Matti Santahuhta tekee paluun Musan Salamaan!

Musan Salaman entinen päävalmentaja ja valmennuspäällikkö tulee kehittämään MuSan valmennusosaamista.

Matti Santahuhta tekee paluun Musan Salamaan. Pitkän pelaajauran Veikkausliigassa hyökkääjänä tehnyt ja sen jälkeen ansiokkaasti valmennustehtäviä hoitanut Santahuhta aloittaa Musan Salaman valmennusosaamisen kehittäjänä (VOK).

Seura saa mukaan jälleen yhden henkilön, joka tietää kokemuksesta, millaista kotimainen jalkapalloilu on sen absoluuttisella huipputasolla Veikkausliigassa. Mukaan tulee paljon kokemusta, asennetta ja ammattimaisuutta.

Santahuhta, 42, tekee tehtävää oman toimensa ohella.

– Musan Salama kehittää aktiivisesti valmentajiensa osaamista. VOK:in eli valmennusosaamisen kehittäjän tehtävä on tässä erittäin tärkeä. Musassa kausilla 2022 ja 2023 tehtävää on ansiokkaasti hoitanut Petteri Saarni, kertoo toiminnanjohtaja Kari Löytökorpi.

Olemme aika-ajoin Matin kanssa keskusteltu elämästä ja jalkapallon merkityksestä elämässä. Pyrimme siihen, että löytäisimme Matille rooli, jonka siviilielämän tilanne mahdollistaisi tällä hetkellä, Löytökorpi jatkaa.

Paljon vastuuta

VOK:n ydintehtäviin kuuluu valmentajien kouluttaminen sekä tutorointi ja valmennuksen vaikuttavuuden seuranta. Tähän tehtävään Matti Santahuhdalla on erinomaiset valmiudet.

– On erittäin hienoa, että saamme Matin takaisin MuSan organisaatioon. Matin mukana tulee seuraan todella paljon osaamista ja uskon, että valmentajamme saavat tästä paljon irti. Myös meidän yhteistyöseuroille tällä on iso merkitys, Löytökorpi sanoo.

– Valmentajat tarvitsevat tukea ihan edustusjoukkueen tiimistä lähtien. Pelin analysoinnissa sekä harjoittelun suunnittelussa Matti pystyy tukemaan Pirestä sekä valmentajana että valmennuspäällikkönä. Tärkeintä Matin toimenkuvassa on kuitenkin olla osana lapsuusvaiheen valmentajien koulutusprosessia.

Santahuhta itse odottaa uutta pestiään innolla. Mies on kehittänyt itseään myös viime vuosina jalkapallo-osaamisessa, vaikka varsinaisesta kenttätyöstä onkin ollut taukoa.

– Olen viimeiset kaksi vuotta ollut pois seuratyöstä, mutta olen ollut mukana tutoroimassa valmentajia aktiivisesti esimerkiksi Huuhkajaliiga-tapahtumissa. Lisäksi olen ollut mukana kouluttamassa ja turoroimassa valmentajia palloliiton järjestämillä Uefa C- ja B-kursseilla, hän kertoo.

Santahuhdan mukaan MuSan tarjoama mahdollisuus olla mukana valmennusosaamisen kehittämisessä palloliiton kurssien kautta on hyvää jatkumoa tähän.

-Tähän elämäntilanteeseen tämä on itselle mahdollisuus olla mukana auttamassa valmentajia kehittymään. Jos valmentajalla itsellä on kova halu kehittyä ja kasvaa, se antaa parhaan kasvualustan myös pelaajille, hän muistuttaa.

Jokainen valmentaja on tärkeä

Santahuhta odottaa myös paljon valmentajien kohtaamiselta.

– Tiedän, että voin antaa valmentajille työkaluja koulutusten ja tutorointien kautta. Tiedän myös oppivani itse paljon lisää valmentajien kohtaamisissa.

Myös MuSan valmennuspäällikkö Jeferson Pires saa Matilta kiitosta.

– Pires oli todella aktiivinen asiassa, joten kiitos hänelle tämän toteutumisesta.

 

MATTI SANTAHUHTA

  • 42-vuotias
  • Uefa – A
  • Pelasi seitsemän kautta Veikkausliigassa seuroina FC Jazz, Tampere United ja VPS.
  • Hyökkääjänä pelasi 170 ottelua Veikkausliigassa ja Ykkösessä, joissa syntyi yhteensä 22 maalia.
  • Pelasi urallaan myös PoPassa.
  • Valmensi vuosina 2012–2017 Musan Salaman edustusta ja A-junioreita sekä FC Jazzia.
  • Toimi MuSan valmennuspäällikkönä 2018–2021
  • Aloittaa Musan Salamassa valmennusosaamisen kehittäjänä.

Valmennusosaamisen kehittäjä vastaa seuran ja seurayhteisön valmentajien kouluttamisesta ja tutoroinnista yhdessä seurakouluttajien kanssa.