Musan Salaman taival Regions Cupissa päättyi – kajaanilaisvieraat ratkaisivat matsin rangaistuspotkukilpailussa

Lauantain ottelun ensimmäiset minuutit näyttivät hyvältä. Musan Salama oli saapunut hyvällä jalalla kauan odotettuun Regions Cupin otteluun Kajaanin Palloa vastaan, ja Simeon huipensi alun hyvän jakson johtomaaliin viidennellä minuutilla.

Sitten neljällä vaihtomiehellä reissuun lähtenyt vierasjoukkue tuli tasoihin ja siirtyi johtoonkin. Vaihdosta tullut Alex Santos tasoitti ottelun Musan Salamalle, ja cupin jatkajaa lähdettiin hakemaan lopulta rangaistuspotkukilpailusta.

Sen lopputulos oli tyly: vierasjoukkue laittoi pallon neljä kertaa maaliin, Musan Salama kolmesti. Paikkoja porilaisjoukkueella oli ratkaista ottelu varsinaisella peliajallakin, mutta palloa ei saatu maaliin oikein millään. Pariin otteeseen vastustaja siivosi pelivälineen jo maaliviivalta.

Loukkaantumisesta toipunut kapteeni Jussi Välilä pelasi täydet minuutit. Se ei ottelun jälkeen lohduttanut. Välilän haastattelun voit katsoa seuran Instagram-tililtä.

– Turhan tuttu kaava oli tältä kaudelta. Paikkoja oli kyllä ihan riittävästi matsin voittamiseen. Maalinteko oli tervanjuontia, palloa ei saatu millään sisään.

Ratkaisu rangaistuspotkuista

Nykyisessä cup-systeemissä varsinaisen peliajan jälkeen siirrytään suoraan rangaistuspotkukilpailuun. Malli on raaka, mutta kaikille sama ja hyvin tiedossa.

– Kova tapa varmasti, mutta meillä oli yhdeksänkymmentä minuuttia aikaa ratkaista voitto. Sillä ajalla pitäisi pystyä parempaan, ei auta syyttää systeemiä, Välilä huomauttaa.

Valmentaja Aki Pietikäinen sanoo, että Musan kentällä nähtiin lauantaina tähän asti kauden paras jalkapallo-ottelu. Hän näkee, että porilaisjoukkue oli ottelussa selkeästi parempi. Yksi asia on nyt kunnolla jumissa ja se on maalinteko.

– Vastustajan selustaan saatiin painetta ja paikkoja luotiin sitä kautta ihan valtava määrä. Maalinteossa on nyt iso apina selässä. Boksissa tarvitaan enemmän päättäväisyyttä, haetaan sitten syöttöä tai viimeistä ratkaisua.

Valmentaja on myös tyytyväinen joukkueen pallonhallintaan. Puolustaminenkin toimi, eikä joukkuetta voi vastustajan maaleista suoraan syyttää. Kumpikin kajaanilaisten maali oli esimerkki kliinisestä viimeistelystä.

– Joukkuetta harmittaa tietysti todella paljon. Isossa kuvassa näen, että parempi joukkue putosi lauantaina cupista. Pallo on vaan saatava maaliin, joten tässä on peiliin katsomisen paikka, Pietikäinen huomauttaa.

Musan Salama jää nyt kahden viikon kesätauolle. Sen jälkeen jatkuu valmistautuminen Kolmosen otteluihin sekä P20-ikäluokan SM-sarjaan.

Kuvateksti: Tässä vaiheessa kaikki näytti vielä hyvältä. Simeon sai ansaitut onnittelut avausmaalista. (Kuva Veganik Photography.)