Musan Salaman cup-sensaatio jäi muutamasta minuutista kiinni

Salama taisteli ja kaatui saappaat jalassa rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Päävalmentaja Pires kehui nuoren joukkueen asennetta.

 

Se jäi muutamasta minuutista vajaaksi. Musan Salaman miesten edustusjoukkue oli lähellä todellista jymypaukkua, kun joukkue siirtyi Salon Palloilijoita vastaan pelatussa Suomen Cupin ottelussa johtoon Elmeri Niemisen äijämäisesti kamppailemalla ja Samuel Laitisen viimeistelemällä vastaiskumaalilla toisen puoliajan aluksi.

Ilo kesti lähes loppuun asti. Harmittoman näköisessä tilanteessa syntyi kahden Salaman pelaajan huolimattoman pelaamisen kautta flipperipallo, joka poukkoili Musan Salaman kannalta harmillisesti niin, että vastustaja pääsi vastahyökkäykseen ja sen päätteeksi Albion Muzaci tasoitti matsin. Tilanne menee kotijoukkueen piikkiin, ja siinä ei missään tapauksessa oltu sillä tavalla hereillä kuin tuossa vaiheessa ottelua pitäisi olla.

Rangaistuspotkukilpailussa kotijoukkueella ei valitettavasti ollut mahdollisuuksia: kun Salaman kolme vetäjää epäonnistuivat ja kaverilta onnistuivat taas kaikki, peli oli sillä selvä.

Päävalmentaja Jeferson Pires oli pettynyt ottelun jälkeen, vaikka toki jakoi kiitostakin joukkueelle.

– Jos ennen peliä olisi kysytty, että onko tämä tasapeli, olisin sanonut että käy. Nyt meille tarjottiin voittoa, mutta jälkikäteen voi sanoa että riittävä nöyryys puuttui sitten kuitenkin. Esitys oli kuitenkin hyvä: me olemme kolmosdivarin porukka, ja laitoimme ensimmäisen divisioonan seuran tiukoille. Olen tietysti siitä pettynyt, että mahdollisuus saada Veikkausliiga-seura vielä vastaan hävisi tällä tuloksella. Nuori joukkue kuitenkin pärjäsi hyvin. Tappio harmittaa, ei voi mitään.

Maalintekijä Samuel Laitinen oli silminnähden ilahtunut maalista, ja erityisen onnellinen Elmeri Niemisen mainiosta esityöstä. Jos edellisessä Kolmosen ottelussa nuorta joukkuetta opetettiin fyysisen pelaamisen saloihin, niin ”Elmo” näytti nyt SalPa-puolustajaa hyödyntäen muille eteen, että minkälaisia oppeja on jäänyt hihaan. Puolustajalla ei ollut palaakaan, kun Elmeri kamppaili pallon jalkaansa ja sai annettua ratkaisevan syötön suoraan Samuelin polveen.

– Oli hieno tehdä maali Ykkösen jengiä vastaan. Elmeriltä oli hieno esityö siihen maaliin. Ei siihen tarvinnut laittaa kuin polvi väliin. Kaaduimme saappaat jalassa, ikävä tapa hävitä tuollaiseen hiukan halpaan maaliin. Yleisölle todella suuri kiitos, paljon väkeä katsomassa ja hyvä tunnelma, Laitinen kiittelee.

Joukkueesta voi nuorison lisäksi nostaa esille todellisen konkarin Joni Kuusiston. 38-vuotias pantteri venyi muutamaan paraatipelastukseen ja oli mies paikallaan myös niissä tilanteissa, kun vastustaja oli tulla enemmän iholle maalin edustalla.

Nuorelle joukkueelle tiukka cup-ottelu tarjosi kovaa oppia: sellaista, jonka nuoren joukkueen vaan pitää käydä tavalla tai toisella läpi. Kake Randelinia mukaillaksemme: näidenkin kokemusten tilipäivä kuitenkin koittaa, ennemmin tai myöhemmin. Kausi on vasta alussa.

#uusialku

Ottelun tilastot: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/2991396/stats