Jeferson Pires jatkaa Musan Salaman päävalmentajana ja valmennuspäällikkönä

Musan Salama aloittaa harjoittelun perjantaina. Sopimuksia on tällä hetkellä 23. Pires haluaa kehittää seuraa kokonaisvaltaisesti ammattimaisempaan suuntaan.

 

Musan Salaman urheilutoiminnan kehitys jatkuu Jeferson Piresin johdolla. Pires on tehnyt sopimuksen, joka sisältää pykälät mahdollisesta Veikkausliiga-sopimuksesta tai ulkomaille siirtymisestä.

Mikäli niin kävisi, Pires on sitoutunut jatkamaan myös Musan Salaman kehittämistä oman toimensa ohella. Nyt suomalaistunut brassi on sitoutunut täysillä porilaisseuraan, jonka edustusjoukkue aloittaa harjoituksensa perjantaina.

Pelaajasopimuksia on tällä hetkellä 23, joten tilanne on erittäin hyvä. Jeferson Piresin nimitys tarkoittaa myös sitä, että kokenut ja ammattimaisesti jalkapalloa eri rooleissa nähnyt ammattilainen jatkaa, ja valmennusryhmä on vahvistumassa myös muilla kovan luokan ammattilaisilla, joilla on taustallaan myös monipuolinen pelaajaura. Niistä seura tiedottaa myöhemmin.

Ammattimaisuus on avainsana siinä, mitä Pires hakee.

– Seuran tavoitteena on kehittää toimintaa ammattimaisempaan suuntaan. Tämä tarkoittaa toimintaa kentällä kuin myös sen ulkopuolella. Viime vuonna sain seuralta selkeät tehtävät, mitkä pitää hoitaa kuntoon, ja siinä joukkue ja tiimi onnistui hienosti, Pires sanoo.

Kovalla työllä onnistuu

MuSan seuraidentiteettiin kuuluu keskeisesti työnteko. Se on Piresin ajattelun ytimessä.

– Saimme viime vuonna näytettyä kaikille, että kova työ palkitaan. Kentällä kävi 14- ja 15-vuotiaita pelaajia ja mukana oli kokeneita pelaajia näyttämässä suuntaa, kehuu Pires esimerkiksi Sami Rantalan, Juuso Rantalan, Joni Kuusiston, Verneri Salmisen ja Jussi Välilän panosta.

Sen lisäksi Pires ajaa voimakkaasti seurakulttuurin uudistusta.

– Yksi tapa on tuoda oikeat ja ammattimaiset henkilöt eri tehtäviin. Tarvitaan johtajuutta, positiivisuutta, jatkuvuutta ja nykyaikaista osaamista. Ne ovat avainasioita onnistumiseen. Onnistumme, mikäli jokainen yhteisön jäsen on ylpeä seuran logosta.

Pires muistuttaa, että on alueen ylivoimaisesti suurin seura.

– Musan Salama on ainoa seura, joka tarjoaa sekä tytöille että pojille koko junioripolun. Musalaiset, olkaa ylpeitä, toimikaa sen mukaisesti, olkaa muille esimerkki, hän tähdentää.

MuSan toiminnanjohtaja Kari Löytökorpi kokee Pireksen jatkosopimuksen tärkeäksi osaksi seuran jatkuvuutta.

– Pires on hymyilevä persoona, joka luo ympärilleen positiivista ilmapiiriä. Tämän lisäksi hän suhtautuu jalkapalloon terveellä intohimolla, on toiminnassaan ammattilainen ja omaa hyvät verkostot jalkapallomaailmassa.

 

Jeferson Pires

  • 45 vuotta, asuu Porissa. Omaa pelaajauraa vuodesta 1996-2009: seuroja Brasiliassa Gremio, Joinville, Figueirense ja Suomessa FC Jazz, AC Oulu sekä RoPS.
  • Valmentajan ammattitutkinto, UEFA A -valmentajalisenssi vuodelta 2021, Suomen Olympiakomiten Vastuullinen valmentaja-ammattinimike. UEFA B -valmentajalisenssi vuodelta 2013.
  • Oli kesällä 2023 maahanmuuttajien Unity Cupissa Suomen päävalmentajana. Suomi voitti 16 maan turnauksen. Mukana joukkueessa oli MuSasta myös Mostafa Mohammedi.
  • Työskennellyt vuodesta 2022 lähtien pelaajatarkkailijana englantilaiselle Caig Sportsille. Oli tätä ennen neljän vuoden ajan Brasiliassa asiantuntijatehtävissä radiolähetyksissä.