Viime kauden finalistit kohtaavat Porissa

Kierroksen ehdoton helmi Porissa

Naisten Futsal-liigan viime kauden finaalissa kohdanneet MuSaFutsal ja HIFK FS taistelevat ensi kertaa pisteistä kevään vääntöjen jälkeen. Porin Urheilutalolla aloituspotku nähdään klo 15.00.

Otteluun lähdetään herkullisista asetelmista, sillä MuSaFutsal on sarjakärjessä täydellisellä rekordilla. Yhdeksän ottelua on päättynyt yhtä monesti voittoon maalieron ollessa 49 - 9.

HIFK FS lähtee viikonloppuun toiselta sijalta. Kahdeksan ottelua pelanneet “Tähtipaidat” ovat hävinneet vasta kerran. Tappion he kärsivät avauskierroksella, kun Ilves kävi Pirkkolassa ryöstöretkellä. Yksi voitoista (vs. YIlves) tuli vasta jatkoajan jälkeen. Maaliero IFK:lla on 34 - 4.

Joukkueet pelasivat viime kaudella neljä keskinäistä ottelua. Porilaiset voittivat kolme ottelua ja IFK poistui kertaalleen kentältä voittajana. Runkosarjassa kohdattiin ensin Helsingissä, jossa tammikuun toisena päivänä IFK voitti maalintekokilpailun lukemin 8 - 5 (3 - 2). Hilla Romppanen iski hatullisen ja Anna-Kaisa Hannuksela säesti tehoilla 2+1. MuSaFutsalilta kahteen tehopisteeseen ylsivät Anni-Elina Luotonen 2+0 sekä Elina Setälä 1+1. Toinen kohtaaminen oli Porissa kolmisen viikkoa myöhemmin. MuSaFutsal maksoi potut pottuina ja löi sellaisen ticon ticon avaus 20 minuuttiselle, ettei vieraat siitä enää toipuneet. Ottelua oli takana 13.46, kun kotijoukkue juhli kuudetta ja ottelun viimeistä osumaa. Netta Hannula toimi kapellimestarina ja löi pöytään tehot 3+2. Elina Setälä 1+1 sekä Jasmin Ylikraka 0+2 saivat kasaan enemmän kuin yhden tehopisteen.

Ensimmäinen finaali pelattiin Helsingissä. Matsi päättyi jatko-ottelun jälkeen vieraille lukemin 3 - 4 ja. 2 - 2 (1 - 1). IFK:n maalit syntyivät varsinaisen peliajan jaksojen alussa. MuSaFutsal puolestaan iski jaksojen lopussa. Jatko-ottelussa Hannula täydensi kahdella osumalla hatun täyteen eikä IFK:n yksi osuma jäänyt kuin lohdutusosumaksi. Porissa ottelu päättyi lukemin 7 - 2 (4 - 0). Voiton myötä MuSaFutsal juhli Suomen mestaruutta.

Nyt kuitenkin viime kevään tapahtumat ovat muistoja vain ja nyt kyseessä on uusi kausi uusine tarinoineen.

MuSaFutsal kävi viime lauantaina Jyväskylässä kasvattamassa voittoputkensa jo yhdeksään. Ottelu oli käytännössä ohi jo avausjakson jälkeen, sillä MuSaFutsal iski taukoon mennessä 7 - 0 lukemat taululle. Netta Hannula oli osunut neljä, Vera Mattila kaksi kertaa sekä Helmiina Luoma kertaalleen. Luoma osui nyt kolmannen kerran neljään otteluun. Viisi kotiottelua on voitettu maalierolla 28 - 3.

IFK ei oĺe päästänyt maaliakaan kahteen viime otteluunsa. Viime viikonlopun IFK huilasi ja edellinen peli on kotikentältä parin viikon takaa, jolloin PJK kärsi ruman tappion lukemin 8 - 0 (4 - 0). Vierasreissuja IFK on tehnyt neljä, joista kaikki ovat olleet voittoisia. Kolmessa ensimmäisessä vierasmatsissa oma maali pysyi koskemattomana, mutta viimeisimmässä reissupelissä RaiFu onnistui rikkomaan IFK:n kuparisen.

Jasmin Ylikraka johtaa liigan pistepörssiä tehoilla 8+13=21. Netta Hannula on kolmantena (12+7=19), ja porilaisten välissä FTK:n Tiia Juntikka (9+11=20). Pörssin neljänneltä sijalta löytyy IFK:hon täksi kaudeksi siirtynyt Daniela Tjeder, joka on summannut tehot 10+6=16. Koko liigan TOP-10:iin mahtuu lisäksi MuSaFutsalin Elina Setälä (2+9=11) sekä IFK:sta Anna-Kaisa Hannuksela (3+8=11).

MuSaFutsalin maalivahdeista on Siiri Lilja pelannut viisi ottelua. Torjuntaprosentti lähentelee 92:ta. Lisäksi Lilja on tehnyt maalivahdille kunnioitettavat kolme osumaa. Martta Perälä on ollut tolppien välissä neljässä ottelussa, ja hän on ehtinyt pallon eteen myös yli 90 prosenttisesti.

HIFK:n maalivahdeista Tytti-Maria Mikkola on pelannut seitsemässä ottelussa ja Minja Kolkka yhdessä.

Yleisö on enemmän kuin tervetullut seuraamaan naisfutsalia maamme huipulta. Lipun hinnat ovat viisi ja kolme euroa. Paikanpäällä tarkastamme katsojilta koronapassin, joten varauduthan saapumaan ajoissa, jotta lipunmyyntiin ei ruuhkaa liikaa synny. Ruutu+ -suoratoistopalvelusta ottelu näkyy suorana

MuSaFutsal – HIFK FS Porin Urheilutalo klo 15.00!

​​​​​​​

Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com