Kärkikamppailu lauantaina Ylöjärvellä

MuSaFutsal matkustaa YIlveksen vieraaksi

Naisten Futsal-liigan runkosarjaa on jäljellä joukkueesta riippuen kahdesta neljään ottelua. Tämän kuun viimeisenä viikonloppuna paketoidaan runkosarja lopulliseen muotoonsa. MuSaFutsalilla on lauantaina vuorossa toiseksi viimeinen reissupeli. Suunnaksi otetaan Ylöjärvi ja kotijoukkue YIlves on tosissaan vielä haastamassa porilaisia runkosarjan voitosta. Joukkueiden piste-ero on viisi pistettä, mutta YIlveksellä on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Ottelu alkaa klo 16.00 ja näkyy tuttuun tapaan Ruutu+-palvelussa. Taulukossa on isoja pelejä koko runkosarjan loppuun saakka joka puolella taulukkoa. Mitään sijoituksia ei vielä ole kiveen hakattu.

MuSaFutsal ja YIlves kohtasivat marraskuun alussa Porissa. Tasaisen ja tasokkaan ottelun ratkaisu nähtiin vasta voittolaukauskisassa, jossa vierasjoukkue oli etevämpi. Varsinainen peliaika päättyi 1 – 1 lukemiin, joissa ottelu oli jo avausjakson jälkeen. Jatkoajalla kumpikin iski kertaalleen. Ensin Elina Setälä vei kotijoukkueen johtoon, mutta YIlves tasoitti 10m täplältä. Senni Viren pääsi ottelussa toistamiseen ampumaan eikä toista kertaa epäonnistunut. Voittolaukauskilpailussa ainoa onnistuja oli vieraiden Rosa-Maria Siren. Viime kauden kumpikin runkosarja kohtaaminen päättyi MuSaFutsalin voittoon. Joukkueet kohtasivat myös välieräsarjassa, josta MuSaFutsal eteni finaaliin voitoin 3 – 1.  

Liigan maalikuningattaruudesta on kaksin käsin ottanut kiinni FTK:n Tiia Juntikka, joka viimeisissään kuudessa ottelussa on iskenyt 16 maalia. FTK on Juntikan tehojen myötä myös noussut taistelemaan playoff-paikasta. Yhteensä Juntikka on summannut tehot 29+9=38, joka oikeuttaa toiseen sijaan liigan pistepörssissä. Hänen edellään on MuSaFutsalin Netta Hannula (23+22=45). Kaksikon perässä tulee 15+15=30 pisteillä GFT:n Sandra Lind sekä MuSaFutsalin Elina Setälä. Muutkin MuSaFutsalin pelaajat mahtuvat koko liigan pörssin TOP-15:sta ennen viikonlopun matseja. YIlveksen tehokkain pelaaja on ollut Senni Viren (12+12=24), jonka tehokkuus riittää pörssissä 13.sijalle. Seuraavaksi tehokkaimpia YIlves-pelaajia ovat Jenni Häkli (9+2=11) sekä Rosa-Maria Siren (6+3=9). Myös ex-MuSaFutsal Jenna Oksanen on iskenyt pelaamissaan otteluissa 6+3=9 pistettä, mutta hänen kautensa on valitettavasti päättynyt loukkaantumiseen.

Maalivahtirintamalla kumpikin joukkue jakaa vastuuta tolppien välissä. MuSaFutsalin Siiri Lilja on pelannut 11 ottelua, joista on neljä nollapeliä. Martta Perälä on ollut puiden välissä kahdeksassa ottelussa. Maalinsa hän on pitänyt puhtaana kolmesti. YIlveksellä päävastuu on ollut Emiilia Syväsen harteilla. Kymmenen pelattua ottelua ja kaksi nollapeliä on Syväsen saldo tähän mennessä. Saara Viitanen on pelannut viidessä ja Helena Unkuri kolmessa ottelussa. Viimeksi mainitulla kaksikolla on kummallakin yksi nollapeli vyöllään tältä kaudelta.

Taistelu runkosarjan sijoituksista käy kuumana ja lauantaina kaksi kärkijoukkuetta taistelee pisteistä Ylöjärvellä. Klo 16.00 käynnistyy ottelu ja lähtekäähän sankoin joukoin paikanpäälle kannustamaan. Poriin jäävät fanit pystyvät seuraamaan ottelua Ruutu+-palvelusta.

Artikkelin kuva: Pekka Tuominen