hankittu johtoasema onnistuttiin säilyttämään ottelun loppuun saakka ja kolme pistettä lähti Poriin. Koko joukkue teki kentällä hurjan työn, mutta erityisen suuren määrän kilometrejä keräsi oikealla laidallaan urakoinut Matilda Vehmasto, joka sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan näytti parasta osaamistaan.

Vastuuvalmentajana ottelussa toiminut Ville-Petteri Laiho oli suojattiensa otteisiin syystäkin tyytyväinen. “Viimeisissä harjoitusotteluissa oivalsimme lisää omasta pelistämme ja saimme malttia sekä pallolliseen että pallottomaan tekemiseen. Olemme nostaneet rimaa työnteon suhteen ja tänään se palkittiin kolmella pisteellä. Jatkossa toivon, että pystymme vielä kamppailemaan aggressiivisemmin ja parantamaan reagoinnissa, sillä tilanteet kentällä muuttuvat nopeasti.”

Saari, Lilja, Välilä, Lamminen, Parttimaa, Mattila (Kyhä 89´), Stenbacka, Vehmasto, Lehtonen (Tuominen 46´), Pärssinen, Ahola (Männistö 77´).

Seuraavan kerran naisten joukkue pelaa pisteistä perjantaina 3.5. Urheilukeskuksen tekonurmella, kun MuSan vieraaksi saapuu FC Espoo. Ottelu alkaa klo 20.30. Tervetuloa kannustamaan joukkue voittoon!