MuSaFutsal tiukan väännön jälkeen voittoon

Liigan kärkimatsi oli tasaista vääntämistä

Ottelun alussa kotijoukkue loi pari puolittaista tilannetta Siiri Liljan vartioiman maalin läheisyyteen, mutta ilman tulosta. Ensimmäisenä isoja numeroita muutti tulostaululla vierasjoukkue. Iina Heikkilä prässäsi tilanteen loppuun saakka ja maalivahti Emiilia Syväsen syöttö katkesi heti alkuunsa Heikkilään, josta pallo pomppi verkkoon. 21 sekuntia myöhemmin Anni-Elina Luotonen siirsi paluupallon reppuun ja vieraat kahden maalin johtoon. Tasaisesti edennyt ottelu meni päästä päähän ja maalipuut kolisivat useampaankin otteeseen. YIlves tuli maalin päähän jakson puolivälin jälkeen, kun Syväsen omalta alueelta lähettämä pallo yllätti Liljan. MuSaFutsal joutui myös virhevaikeuksiin jakson loppupuolella, mutta kuudetta virhettä ei kuitenkaan puhallettu. MuSaFutsal oli pakotettu hetkellisesti myös maalivahdin vaihtoon, kun Liljan nenä aukesi YIlves-pelaajan osuessa Liljaan. Martta Perälä ehti reilun minuutin aikana napata pari upeata torjuntaa ja kuitata nollapelin tilastoihin. YIlves tuli tasoihin ajassa 17.37, kun Elisa Ilottu laukoi poikkipuusta kimmonneen pallon pitseihin. Kotijoukkueen maalinjälkeistä iloa kesti kuitenkin vain kahdeksan sekuntia. Luotonen ampui päivän toisen osumansa. Tauolle lähdettiin vieraiden 2 – 3 johdossa.

Toisen jakson alkuun vääntö kentällä jatkui ja tunnelma alkoi nousta. Laukauksia sateli, mutta pääosin päätyseinät olivat laukausten päätepisteenä. Kumpikin maalivahti sekä Syvänen että Lilja ottivat maalia kohti tulleet vedot loistavasti kiinni. YIlves sai kuuden metrin rankkarin ajassa 31.38, kun Senni Viren joutui kaltoinkohdelluksi boksin sisällä. Viren itse laukoi pallon varmuudella riman alle ja peli tasan 3 – 3. Muutama minuutti myöhemmin Lilja otti ison torjunnan, jonka paluupallosta Heikkilä ja Luotonen karkasivat kaksin Syvästä vastaan. Heikkilä syötti viereen ja Luotonen niittasi voitto-osuman nuottaan. Samalla Luotoselle hattutemppu. YIlves painoi loppuun saakka täydellä höyryllä hakien tasoitusta, mutta uhrautuvasti puolustanut MuSaFutsal kesti loppuun saakka ja lähti Poriin täyden kolmen pisteen potin kanssa. Ero joukkueiden välille venähti kahdeksaan pisteeseen, kun runkosarjan loppu häämöttää. MuSaFutsalilla on jäljellä kaksi peliä ja YIlveksellä kolme, joten matemaattisesti YIlves voi vielä nousta MuSaFutsalin ohi runkosarjan voittoon. Lauantain taistossa joukkueiden parhaina palkittiin Elisa Ilottu (YIlves) sekä Anni-Elina Luotonen (MuSaFutsal).

MuSaFutsal runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan ensi viikon launtaina 11.3., kun KaDy saapuu vierailulle Poriin. Ottelu alkaa klo 14.00.

Artikkelin kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com