Musan Salaman maalille nuori lahjakkuus – Jaakko Lakkamäelle sopimus

Musan Salama vahvistaa maalivahtiosastoaan 18-vuotiaalla Jaakko Lakkamäellä. Lakkamäki otti jo päättyneellä kaudella lainasopimuksella tuntumaa MuSaan, ja nyt siirto on pysyvä. Lakkamäki siirtyy MuSaan FC Jazzin organisaatiosta.

Päävalmentaja Jeferson Pires on sopimukseen tyytyväinen.

– Seura saa rohkean ja kunnianhimoisen nuoren maalivahdin, joka pyrkii jatkuvasti kehittymään ja laittaa takuu varmasti itsensä likoon joukkueensa eteen, sanoo Pires.

Lakkamäki odottaa uutta jo innolla.

– Tulen todella odottavaisin ja jännittynein fiiliksin, uskon tämän olevan askel oikeaan suuntaan urallani. Neuvotteluissa Salama osoitti heti alussa kiinnostuksensa, mistä tulee tänne lämpimästi tervetullut fiilis.

Potentiaalisesti puhutaan maalivahdista, jolle on tarjolla paljon vastuuta. Sitä odottaa myös Lakkamäki.

– Tulevalta kaudelta odotan henkilökohtaisesti paljon vastuuta ja sitä kautta isoja kehitysaskelia. Joukkue näyttää vahvalta ensi kautta ajatellen ja odotankin ensi kaudella joukkueelta suurta menestystä ja tasaista suorittamista.

 

Maalivahtivalmennus jatkaa tutussa komennossa

Myös maalivahtivalmentaja Ville-Petteri Laiho oli iloinen Jaakon sopimuksesta. Laiho jatkaa ensi kaudella hyvin alkanutta työtä: seura on solminut valmentajan kanssa jatkosopimuksen.

– On hienoa saada seuraan Jaakon kaltainen nuorimies ja mahtavaa päästä taas treenaamaan yhdessä vuoden tauon jälkeen. Jaakolle tärkeää olisi päästä pelaamaan nyt mahdollisimman paljon miesten pelejä. Ollaan siis tilanteessa, josta voivat hyötyä niin seura kuin pelaajakin, Laiho sanoo.

Lakkamäki on valmentajan kanssa samoilla linjoilla.

– Kaltaisteni nuorien pelaajien pitää päästä pelaamaan isoja minuutteja ja sen mukaan kannattaa myös pelipaikkansa valita. Toivoisin, että jatkossa kaikki nuoret miettisivät tarkemmin kenen kanssa tekevät sopimuksen: mielestäni paras paikka on se, missä pääse pelaamaan.

Laihon vastuu seurassa ja erityisesti naisten edustusjoukkueessa kasvaa. MuSan maalivahtien kehittämisen lisäksi hän osallistuu naisten joukkueen valmennukseen.

– Hienoa jatkaa seurassa koska työ on kesken. Rooli hieman muuttuu ja vastuuni kasvaa varsinkin naisten joukkueen kanssa. Haluan kehittyä valmentajana ja taas otetaan askeleita siihen suuntaan. Essin ja Piresin kanssa työskentely jatkossakin on siinä kehityksessä aivan avainasemassa.

– Olen tosi iloinen, että saimme lisää osaamista naisten valmennustiimiin. Villellä on iso rooli paitsi maalivahtien kanssa, myös koko joukkueen pelin kehittämisessä, kun lähdemme parantamaan sijoitustamme. Tinkimätön asenne on tehnyt vaikutuksen ja yhteistyötä on hienoa päästä jatkamaan, Essi Helander kertoo tyytyväisenä.

Kuva: Urheilusuomi/Kari Saha