Mico Heinilä tekee paluun Musan Salamaan

Nuoren hyökkääjän potentiaalin tietävät kaikki. Päävalmentaja Jeferson Pires asettaa tavoitteeksi sen, että ensi kaudella siitä saadaan paras mahdollinen irti.

 

Nuorten maajoukkueleirityksissäkin takavuosina mukana ollut hyökkääjä Mico Heinilä, 18, tekee paluun Musan Salaman paitaan. Nuori pelimies on tehnyt seuran kanssa sopimuksen, jonka myötä Heinilä nähdään Salama-paidassa tulevalla kaudella.

Viime kaudella Mico Heinilä pelasi FC Jazzin riveissä. Nyt pelaaja palaa Musan Salamaan, ja tavoitteena on luonnollisesti iso rooli ja paljon peliaikaa.

Heinilä on innoissaan paluusta.

– Odotan jo treenien alkamista ja ottelukauden alkua. Tavoitteeni tulevalla kaudella on kehittyä pelaajana ja ihmisenä eteenpäin ja ansaita peliaikaa, ja sitä kautta saada onnistumisia.

Nuoria pelaajia eteenpäin

Päävalmentaja Jeferson Pires sanoo, että Heinilällä on joukkueessa hyvä mahdollisuus ottaa iso rooli ja saada kunnolla vastuuta. Mahdollisuus realisoituu tekemällä töitä.

– Meidän tavoitteenamme on kehittää pelaajia ja kasvattaa heitä yhdessä joukkueensa kanssa koko ajan paremmaksi. Ensimmäiseksi pitää harjoitella hyvin, tätä kautta saada peliaikaa ja kentällä onnistumisia.

Pires uskoo, että seura sai takaisin laadukkaan pelaajan. Seuraavaksi töitä tehdään itseluottamuksen kanssa. Kun se on kunnossa, latu on auki.

-Mico tulee varmasti kauden aikana antamaan paljon meidän faneillemme, sanoo Jeferson Pires.

Heinilä uskoo, että yhteistyö Pireksen kanssa lähtee kulkemaan hyvin.

– Pires on erittäin positiivinen persoona. Hän on sellainen valmentaja, joka antaa paljon palautetta pelaajan tekemisestä ja on valmis keskustelemaan asioista. Tätä kautta pelaaja oppii, mitä kannattaa kentällä tehdä.

Salama tarjoaa haasteen

Heinilältä on odotettu paljon useamman vuoden ajan, mutta potentiaali ei ole välttämättä vielä realisoitunut siinä mittakaavassa kuin on odotettu. Tässä onkin keskeinen tavoite tulevalle kaudelle.

Musan Salaman toiminnanjohtaja Kari Löytökorpi on luonnollisesti mielissään nuoren paluumuuttajan sopimuksesta.

– Mico on erittäin potentiaalinen nuori pelaaja, jonka paluu Salama-paitaan lämmittää mieltä. Mico kaipaa onnistumisia ja peliaikaa ja MuSa pystyy tässä kohtaa tarjoamaan Micon uralle sopivan haasteen.

Löytökorpi on tyytyväinen myös siihen, että MuSa kiinnostaa nuoria pelaajia. Seura tarjoaa kunnon mahdollisuuden kehittyä ja mennä pelaajauralla eteenpäin.

– Me annamme nuorille pelaajille mahdollisuuden. Kun pelaaja ottaa sen vastaan ja käyttää mahdollisuutensa, hänellä on erinomainen sauma kehittyä. Tämä on aistittu myös seuran ulkopuolella ja siitä nämä kaksi nyt julkaistua sopimusta (Lakkamäki ja Heinilä) ovat erinomaiset esimerkit.

Musan Salama julkaisee myös valmennuksen tukeen ja valmentajiin liittyviä sopimuksia viikonlopun aikana.