Kortit viuhuivat ja aurinko paistoi, kun Musan Salama taisteli tasapelin Wembleyllä – Jussi Välilä teki komean paluun kentille

Kolmosen lohkon kärkikamppailu Musan Salaman ja PIF:n välillä yltyi tunnepitoiseksi ja tapahtumien täyteiseksi perjantai-iltana. Musan Wembley korkattiin tältä kesältä aurinkoisessa säässä, ja katsojat näkivät erittäin taisteluhenkisen kärkikamppailun, jossa pisteet jaettiin 1-1. Keltaisia kortteja jaettiin 90 minuutin aikana runsaasti ja sekaan mahtuu yksi punainenkin.

– Taistelupeli. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä vähän uninen. Kakkospalloissa ja pallon lähelle tuomisessa oli vaikeuksia. Sitten Pif teki vielä maalin merkkausvirheestä, kuvailee valmentaja Aki Pietikäinen.

Pifin maalin teki Veeti Laine.

Ulosajo herätti

Toisella puoliajalla tapahtumia tuli lisääkin. Kotiyleisö sai kunnon elämyksen, kun ikoninen MuSa-kapteeni Jussi Välilä palasi kentälle.

Kohta Salama sai lisähaastetta, kun Abass ajettiin ulos toisella keltaisella kortilla. Pietikäisen mukaan tapahtuma herätti joukkueen.

– Sen jälkeen nostimme Välilän ylöspäin jatkamaan palloja Simeonille ja Elmeri Luomalle. Tasoitus tuli, ja se oli ansaittu, Pietikäinen kertoo.

Musan Salama onnistui taistelemaan pallon maaliin tilanteesta, jossa peliväline ylitti lopullisesti maaliviivan vastustajan kautta. Oma maali siis tilastoihin ja lopputulokseksi 1-1.

– Lopputulokseen voi olla ihan tyytyväinen. Meillä oli kymmenelläkin miehellä paikkoja, mutta niin oli kaverillakin.

Välilä palasi

Paluun kentille teki siis Jussi Välilä, joka on aiemmin kaudella nähty enemmän valmennuksen puolella. Vaiherikas ottelu oli konkarin mieleen.

– Kyllä pelaaminen aina hienoa on, vaikka ikää on kertynyt. Pikkupoikamainen into on aina, kun pääsee kentälle. Kunto ei ole vielä ihan kohdillaan, joten aika lailla maksimiminuutit tänään.

Kapteeni mietti, oliko ottelu välttämättä ihan kaikkien korttien arvoinen.

– Se oli tuomarilinja tänään ja sen kanssa eletään. Kovaa taistelua oli, kuten pitääkin olla.

Tasapelipiste oli miehen mieleen.

– Tasoitus taisi kimmota kaverin omasta pelaajasta maaliin. Tuo oli hyvä osoitus siitä, että kun toimitetaan vaan palloa maalille, kaikenlaista voi tapahtua.

Ennen ottelun alkua vietettiin hiljainen hetki porilaisille hyvin tutun Petri Sulosen muistolle. Kuvavalinnalla kunnioitus aikakautensa legendaariselle porilaispelaajalle.