Musan Salaman kotiavauksesta tuli maalijuhlaa – pisteet jäivät Poriin maalein 4-1

Musan Salaman miesten edustusjoukkueen tavoite on tämän kauden päätteeksi nousta sarjaporrasta ylemmäs, ja tavoitetta edistettiin UK Tekonurmella perjantaina komeasti. Salon Palloilijoiden kakkosjoukkue kaatui talvisen keväisessä kelissä maalein 4-1.

Maaleja iskivät Samuil Georgiev kahdesti, Simeon ja Alex Santos pistivät pallon kertaalleen reppuun. Vaikka joukkueen keski-ikä on nuori, se on pelannut muutaman vuoden aikana jo huomattavan määrän otteluita yhdessä, ja yhteispeli on paikoin jo erittäin näyttävää luokkaa.

– Haimme sähäkkää alkua ottelulle, ja sellainen saatiin. Paljon tuli paikkoja ja muutaman kerran pallo saatiin tolppaankin, vastuuvalmentaja Aki Pietikäinen kuvailee.

Pietikäinen näkee, että peruspelaamisessa on vielä paljon kehitettävää.

– Tilanteenvaihtoihin ja reagointiin yleensä tarvitaan paljon lisää. Pääasia illassa oli kuitenkin se, että otettiin kolme pistettä, hän kiteyttää.

Porilaista positiivisuutta

Porilaisten tamperelaisvahvistus Alex Santos oli hyvällä tuulella ottelun päätteeksi. Keskustelufoorumeilla ehdittiin jo kevään aikana pohtia, onko joukkueessa mukana jälleen ulkomaalaisvahvistus, mutta tarkalleen ottaen voidaan puhua ulkomaakuntalaisvahvistuksesta.

Kuten seuran fiidissä julkaistussa Instagram-haastattelusta näkyy, mies puhuu rehevää ja konstailematonta mansen murretta.

– Pelaaminen on maistunut oikein kivalta. Olen löytänyt oman paikkani joukkueessa, Santos tuumi tyytyväisenä.

Vierasjoukkue Salon Palloilijat puolestaan huomioi oheisen joukkuekuvan Twitterissä. Seura kiittää ensinnäkin hyvästä vastuksesta ja huomauttaa sitten, että kyse on ehdottomasti vain yhdestä monista esimerkeistä porilaisesta positiivisuudesta.

Musalainen positiivisuus on sitten vielä aivan oma juttunsa. Yksi esimerkki siitä julkistettiin tänä iltana. Mikko Heikkilän ja Pekka Ruissalon Musacast-podcastin ensimmäinen vieras on itseoikeutetusti Salaman ikoninen ja tyylikäs keskuspuolustaja, nykyinen pelaaja-valmentaja Jussi Välilä. Suosittelemme kuunneltavaksi bussimatkalla Varsinais-Suomeen.

Laittakaa muutkin kuulolle.

Kuvateksti: Musan Salama näytti Salon Palloilijoiden kakkosjoukkueelle perjantai-iltana neljän maalin verran porilaista positiivisuutta.