Musan Salama löysi reseptin VG-62:n hitaaseen tempoon – Pires ilahtui Elias Isoviidan rauhallisuudesta ja Niilo Puustisen maailmanluokan vapaapotkumaalista

Naantalin VG-62:n ajatus vastata Musan Salaman pelaamiseen hitaalla tempolla koitui kotijoukkueen kohtaloksi perjantai-iltana Kuparivuoressa. Porilaisjoukkue vei pisteet Poriin maalein 1-3. Nigerian maalipyssy Elijah Simeon pisti kaksi kertaa pallon pussiin ja Niilo Puustinen kertaalleen. Puustisen maali syntyi hienosta vapaapotkusta.

– Ensimmäinen puoliaika oli suhteellisen helppo. VG tuli kävelyvauhtia vastaan, joten tilanteita syntyi. Simeon oli kolme kertaa laidasta läpi ja Sami Rantalan ja Niilon kanssa tuli hienoja kombinaatioita. Maaleja olisi voinut tulla lisääkin, tilanteita oli niin paljon, sanoo päävalmentaja Jefferson Pires.

Puoliajalla valmentaja toivoi, että vauhtia tulee lisää.

– Sitten kävi kuitenkin niin, että tuli liian kiire. Joukkue alkoi menettää palloa, mikä ei ollut ollenkaan niin kuten pitää. Sitten vastustaja teki maalin…

Lopulta tuli nuoremman koulun Puustinen ja päästi joukkueen piinasta.

– Vapaapotku oli todella komea, hieno yksilösuoritus. Näitä olisi voinut tulla jo aiemminkin, mutta hienoa että nyt tuli: pallo painui vastustamattomasti ylänurkkaan, Pires kehuu.

Sen jälkeen ottelun kontrolli palautui jälleen Musan Salamalle. Päävalmentaja teki kolme vaihtoa ja laittoi nuoria lupauksia kentälle. Maalissa pelasi vuonna 2008 syntynyt Kasperi Nordman.

– Varsinkin Elias Isoviita teki komean sisääntulon. Hän on mennyt todella paljon eteenpäin. Hän on keskikentällä todella rauhallinen, vastassa on usein isompia jätkiä, mutta hän uskaltaa pitää palloa ja katsoa oikean ratkaisun. Todella lupaavaa pelaamista, Pires kehuu.

Kuvateksti: Elijah Simeon teki perjantai-iltana mitä niin monena muunakin kesäiltana on tehnyt – maaleja. (Kuva Veganik Photography)