Musan Salamasta löytyy kaksi jalkapallon Euroopan-mestaria! Pires ja Mosse toivat kultaa Suomeen

Musan Salaman miesten edustusjoukkueesta löytyy tällä hetkellä kaksikin jalkapallon Euroopan-mestaria. He ovat päävalmentaja Jefferson Pires ja laitapelaaja Mostafa Mohammedi, jotka toivat Euro Unity Cupista kultaa Suomeen juhannusviikolla. Suomi varmisti ison pytyn finaalivoitolla 2-1. Vastustajana oli kova jalkapallomaa Irtalanti.

Saksassa pelattu turnaus oli kovatasoinen, ja siinä oli mukana 16 eurooppalaista joukkuetta. Ne koostuivat enemmistönä maahanmuuttajataustaisista pelaajista. Pires kiittelee kovasti turnauksen tasoa ja järjestelyjä.

-Tämä oli kuitenkin Uefan järjestämä turnaus, joten puitteet olivat sen mukaiset. Pukukopit, järjestelyt, kentät, valmistelut… kaikki olivat korkeinta mahdollisinta tasoa, Pires kiittelee.

Finaali oli erityisen hieno kokemus.

-Lähdimme bussille siihen stadionille. Siinä oli ensinnäkin se harjoituskeskus, joka vastaa tasoltaan hienoa hotellia. Kaikki vedettiin läpi Uefan protokollan mukaisesti, joten se oli jo sellaisenaan mahtava elämys. Katsomosta löytyi ihan kohtuullisia jalkapallonimiä, muun muassa Patrik Vieira ja Lilian Thuram. Menimme matsin jälkeen porukalla syömään, ja Vieira ja Thuram tulivat sen jälkeen juttelemaan ja onnittelemaan. Mieti, millainen tilanne se oli, Pires hehkuttaa.

Turnauksella oli myös yhteisöllinen ja globaali arvo. Euro Unity Cup nojaa vahvasti yhdenvertaisuuden ja rasismin vastustamisen teemoihin.

-Meidän pelaajamme tekivät varmasti paras mahdollista promootiota Suomelle. He ovat maahanmuuttajia, jotka kertoivat siellä ihmisille miten hieno maa Suomi on. Olen tehnyt yli kymmenen vuotta töitä näiden asioiden eteen ja oli mahtava seurata tilannetta paikan päältä.

Myös Pires itse pääsi antamaan haastatteluja eri suuntiin.

-Siinä oli Portugalin ja Espanjan televisiota muun muassa. Saksan televisio uutisoi asian isosti, hän sanoo.

Myös peli vei mennessään.

-Turnauksen jälkeen minulla oli kolme päivää ääni mennyt. Nyt vasta se alkaa palautua hiljalleen ennalleen.

Frankfurtin lentokentällä näkyi, millainen merkitys jalkapallolla on.

-Sieltä tuli iso, hieno pokaali. Ihmiset tulivat ottamaan meistä kuvia ja halusivat kuvia meistä ja pokaalista.

Suomeen palatessa kapteeni antoi luvan tuoda pokaalin matkustamoon.

-Hän oli suomalainen kapteeni, joka ymmärsi hyvin pelin hengen. Sielläkin vielä jonkun verran huudettiin, että 1-2-3 Suomi. Kun kone laskeutui Helsinkiin, kone antoi meille vielä aplodit, Pires kertoo kokemuksesta.

Musan Salaman kausi jatkuu tauon jälkeen heinäkuun lopussa. Silloin on luvassa eksoottinen vierasreissu Ahvenanmaalle FC Ålandin vieraaksi.

Liitetiedostot