Esittely
Ottelutilastot
MuSa MuSaFutsal - Ylöjärven Ilves
2017-2018 - Naiset - Naisten Futsal Liiga
Klo 14:00 Porin Urheilutalo
27
Tam

Pitkästä aikaa kotiottelu


”Miksi Röllin vene upposi?”


MuSaFutsalin ottelut jatkuvat tulevana sunnuntaina, kun palataan parin kuukauden tauon jälkeen kotikentälle. Klo 14.00 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi Ylöjärven Ilves.

Joukkueet kohtasivat syyskierroksella Ylöjärvellä, josta vierasjoukkue MuSaFutsal kävi hakemassa puhtaan 3 – 0 (0 – 1). Ottelun sankareita olivat nollapelin pelannut maalivahti Siiri Lilja sekä kahdesti osunut Netta Hannula. Kolmannen maalin iski Jessica Kannosto. Viime kauden kohtaamisissa Porissa jaettiin pisteet lukemin 2 – 2 (2 – 1) ja Ylöjärvellä lukemat olivat 4 – 2 (2 – 1) YIlveksen hyväksi.

Tämän kauden liigassa MuSaFutsal taistelee pääsystä neljän joukkoon ja välieriin, kun YIlves on ajautunut taistelemaan välttyäkseen liigakarsinnasta. Sunnuntain ottelu on siis kummallekin tärkeä. MuSaFutsal on nyt neljäntenä 25 pisteellään. Edellä ovat ACE samoissa pisteissä ja GFT kaksi pistettä edellä. Kärjessä oleva Ilves FS on kerännyt 36 pistettä, mutta pelannut pelin enemmän kuin muut kärkipään joukkueet. YIlves on seitsemäntenä, mutta vain yhden pisteen edellä tällä hetkellä liigakarsijan paikalla olevaa KaDya.

Viime viikonloppuna MuSaFutsal kävi kurittamassa liigajumbo Riemua sen kotikentällä lukemin 0 – 10 (0 – 7). Jasmin Ylikraka teki ottelussa liigauransa ensimmäisen maalin ja Ida Silvennoinen sekä Suvi Vilja merkkauttivat ensimmäiset tehopisteensä liigassa. Netta Hannula ylitti sadan tehopisteen rajan tuossa ottelussa. Hannulalla on nyt kasassa 72 ottelussa tehopisteet 53+48=101. Muita tehonaisia Jyväskylässä olivat Elina Setälä (2+2), Jessica Kannosto (2+1). YIlves koki tappion kotonaan FTK:lle lukemin 1 – 3 (1 – 3). YIlves on hävinnyt seitsemän peliä nyt putkeen.

MuSaFutsalin Netta Hannula (10+7) ja Mira Laurila (12+3) löytyvät kumpikin liigan pistepörssin top-10:stä. YIlveksen tehokkain on tällä kaudella ollut Sini Sutinen (4+5). Paras maalintekijä puolestaan on Rosa-Maria Siren (6+1). MuSaFutsalin maalivahti Siiri Lilja on tällä kaudella pelannut jo neljä nollapeliä.

MuSaFutsalin loukkaantumiset alkavat olla historiaa, sillä ainoastaan Anni-Elina Luotonen ja Elli Helander ovat tuolla listalla. Muut pelaajat ovat kunnossa ja tällä tietoa käytettävissä poislukien luultavasti Jasmin Ylikraka. Sunnuntain ottelu on juhlapeli Mira Laurilalle, sillä hän saa täyteen 100 liigaottelua.


Sunnuntaina on Mira Laurilalla
juhlaottelu. Sata ottelua täyteen.
Kuva: Nyblin


MuSaFutsalin Jessica Kannostosta tuntuu hyvältä päästä pelaamaan jälleen pitkästä aikaa kotiyleisön eteen. Hänen mukaansa yleisöstä saa virtaa pelaamiseen eikä se luo ainakaan hänelle lisäpaineita. Viime viikon murskavoitosta Kannoston mukaan joukkueesta vapautui paljon energiaa. ”Kyllä me paikkoja luodaan peleissä, mutta ei noin tehokkaasti olla tällä kaudella pelattu. Se vapautti ja uskon, että se näkyy sunnuntaina”, kertoi Kannosto. Vastustajaa hän luonnehti hankalaksi, eikä ole ollut MuSaFutsalille koskaan helppo vastustaja. Hän uskoo kuitenkin vakaasti kotivoittoon. ”Pelataan omaa peliä ja jokainen antaa itsestään 100 prosenttia niin pisteet jää Poriin”, Kannosto sanoi ja jatkoi samaan hengenvetoon: ”Nyt alkaa olla tärkeitä pelejä edessä”, ja poistui kopin puolelle keskittymään harjoituksien alkuun.

Ai niin. Yllä olevaan Kannoston kertomaan arvoitukseen vastaus: ”Siitä puuttui tilipitappi!”


MuSaFutsal – YIlves klo 14.00 Porin UT

Heikko viimeistely pistejahdin turma


Sunnuntain ainoassa naisten futsal-liigaottelussa kohtasivat MuSaFutsal ja Ylöjärven Ilves. Porissa pelatun ottelun näki MuSaFutsalin kauden ennätysyleisö 172 henkilöä. Yleisö joutui poistumaan Urheilutalolta pettyneenä, sillä vierasjoukkue oli paikoissaan todella tehokas vieden kolme sarjapistettä Ylöjärvelle lukemin 4 – 5 (3 – 4).


