Esittely
Ottelutilastot
ACE - MuSa MuSaFutsal
2017-2018 - Naiset - Naisten Futsal Liiga
Klo 14:00 Tamppiareena
2
Hel

MuSaFutsal vierailee Tampereella


Tulevana lauantaina MuSaFutsal matkustaa Tampereelle, jossa heitä emännöi ACE. Ottelu käynnistyy Tamppi-Areenalla klo 14.00.

Joukkueet ovat taulukossa tasapisteissä (25 pistettä) liigan kolmantena ja neljäntenä. ACE maalieron (42 – 25) turvin edellä MuSaFutsalia (49 – 38). Sarjakärjessä on Ilves FS, jolla on 39 pistettä, mutta yksi peli muita kärkijoukkueita enemmän pelattuna. Toisena on GFT 30 pisteellä. Play-off -viivan alapuolella FC Sport on pisteen perässä porilaisia ja FTK pisteen perässä Sportia, mutta yksi peli enemmän pelattuna. Taulukon sijoitukset 3 – 6 ovat siis kahden pisteen sisällä toisistaan ja taistelu kahdesta play-off -paikasta käy kuumana. Kaikki pisteet ovat siis enemmän kuin tervetulleita.

Kumpikin joukkue kärsi kirvelevän tappion viime viikonloppuna. ACE kävi kaukana pohjoisessa FTK:n vieraana, josta tuliaisina 2 – 1 (1 – 0) tappio. MuSaFutsal hävisi kotikentällään ensimmäisen kerran tällä kaudella. Vierailija YIlves oli koko toisen jakson täysin ottavana osapuolena, mutta maalivahti Saara Viitasen torjunnat sekä epäonni ja tuhlailu viimeistelypaikoissa maksoivat isosti porilaisille. YIlves vei pisteet Ylöjärvelle lukemin 4 – 5 (3 – 4). MuSaFutsalin maaleja tekivät tuossa ottelussa kahdesti osunut Elina Setälä sekä Netta Hannula ja sadannen tehopisteensä uransa sadannessa liigaottelussa tehnyt Mira Laurila.

Liigan pistepörssiä hallinnoi kaksikko Tiia Juntikka (FTK) (32+11=43) ja Daniela Tjeder (GFT) (19+17=36). Paras MuSaFutsal-pelaaja löytyy sijalta seitsemän tehoilla 11+9=20. Mira Laurila (13+3=16) löytyy hänkin vielä TOP-10:stä. ACE:n tehokkain kaksikko on Oona Jaatinen (12+4=16) ja Maria Tetri (9+7=16). Viime peleissä myös Elina Setälä on löytänyt tehovireen. Kahteen viime otteluun on napsunut mukavat kuusi pistettä (4+2). Setälän ajatuksia tulevasta löytyykin jutun lopusta.

Lauantaisesta ottelusta puuttuu varmuudella vielä Elli Helander ja Anni-Elina Luotonen. Roosa Erkkilä loukkasi tiistaisissa harjoituksissa itseään ja pelaaminen on tällä tietoa hyvin epävarmaa.

Elina Setälä ei pidä tulevaa taistoa vielä pakkovoittona. ”Paineita toki on, mutta niin on kotijoukkueellakin”. ”YIlves-tappio oli kova paikka koko joukkueelle. Sen aisti tuolla kopissa. Lauantaina nähtäneen sisukas ja ärsytetty Salama-lauma Tampilla”, sanoo Setälä. Joukkueet ovat useita vuosia kohdanneet toisensa ja tuntee toistensa pelityylit. Setälä sanookin, että lauantaiksi on keksittävä jotain uutta ja yllättävää. ”Tässä on vielä aikaa miettiä, mutta vielä ei ole paljastamisen aika”, sanoo Setälä hymyillen. Viime peleissä Setälä on löytänyt tehokkuuden tekemiseensä. Niin kuin jo yllä mainitaan niin kahteen viime peliin kuusi pistettä on enemmän kuin Setälä oli tehnyt koko alkukaudella yhteensä. ”Joulun aikoihin syntyi henkinen gorilla tuonne selkään, mutta nyt se on poissa. Jokin henkinen juttu se oli. Nyt kun on saanut onnistumisia niin sitä myötä pelikin on vapautuneempaa”, jutteli Setälä lopuksi ja poistui koppiin korttirinkiin.

ACE – MuSaFutsal lauantaina 2.2 klo 14 Tamppi-Areena, Tampere. Ottelun tärkeimmät tapahtumat twitterin puolella @MuSaFutsal-tilillä. Ottelun mahdollisesta livekuvasta ACE:n kuvaamana ilmoitamme myöhemmin. Ainakin jotkut heidän otteluistaan ovat tulleet livenä.

