Kun maalin makuun pääsee, siitä ei saa tarpeekseen

Elmeri Nieminen, 18, iskee maaleja ja rakentaa peliä Musan Salaman edustusjoukkueessa. Tulevaisuuden haaveena siintää Veikkausliiga

Pekka Ruissalo

Musan Salaman alkukauden keskeisiä onnistujia on ollut kymppipaikan pelaaja, 18-vuotias Elmeri Nieminen, joka on nuoresta iästään huolimatta vakiinnuttanut jo paikkansa edustusjoukkueessa. Ennen Kolmosen kauden alkua maaliverkot ovat heiluneet jo Pori Akatemian matseissa oikein kunnolla: Elmeri on pistänyt pallon pussiin kymmenen kertaa, ja on näillä lukemilla sarjan maalipörssin kärjessä.

– Maalin tekeminen sytyttää aina. On ollut vähän yllätyskin, että niitä on tullut noin paljon, mutta ilman muuta hyvä näin, Elmeri naurahtaa.

4-vuotiaana Musan kentällä jalkapalloilun aloittanut pelaaja pelasi pitkään puolustavissa rooleissa. Ratkaiseva muutos tapahtui 15-vuotiaana.

– Siinä iässä alkoi päästä maalin makuun oikein kunnolla. Se fiilis sytytti sen verran, että puolustavat roolit jäivät.

 

Elmeri suhtautuu pelaamiseen realistisesti ja hyvällä itseluottamuksella. Pelaaja osaa kuvailla omat vahvuutensa napakasti.

– Syöttötaito, sitten tietysti nopeus ja peliäly. Rooli on yleensä aina ollut vähän sellainen, että hahmotan mitä kentällä tapahtuu ja rakennan peliä, Elmeri kuvailee.

Klassinen 10-paikan pelaaja, siis.

– Se on ollut luonteva paikka pelata, kertoo Kolmosen avausottelussa FC Ålandia vastaan omankin maalitilinsä avannut Elmeri.

– Se oli hyvä ottelu. Vastustajalla oli ehkä yksi maalipaikka ja me taas olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja. Siitä on hyvä jatkaa.

Nuori mies on tyytyväinen Musan Salaman edustuksen kokoonpanoon. Vaikeiden vuosien jälkeen tekemisessä on nyt lupaava meininki. Myös Elmeri tykkää kovasti joukkueen kolmesta nigerialaispelaajasta, jotka ovat hänen mukaansa aina hyvällä tuulella ja tuo hyväntuulisuus tarttuu myös muihin pelaajiin.

– Joukkueessa on hyviä pelaajia ja roolitus on kohdallaan. Konkarit (Sami Rantala, Verneri Salminen ja Jussi Välilä) tuovat siihen vielä oman lisämausteensa. Voit kirjoittaa siihen juttuun, että tällä ryhmällä on ihan täysin realistinen odotus nousta vaikka samantien Kakkoseen, Elmeri täräyttää.

 

Pelaajan omat unelmat ovat tietysti hieman Musan kenttää pidemmällä. Mikäli kaikki menee tavoitteiden mukaisesti, jonain päivänä Nieminen näkee itsensä pelaamassa Veikkausliigaa.

– Jos siihen päälle tulee jotain, se on sitten jo ekstraa, hän sanoo.

Kaiken pohjalla on harjoittelu ja motivaatio harjoitteluun. Yhteen viikkoon Elmerille tulee seitsemästä kymmeneen harjoituskertaa.

– Siinä on neljä joukkueen harjoitusta viikossa ja kolme aamutreeniä koulussa. Siihen päälle vielä kerta kuntosalilla riippuen vähän rasitusmäärästä. Myös erikoistilanneharjoituksia on yritetty saada mahtumaan viikkoon.

Elmeri käy tällä hetkellä Porin lukion urheilulinjaa. Abiturienttivuosi on edessä ensi vuonna, joten vielä ei ole mikään kiire lähteä tutuista ympyröistä muualle.

Millaista viestiä nuorella pelimiehellä on seuran junioreille?

– Ottakaa kaverit mukaan ja sitten vaan kentälle. Sillä tavalla kehittyy kaikkein parhaiten, Elmeri kannustaa.

 

Perjantaina 5.5.2023 Paimion Haka – Musan Salama kello 19:00

Linkki liveseurantaan: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/2848876/lineups

#uusialku

Jutun kuvat: V E K A N I K photography