Musan Salama pelasi Turussa kauden parhaan ottelunsa – sarjanousija Inter sai kyytiä pimenevässä illassa

Musan Salaman miesten edustusjoukkue pelasi kauden parhaan ottelunsa Turussa maanantai-iltana. Sarjanousunsa jo varmistanut Interin kakkosjoukkue sai kotikentällään kyytiä maalein 3-1.

Ottelussa nähtiin sellainen harvinaisuus, että kaikki neljä maalia syntyivät seitsemän minuutin sisällä. Salaman maaleista vastasivat Mostafa Mohammed, Abass Adewoyin ja Elijah Simeon. Interin maali syntyi 60. minuutilla rangaistuspotkusta: sen laittoi sisään Gezim Voca.

Hienon voiton kunniaksi osa otteluraportista kuullaan tien päältä, josta sen antaa juhlan kunniaksi seuran yleishöylä Ilkka Salonen.

– Joukkue pelasi kauden parhaan ottelunsa! Vaikka Inter on jo varmistanut sarjanousunsa, joukkueen otteissa ei ollut mitään jäähdyttelyn makua.

Päävalmentaja Jefferson Pires oli illan antiin syystäkin onnellinen.

– Meillä on taisteleva, yhtenäinen joukkue ja hyviä yksilöitä. Inter on noussut jo, ja he ovat tehneet tällä kaudella 84 maalia, jos muistan oikein. Se on enemmän kuin neljä maalia per peli. Meitä vastaan he tekivät maalin, Pires huomauttaa.

Paljon tunnetta

Pires sanoi pelaajille kopissa, että ei ole paineita.

– He ottivat neuvot hyvin vastaan. Lähdimme pelaamaan Interiä vastaan vastahyökkäyksillä, ja se toimi hyvin. Ensimmäisellä puoliajalla huomasimme, että Interin heikko kohta on laitapuolustajissa, ja sitten aloimme pelata yhä enemmän sen kautta. Ei aikaakaan, kun Mostafa sitten sai maalin tehtyä tällä konseptilla, Pires sanoo.

Abassin maalissa purkautui paljon tunteita. Maalintekijä juoksi välittömästi päävalmentajan luokse.

– Olen sanonut hänelle, että pitää laukoa enemmän. Nyt hän laukoi.

Myös vastustajan valmentaja antoi kiitokset Abassille.

– Abass on tämän sarjan paras pelaaja. Vastustajan valmentaja tuli sanomaan, että Abass ei vain pelaa, hän tanssii tuolla kentällä.

Myös keskikentän jyrä Juuso Rantala saa kiitokset päävalmentajalta.

– Taistelustahan Juuson pelaaminen ei jää koskaan vajaaksi. Kun hän on paremmassa kunnossa, suu käy kentällä vähemmän ja mies keskittyy olennaiseen enemmän. Tällöin hän on myös erinomainen esimerkki nuoremmille.

Fyysinen peli

Illan aikana porilaiset onnistuivat horjuttamaan turkulaisten pelaamista fyysisellä pelillä. Jokaisesta pallosta taisteltiin ja kentällä nähtiin tekemisen meininkiä. Tunnelma oli paikan päällä kohdallaan siitäkin syystä, että naapurikentällä EIF varmisti nousunsa Veikkausliigaan TPS:n vieraana.

– Se on hauska yksityiskohta, että tässä Kolmosen matsissakin pelasi kaksi käytännössä liigatason maalivahtia, Salonen sanoo viitaten Salaman Yago Darubiin ja Interin Aati Marttiseen.

Nuori joukkue yhdistettynä muutamaan täsmäkonkariin on yhdistelmä, joka on kovaa valuuttaa seuraavalla kaudella. Vielä pelataan Wembleylläkin lauantaina, jolloin kello 16 alkavaan otteluun astelee vastaan ÅIFK Turusta.

Nähdään!

Kuvateksti: Yago Darub esitti miehekkäitä otteita Interin kakkosjoukkueen kaatuessa Turussa maalein 1-3. Ainoa turkulaisten maali syntyi rangaistuspotkusta. (Kuva Veganik Photography)

Uutista päivitetty kello 22.25 päävalmentaja Jefferson Piresin kommenteilla ottelusta.