Mira Laurila juhli tänään sadannetta liigaotteluaan
iskemällä sadannennen tehopisteensä liigaurallaan.
Muistoplakaatin luovutti Musan Salaman
toiminnanjohtaja Kari Löytökorpi.
Kuva: Pekka Tuominen "Pumpatti"

Ottelun alku kulki täysin kotijoukkueen komennossa. Vieraat eivät kunnolla päässeet omalta alueeltaan pois. YIlveksen maalilla pelannutta Saara Viitasta ei kuitenkaan päästy hätyyttelemään kunnolla. Ottelun ensimmäinen paikka tuli nopean hyökkäyksen päätteeksi vieraille. Esra Erden pääsi hyvään vetopaikkaan, mutta laukaus suuntautui ohi maalin. Ajassa 04.57 nähtiin avausmaali. Vieraiden kulma pelattiin taakse Sini Sutiselle, jonka laukauksen maalin takatolpalta ohjasi sisään Ella Lehtonen. Pari minuuttia myöhemmin Lehtonen suti toistamiseen maalin edustalta pallon ohi Siiri Liljan. Maali syntyi nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. MuSaFutsalin valmentaja Juha Helander reagoi tähän ja otti välittömästi aikalisän. Pieni happitauko teki hyvää kotijoukkueelle, joka ottikin pelin jälleen haltuunsa. Avausjakso mentiin aika lailla päästä päähän vauhdilla. MuSaFutsal tuli maalin päähän ajassa 12.17, kun Jessica Kannoston hieno nosto yli vieraiden pelaajapakan tavoitti Elina Setälän. Setälä pisti pallon varmasti maaliin. Kolmisen minuuttia myöhemmin vieraat siirtyivät jälleen kahden maalin karkumatkalle. Vastahyökkäyksen päätteeksi Emmi Rauhalan syötöstä Sutinen ampuu tarkasti ohi Liljan. Reilu minuutti myöhemmin peli oli tasan 3 – 3. Ensin ajassa 16.24 Netta Hannulan syötöstä Mira Laurila ampuu uransa sadannessa liigaottelussa sadannennen tehopisteensä. Seitsemän sekuntia myöhemmin oli Hannulan vuoro iskeä pallo ohi Viitasen. Hannulalta hieno riisto ja tarkka laukaus. Yleisö alkoi jo odottaa taukosummeria, mutta YIlves iski vielä hetki ennen loppua johto-osuman. Rauhalan syötöstä pääsi tällä kertaa nauttimaan Rosa-Maria Siren, jonka maalilla vieraat taukojohtoon 3 – 4.

Toinen jakso oli ihan yhtä päätä. MuSaFutsal hallitsi jaksoa ensi hetkistä lähtien. Siitä kertovat jo toisen jakson torjunnatkin. Lilja 1 ja Viitanen 22. Viimeistelyssä ei ollut tänään tappoiskua eikä tuurikaan ollut MuSaFutsalin puolella. Jakson alkupuolella nähtiin myös yksi epäselvä tilannekin. Pallo karkasi vieraiden sivurajasta suoraan omaan maaliin. Videosta katsottuna se olisi osunut Sutisen jalkaan ja maali olisi siten pitänyt hyväksyä. Tuomareiden mukaan osumaa ei ollut ja ottelua jatkettiin kulmapotkulla. Vieraat joutuivat myös virhevaikeuksiin ja viides virhe heille vihellettiin jo ajassa 29.32. Kuudetta virhettä ei koskaan heille vihelletty. Jakso eteni siis täydellisessä MuSaFutsalin hallinnassa ja YIlves oli välillä ihan purjeessa. Lopulta syntyi tasoitus ajassa 36.21, kun Hannulan syötöstä Setälä niittasi pallon verkkoon. Tasatilanteessa ei kuitenkaan ehditty olla kuin 36 sekuntia. MuSaFutsalin ylihyökkääminen kostautui ja vastaiskun päätteeksi Emilia Lindberg vei vieraat johtoon. Maaliin syötön tarjoili Rauhala, jolle maalisyöttö oli jo ottelun kolmas. Loppuun saakka MuSaFutsal yritti, mutta vieraat puolustivat tiukasti ja Viitanen viimeisenä lukkona jätti MuSaFutsalin lopussa maaleitta. Näin pisteet matkasivat Ylöjärvelle lukemin 4 – 5 (3 – 4). Joukkueiden parhaina palkittiin Netta Hannula (MuSaFutsal) ja Emmi Rauhala (YIlves).


Hannula (vas. #18) ja Setälä (oikea)
vastasivat kolmesta MuSaFutsalin
maalista.
Kuva: Nyblin

MuSaFutsalin taistelu play-off- paikasta jatkuu viikon päästä, kun joukkue matkustaa tasapisteissä olevan ACE:n vieraaksi Tampereelle. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Porissa päättyi MuSaFutsalin 2 – 1 rankkarivoittoon. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 23.2, kun sarjakärki Ilves FS saapuu Poriin.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Futsal
«  Huhtikuu   »
Kategoriat