Esittely
Ottelutilastot
MuSa MuSaFutsal - ACE
2017-2018 - Naiset - Naisten Futsal Liiga
Klo 14:00 Porin Urheilutalo
20
Tam

Kotiottelut jatkuvat


Naisten futsal liigassa MuSaFutsalin ottelut jatkuvat kotimatolla, kun tamperelainen ACE saapuu kylään. Ottelu pelataan lauantaina 20.1 klo 14.00 alkaen.

ACE majailee taulukossa viimeisellä välieräpaikalla eli neljännellä sijalla. Ero seitsemäntenä olevaan MuSaFutsaliin on kuusi pistettä, joten tärkeistä pisteistä taistellaan. Joukkueet kohtasivat joulukuussa Tampereella, jossa ACE jätti pisteet pirkanmaalle lukemin 4 – 1 (3 – 1). MuSaFutsal siirtyi tuolloin johtoon jo avausminuutilla Mira Laurilan iskiessä ottelun avausmaalin. Vuosien saatossa joukkueiden ottelut ovat olleet tasaväkisiä ja tasokkaita. Edellisestä kohtaamisesta porilaisilla on varmasti revanssihenkeä ja pisteitä ei varmasti helpolla viedä Urheilutalolta lauantaina.Kumpikin joukkue pelasi viime viikolla vuoden ensimmäisen ottelunsa. Molempien joukkueiden ottelu päättyi pistejakoon lukemin 2 - 2. ACE pelasi kotonaan Sportin kanssa ja MuSaFutsal jakoi samoin lukemin pinnat Ilves FS:n kanssa niin ikään kotonaan.


Jessica Kannosto on ollut
tehokas tällä kaudella.
Kuva: Nyblin

MuSaFutsalin ahnein pistenikkari on ollut Jessica Kannosto, joka iski viime viikonloppuna kummatkin MuSaFutsalin osumat. Yhteensä hän on tehnyt tehot 7+6=13, joka riittää koko Liigan pistepörssissä sijaan yhdeksän. Seuraavaksi tehokkaimpina ovat olleet yhdeksään tehopisteeseen yltäneet Mira Laurila (6+3) ja Elina Setälä (4+5). ACE:n tehokkain on ollut Sini Lauermaa tehoin 5+7=12. Hän on tehnyt kaksi kertaa enemmän pisteitä kuin seuraavaksi tehokkain ACE:lainen, sillä Maria Tetri on saanut kasaan 4+2=6 tehopistettä.

Koko kauden ajan melko kapealla rosterilla mennyt MuSaFutsal ei saa sairastuvasta lisäapuja vielä viikonloppuun. Netta Hannula toipui jo viime viikonlopuksi. Sairastuvan asukkaita ovat vielä vammojaan parantelevat Jenna Oksanen ja Jonna Majamäki. Elina Setälä on yhden varoituksen päästä pelikiellosta.


Netta Hannula teki paluun kokoonpanoon
viime viikolla loukkaantumisensa jälkeen.
Kuva: Kari Saha/ Urheilusuomi.com

Tuttuun tapaan Palloliiton tulosseurannan lisäksi MuSaFutsalin twitteristä saa nopeasti tärkeimmät tapahtumat. Viikonloppuna on myös miehet kotimatolla tulessa, kun Kakkosessa PiPS saapuu kylään. Ottelu alkaa sunnuntaina klo 14.00.

Maalipaikkojen tuhlailu tämän päivän turma


Lauantaina Porin Urheilutalolla MuSaFutsal oli saanut vieraita Tampereelta, kun kotijoukkueen havittelemaa viimeistä Play off-paikkaa hallussaan pitävä ACE saapui vierailulle. MuSaFutsalin Oljenkorsi oheni huomattavasti, sillä kaikki kolme sarjapistettä matkasi ACE:n mukana pirkanmaalle lukemin 1 - 3 (0 - 1). Edellisestä ottelusta tuttu maalipaikkojen tuhlailu koitui tänäänkin kotijoukkueen kohtaloksi.

Ottelun ensimmäisen minuutin aikana kumpikin maalivahti pääsi torjunnan kautta peliin mukaan. ACE sai alkuun pari kulmaa, joista ei kuitenkaan vaaraa koitunut kotijoukkueen maalille. MuSaFutsal löi painetta ACE:lle ja pääsi paikoille.Jessica Kannoston vapaapotku noin kymmenestä metristä oli hyvä, mutta jatkotilanteestakaan ei maalia syntynyt. Alun paras paikka tuli kotijoukkueelle, mutta peliväline ei tietään verkkoon löytänyt, mutta kummatkin tolpat Agla kävi läpi. Eli viivalla käytiin. Jatkotilanteen ACE purki rajoista yli. Ja urheilun vanha fraasi kuuluu "jos et itse tee, niin vastustaja tekee". Se kävi toteen myös tänään. Vaarattoman näköisestä tilanteesta Venla Kuusinen laukoi yllättäen Siiri Liljan. Ottelua oli tuolloin kulunut 11.51. Avausjaksoa hallitsi MuSaFutsal, mutta hyvistäkään paikoista ei palloa saatu ohi hyvin pelannneen Leena Lepikonmäen. Hän otti jakson loppupuolella myös upean tuplatorjunnan, kun hän nollasi kotijoukkueen tasoitusyrityksen. Tauolle lähdettiin ACE:n vierasjohdossa 0 - 1.


Kannoston vasen jalka heilahti tänään kertaalleen
tuhoisasti.
Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Toinen jakso käynnistyi kotijoukkueen kannalta hienosti. Reilun minuutin jälkeen Elina Setälä siirsi sivurajan Jessica Kannostolle, jonka kauden kahdeksas osuma näki päivänvalon. Tarkka vasemman jalan laukaus taka-alakulmaan ja tilanne tasan 1 - 1. ACE:n parasta osaamista näytti Lepikonmäen ohella Kuusinen, joka oli järjestelemässä vieraita uudestaan johtoon muutama minuutti myöhemmin. Hänen syötöstään Anne Riekki laukoi porilaisten puristuksista vieraat 1 - 2 johtoon. Pari minuuttia myöhemmin ACE siirtyi jo kahden maalin karkumatkalle. Oona Jaatinen syötti Kuusiselle, jonka laukaus upposi verkkoihin. Tämän jälkeen MuSaFutsalin pelistä katosi hetkeksi suurin fokus, kun tekeminen oli ajoittain jo vähän yliyrittämistä ja väkisin tekemistä. Pikkuhiljaa MuSaFutsal sai paketin uudelleen kasaan, mutta paikkoja tuhlaitiin tänäänkin urakalla. MuSaFutsal pelasi viimeiset viisi minuutti aina viidellä kenttäpelaajalla paikan tullen. Pallo pyörikin hienosti, mutta Lepikonmäki torjui maalia päin tulleet yritykset hienosti. Niiden lisäksi oli lukuisia paikkoja, joista palloa sudittiin ohi maalin. Lopputulos 1 - 3 (0 - 1) ja toiveet play off-paikasta kokivat suuren kolauksen. Ero kasvoi ACE:en jo yhdeksään pisteeseen ja pelejä on kuusi jäljellä. Toivoa on ja vielä ei todellakaan olla luovutettu. Tänään joukkueiden parhaina palkittiin Jessica Kannosto (MuSaFutsal) ja Leena Lepikonmäki (ACE).

MuSaFutsalin seuraava ottelu on viikon päästä, jolloin FC Nokia emännöi porilaisvieraita.


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Naiset
«  Maaliskuu   »
Kategoriat