Kärkikamppailu kääntyi ACE:lle


Helmikuu alkoi MuSaFutsalin osalta tappiollisena, kun lauantaina joukkue teki hukkareissun Tamppi-Areenalle ACE:n vieraaksi. Tiukka taistelu päättyi lopulta kotijoukkueen 3 – 1 (2 – 0) voittoon. Tappio oli MuSaFutsalille toinen peräkkäinen.

Ottelun alku oli tyypillinen joukkueiden keskinäinen. Kumpikin puolustaa tiiviisti ja pyrkii hyökkäämään tietyn sapluunan mukaan. Maalivahdit eivät olleet alkupuoliskolla peliä kovinkaan työllistettyjä. MuSaFutsal oli lähempänä maalia alussa, mutta Tiia Ropanen venyi vieraiden yritysten eteen. ACE iski nopeasta hyökkäyksestä avausmaalin ajassa 08.40. MuSaFutsal pelasi oman hyökkäysalueen erikoistilanteen jälkeen huonosti. Ropanen heitti pallon nopeasti ylöspäin vieraiden vielä ihmetellessä tapahtunutta. Maria Tetri oli kärppänä pallossa ja laukoi ykkösestä pallon ohi Siiri Liljan. Tuomareiden pillit olivat tänään erityisen herkässä avausjaksolla ja varsinkin vieraiden suuntaan. Virhetili täyttyi nopeaan tahtiin ja pallo vietiin kympille ajassa 11.35. Sini Lauermaan vedon Lilja kuitenkin torjui, mutta paluupalloon ehti lopulta ensimmäisenä Tetri, jonka jalasta pallo kimposi Oona Jaatiselle, joka siirsi kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle. MuSaFutsal ei lannistunut takaiskuista vaan loi tilanteita, mutta Ropanen oli aina tiellä. Lauermaa pääsi yrittämään toistamiseen kympiltä nelisen minuuttia ennen jakson päätöstä. Lilja veti tälläkin kertaa pidemmän korren ja nyt MuSaFutsal puolusti tilanteen tarkasti, eikä takaiskua päässyt syntymään. Taukoa lähdettiin viettämään ACE:n 2 – 0 johdossa.

Toiselle jaksolle tuli sisuuntunut vierailija. MuSaFutsal loi jo avausvaihdossa parikolme melko laadukasta paikkaa, mutta tällä hetkellä tuntuu onnetarkin hylänneen porilaisryhmän. ACE ei päässyt toisella jaksolla omista kunnolla pois vieraiden vahvan korkean prässin takia. Se pystyikin prässin kautta luomaan paikkoja, mutta tolppaa lähemmäs ei maalia käyty. Ja kuin varkain iski ACE. Vieraiden vahvan painostusjakson keskellä ACE pääsi vastahyökkäykseen, jonka Tetri päätti Lauermaan syötöstä verkkoihin, 3 – 0. Tästä ehti kulua alle puoli minuuttia, kun vierailijakin sai kuparisensa rikki. Netta Hannulan suoraan maalille antama kulmapotku pomppasi ACE-pelaajasta sisään ja ero kahteen maaliin. MuSaFutsal jatkoi vyöryttämistään, mutta se loi myös muutamia tilanteita, joissa ACE pääsi iskemään terävästi vastaan. Viimeiset kuusi-seitsemän minuuttia vieraat yrittivät maalia viidellä kenttäpelaajalla. Paras paikka syntyi Mira Laurilalle, joka pääsi takatolpalta ohjaamaan, mutta Ropanen venyi tuohonkin yritykseen. Maaleja lauantaipäivä ei enää yleisölle tarjonnut ja pisteet jäivät ACE:n kassiin Tampereelle lukemin 3 – 1 (2 – 0). Joukkueiden parhaina palkittiin Tiia Ropanen (ACE) ja Netta Hannula (MuSaFutsal).


Netta Hannula taisteli ja raastoi lauantainakin
saaden MuSaFutsalin parhaan pelaajan palkinnon.
Kuva: Kari Saha/Urheilusuomi.com

MuSaFutsalin ottelut jatkuvat Liigassa kolmen viikon kuluttua, kun sarjakärki Ilves FS saapuu Poriin lauantaina 23.2 klo 15.00 alkavaan otteluun. Parin viikon kuluttua MuSaFutsal taistelee Jyväskylässä FutsalFinal4-lopputurnauksessa. Lauantain välierässä tulee vastaan ACE, joten siinä on heti revanssin paikka.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Futsal
«  Huhtikuu   »
Kategoriat