Lauantaina on syksyn porilaisin urheilupäivä! Salama lyö kortensa kekoon perinteisellä turnauksella, joka huipentuu otteluun Peimaria vastaan

Ei Porin Päivää ilman Musan Salaman Porin Päivän turnausta! Se tietää sitä, että lauantaina nuoret pelurit pelaavat aamusta asti jalkapalloa niin Musan Wemblelyllä kuin Urheilukeskuksessakin.

Luvassa on myös Kolmosen tulikuuma otatus, kun Salaman miesten edustusjoukkue kohtaa Peimari Unitedin kello 16 alkavassa ottelussa. Päävalmentaja Jefferson Pires odottaa matsia innolla.

– Paljon tapahtumia ja urheilua tulossa koko viikonlopun ajan, mikä on hienoa! Junnupelejä, ja kova Peimari siihen päälle. Nyt kolmesta viiteen avauksen pelaajaa on pois, sillä sunnuntaina on Akatemian tärkeä ottelu Honkaa vastaan, Pires muistuttaa tärkeästä matsista.

Ennen kauden alkua keskustelupalstoilla kritisoitu junnufutis on näyttänyt luonnetta: nyt Risto Puustisen ryhmä taistelee mitaleista. Se on todella kova juttu, sillä vastustajat ovat olleet Kuopion Palloseuraa, HJK:ta ja niin edelleen – suomalaisia huippujoukkueita kaikki.

– Kovimmat Akatemia-matsit ovat nyt edessä ja poikia tarvitaan sinne parhaassa terässä. On ollut HJK:ta vastassa, on ollut Atlantista vastassa… siinä näkyy samalla myös tuon sarjan todellinen taso, ja samalla pelaajat kehittyvät parhaalla mahdollisella tavalla, Pires huomauttaa.

Lauantaina on luvassa todennäköisesti yksi debyytti aikuisten tasolla. Se liittyy jälleen kerran vuosikertaan 2009.

– Yksi C-juniori-ikäinen pelaaja on tulossa mukaan. Ruben Barrett on ollut mukana aiemmin, ja nyt Luukas Heikkilä on ainakin mukana kokoonpanossa. Pojille on nyt mahdollisuus kokeilla sitä, millaista on miesten tason pelaaminen. Vaikka kyse on Kolmosen tasosta, tuo on pojille hyvä steppi.

Pireksen mukaan on tärkeää huomioida, miten kovalla tasolla seuran nuoret pelaajat ovat nyt pelaamassa. Barrett ja Heikkilä ovat antaneet kovia näyttöjä koko kesän, ja Luukas Weckströmin ja maalivahti Kasperi Nordmanin otteet ovat myös säväyttäneet. Puhutaan nuorista lupauksista, vuonna 2009 syntyneistä pelimiehistä.

– Moni ei välttämättä edes tiedä, millaista porukkaa meillä täällä on ja heitä on jo senkin takia syytä nostaa esille. Seuran kannattaa olla tällaisista lahjakkuuksista todella ylpeä, Pires huomauttaa.

Lauantaina porilaiset saavat jännittää urheilua koko rahan edestä. Iltapäivällä Tampereella ratkeaa, voittaako Pesäkarhut naisten pesäpallon Suomen-mestaruuden ja kello 17 alkaa Isomäen jäähallissa kovassa iskussa olevien Ässien matsi HPK:ta vastaan.

Musan Salama toivottaa onnea kaikille huomenna pelipaidan päälleen pukeville: erityisesti porilaisille osaajille ja lahjakkuuksille. Nautitaan urheilusta, ja tehkää parhaanne!