Musacast siirtyi Spotify-aikaan – podcastin nelosjaksossa jääpallovalmentaja Tuomas Erkkilä muistelee aikojaan Salama-paidassa

Mikko Heikkilän ja Pekka Ruissalon isännöimä Musacast on siirtynyt Spotify-jakeluun. Jatkossa löydät jaksot sieltä, ja myös aiemmat kolme jaksoa löytyvät nyt Spotifysta.

Jaksossa numero neljä vieraana on Narukerästä tuttu mestarivalmentaja Tuomas Erkkilä. Vuonna 1980 syntynyt Erkkilä pelasi pitkään myös Musan Salamassa. Erkkilällä on paljon tarinoita pelaaja-ajoiltaan, muun muassa muisto siitä kun ikäluokkajoukkue oli lähdössä Tampereelle SM-karsintaturnaukseen jossain vaiheessa 1990-lukua.

Turnaukseen lähtö toi kuitenkin haasteita: joukkueen kaikki kolme maalivahtia olivat loukkaantuneita. Jotain piti keksiä.

– Sitten Suomisen Simi tuli sanomaa päivään ennen, että Tuomas, sää olet huomenna maalivahti. Olin joukkueen hyökkääjä. Yhdet treenit alle, ja ei muuta kuin karsintaturnaukseen.

Ensimmäisessä ottelussa oli lentävä lähtö. Puolustaja pelasi pallon takaisin maalivahdille, mutta hiekka-alustalla pallo jäi matkalla hiekkaan kiinni. Vastustaja läpiajoon heti alkuvihellyksen jälkeen.

– Torjuin sen. Ensimmäiset kaksi ottelua meni nollapeleillä.

Lopulta joukkueella tuli seinä vastaan, kun turnausta dominoinut Ilves voitti Musan Salaman ikäluokkajoukkueen suurinumeroisesti. Vastustajan valmentaja oli huomioinut porilaisveskarin hyvät otteet.

– Kaverin valmentaja tuli sanomaan meidän valmentajallemme, että teillä on kyllä h-vetin hyvä maalivahti. Valmentaja tuumasi siihen, että on on, mutta se on oikeasti meidän hyökkääjämme.

MuSan miehiä

Tuomas Erkkilä tunnustautuu edelleen Musan Salaman mieheksi. Kesäkaudet menevät hektisen talvikauden jälkeen usein kevyemmällä urheilukattauksella, mutta Salaman otteita tulee seurattua viimeistään tulospalveluista.

– Poikakin on pelannut jalkapalloa, ja jossain vaiheessa tuli kysymystä siihen suuntaan, että mennäänkö FC Jazziin. Tuumasin siihen, että me olemme Salamassa, hän muistelee.

Erkkilä on takavuosina nähty myös Musan Salaman juniorivalmennuksen apuna. Ei ole mahdoton ajatus, etteikö mies jollain tavalla voisi tehdä vielä paluutakin jalkapallokentille.

– Poika on taas innostunut pelaamisesta, ja pelailee paljon kavereidensa kanssa.

Musacastin sisältöjen pariin pääset myös tästä Facebook-yhteisöstä.

Kuvateksti: Jääpallovalmentaja Tuomas Erkkilä on vahvasti Musan Salaman miehiä. (Kuva Narukerä ry.)