Vuoden viimeinen reissupeli voitokas

MuSaFutsal teki onnistuneen reissun Tampereen Tamppi-Areenaan, josta haettiin maukas 1 – 2 (0 – 0) vierasvoitto.

Ottelu alkoi näiden joukkueiden välillä epätyypilliseen tapaan melko vauhdikkaana. Yleensä on totuttu, että ottelu olisi melko tarkkaa ja pallo liikkuisi enemmän. Vauhdin lisäksi alkuun riitti kummallekin pari tekopaikkaa. Ratkaisuissa oli kuitenkin toivomisen varaa. MuSaFutsalin korkea prässi tuotti vaikeuksia ACE:lle, eikä he päässeet rakentamaan peliä halutulla tavalla. MuSaFutsal pystyikin kontrolloimaan ottelua ja oli koko ajan hyökkäysalueella uhka. ACE:n tilanteet syntyivät suht nopeilla lähdöillä. Kumpikin maalivahti niin ACE:n Leena Lepikonmäki sekä MuSaFutsalin Siiri Lilja olivat ohittamattomia avauspuolikkaalla. Noin vartin jälkeen ACE joutui vaihtamaan Lepikonmäen maalilta pois loukkaantumisen vuoksi. Tilalle tullut Heini Lehtipuu torjui myös kaiken avausjaksolla. Vieraiden sihti ei tosin ollut parhaimmillaan, sillä usea laukaus sujahti takatolpan väärältä puolelta. Maalittomassa tilanteessa lähdettiin siis tauon viettoon.

Toisella puoliajalla avattiin myös maalitili ja melko nopeastikin. Ajassa 23.00 Alina Virtala löysi syötöllään Jenna Oksasen, joka laukoi etukulmasta pallon ohi Lehtipuun. Päivän erikoisin nähtiinkin sitten pari minuuttia myöhemmin. Siiri Lilja torjui ja pallo kimposi korkeuksiin. Ainoa joka näki missä pallo oli oli ACE:n Sini Lauermaa, joka puski pallon verkkoon kaikkien muiden ollessa enemmän tai vähemmän hölmistyneitä. Kentällä alkoi tunnetila näkyä ja joka pallosta taisteltiin viimeiseen saakka. Pari minuuttia tasoitusosumasta siirtyi MuSaFutsal uudestaan johtoon. Milla Ljungman pelasi sivurajan taaksepäin Elina Setälälle, joka päätti kokeilla ja laukoikin pallon sopivan korkuisena takasivuverkkoon ja vieraat johtoon. Maalin jälkeen oli ottelussa pienoinen suvantovaihe, jossa tilanteita ei oikein tullut kumpaakaan päähän. Tuona aikana MuSaFutsal sai viidennen virheensä ajassa 30.15. Loppu olikin puolustustaistelua ja hölmöjen virheiden välttämistä. ACE pyöritti lopun noin neljä minuuttia viidellä kenttäpelaajalla, mutta ei oikeastaan ollut lähelläkään tasoitusosumaa. MuSaFutsalin taistelu riitti loppuun saakka ja Tamppi-Areenalta lähdettiin kotiinpäin maukkaat kolme pistettä mukana lukemin 1 – 2 (0 – 0). Joukkueiden parhaina palkittiin Sini Lauermaa (ACE) ja Netta Hannula (MuSaFutsal).

MuSaFutsalilla on tämän kalenterivuoden puolella vielä yksi ottelu. Ottelussa tulee täyteen myös runkosarjan avauspuolikas. Sunnuntaina 15.12 pelattavaan otteluun saapuu vieraaksi FC Sport Vaasasta. Ottelu alkaa Urheilutalolla klo 16.00.

Kuva: teemu grönroos

Kuva: teemu grönroos