Musan Salamasta liigapelaajaksi! Amelia Luotonen jatkaa uraansa Ilveksessä

Ikäluokkansa EM-karsintaturnaukseen taannoin valittu 18-vuotias Amelia Luotonen siirtyy tulevaksi kaudeksi Musan Salamasta liigatasolle. Amelian uusi seura on Tampereen Ilves.

Se on kaikille selvää, että nuori nainen osaa tehdä maaleja. Viime kaudella 17 ottelussa syntyi Kakkosessa 24 maalia. Ilveksen päävalmentaja Anssi Ylinen on jo kertonut seuran verkkosivuilla odottavansa Luotoselta paljon.

Musan Salaman naisten päävalmentaja Essi Helander osasi odottaa, että kysyntää on.

– Amppu pelasi loistavan viime kauden, ja kantoi joukkueen maalinteosta ison vastuun. On ollut upeaa seurata, millaista kehitystä päättäväisyydellä voi saada aikaan, Helander iloitsee.

Työnteolla Luotonen kehittyi selkeästi sarjan parhaiden pelaajien joukkoon.

– Se tietenkin herätti kiinnostusta myös muissa seuroissa. Uskon, että Amppu pystyy tuloksentekoon myös korkeammalla tasolla, ainekset ovat siihen.

Kilpailukykyinen ympäristö

Helander sanoo, että Luotosen siirto osoittaa Musan Salaman tarjoavan kilpailukykyisen ympäristön.

– Sopimus osoittaa, että seuran satsaukset tyttöjen ja naisten toimintaan näkyvät paitsi pelaajamäärissä ja edustusjoukkueen suorituksissa, mutta myös yksittäisten pelaajien kehityksessä.

Yhteistyö urheiluakatemian ja poikajoukkueiden kanssa avustaa kehitystä osaltaan.

– Tämä on kaiken kaikkiaan hieno esimerkki jokaiselle tytölle, joka haaveilee maajoukkueesta tai pääsarjatasosta. Musan Salamassa saa uskaltaa unelmoida, Helander sanoo.

Kuvateksti: Amelia Luotonen jatkaa tuloksentekoa ensi kaudella Ilveksessä. Viime kaudella nuori nainen oli hankala pideltävä Kakkosessa.