Voittoputki jatkuu

MuSaFutsal nappasi kuudennen voiton putkeen

MuSaFutsal lähti hakemaan kuudetta peräkkäistä voittoaan Pirkkalaan PJK:n vieraaksi. Alkukangertelusta ja lopun tiukasta puolustustaistelusta huolimatta pisteet matkaavat Poriin lukemin 1 – 2 (0 – 2). Ottelun alku oli perin sekavaa. Kumpikaan joukkue ei pystynyt pitämään palloa pidempiä syöttöketjuja. Avausmaali nähtiin tosin jo kolmannella minuutilla. Jasmin Ylikraka haastoi röyhkeästi laidalla ja syötti maalin edustalle, jossa Vera Mattilalla oli aikaa miettiä ratkaisuaan. Hän ehti ottaa pallon haltuun ja katsoa missä PJK-vahti Tiia Ropanen on, jonka jälkeen hän pisti nätisti pallon ohi Ropasen. Avausjakson ensimmäinen kymppi mentiin melko sekavasti. Maalivahdit selviytyivät aluksi vähillä töillä. MuSaFutsalin maalia vartioinut Siiri Lilja ei koko avausjakson aikana juurikaan joutunut venymään. Toisessa päässä Ropanen näytti, että miksi hän kantaa maajoukkueen ykkösvahdin viittaa itsellään. MuSaFutsal sai peliään käyntiin ja loi tilanteita Ropasen maalille. Hän piti joukkueensa mukana pelissä ottaen useita varmalta maalilta näyttäneitä tilanteita. Kertaalleen hän joutui antautumaan avausjakson aikana. Netta Hannula pelasi kulmapotkun taaksepäin Helmiina Luomalle. Hän otti pallon haltuun ja käänsi oikealle jalalleen. Sitten hän pommitti pallon alakulmaan, 0 – 2. PJK:n kenttäpelaajatkin blokkasivat pariin otteeseen läheltä maaliviivaa vieraiden laukauksia. Avausjaksolla ei enempää maaleja nähty ja 0 – 2 tilanteessa siirryttiin tauon viettoon.

Toisen jakson alkuun oli PJK lähellä kaventaa, mutta puolittainen läpiajo päättyi Liljan torjuntaan. Toinen kotijoukkueen paikka syntyi hetkeä myöhemmin, mutta takatolpalta sudittiin pölyt pallosta ja tilanne säilyi ennallaan. Pikkuhiljaa alkoi vieraatkin saada juonesta kiinni toisenkin jakson osalta. Lähellä oli lisäosumatkin, mutta edes useat kulmapotkutilanteista syntyneet tilanteet eivät päättyneet pitseihin saakka. PJK ei kunnolla pystynyt saamaan kiriä aikaan ja peli pysyi tasaisena ainoastaan Ropasen torjuntojen ansiosta. Viimeisen neljä minuuttia PJK haki osumia viidellä kenttäpelaajalla. Aluksi he eivät saaneet mitään aikaiseksi. Jännitystä loppuun tuli PJK:n kavennuksen myötä, joka syntyi pienen vierasjoukkueen nukahduksen hyväkseen. Maria Ropanen pääsi tuikkaamaan pallon ohi Liljan ajassa 36.43 Sini Lauermaan syötöstä. Lopun PJK yritti vimmatusti, mutta lisäosumia ei Pirkkalassa enää nähty ja MuSaFutsalille kuudes voitto putkeen. Tällä kertaa lukemat olivat 1 – 2 (0 – 2). Joukkueiden parhaina palkittiin Tiia Ropanen (PJK) sekä Jasmin Ylikraka (MuSaFutsal). Paluun kokoonpanoon teki tänään yhdentoista kuukauden tauon jälkeen Alina Virtala.

MuSaFutsalin ottelut jatkuvat ensi viikon lauantaina kotiottelulla Ilvestä vastaan. Ottelu alkaa Porin Urheilutalolla klo 15.00.

Helmiina Luoma (vasemmalla) iski lauantaina kauden kolmannen osumansa ja maali jäi ottelun voittomaaliksi. Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Helmiina Luoma (vasemmalla) iski lauantaina kauden kolmannen osumansa ja maali jäi ottelun voittomaaliksi.
Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com