Viiden pisteen viikonloppu pohjoisessa

FTK kaatui jatko-ottelun jälkeen lukemin 3 – 4 jo. 3 – 3 (3 – 1)

Sunnuntaihin joukkue heräili Oulussa, josta matka jatkui Tornioon FTK:n vieraaksi. Ottelu alkoi kovalla sykkeellä ja kummassakin päässä oli heti paikat avausminuutin täyttyessä. Ensin FTK kokeili Siiri Liljan torjuntakykyä ja seuraavasta hyökkäyksestä oli vieraiden vuoro kokeilla Senja Keisun päivän virettä. Tilanteita tuli kummallekin joukkueelle, mutta maaleja ei avaushetket tuoneet. Ottelun avausmaali merkittiin FTK:lle. Vastahyökkäyksen päätteeksi Maria Ollila pelasi pallon maalille, josta Sanna Rautio ohjasi pallon verkkoon. Reilu minuutti myöhemmin ottelu jälleen tasan. Jasmin Ylikraka syötti Netta Hannulalle, joka laukoi pallon pitseihin. Hyvistäkään paikoista huolimatta vierasjoukkue ei enää avausjaksolla tolppien väliin osunut. FTK sen sijaan osui kahdesti minuutin sisään jakson toisella puolikkaalla. Iida Mäki-Iso ja Jenni Suhonen maalareina. Kiihkeässä ottelussa kummankin joukkueen virhetili täyttyi avausjaksolla, mutta kuudennetta virhettä ei vihelletty.

Toiselle jaksolle tuli vierasjoukkue reippaalla sykkeellä. Milla Ljungman kavensi jo avausminuutilla Hannulan syötöstä. Jakso eteni porilaisten komennossa. Tilanteita syntyi, mutta Keisu kesti. FTK hyökkäsi vaarallisesti aina tilanteen saatuaan. Siiri Lilja venyi toisella jaksolla useampaankin torjuntaan. Tasoitusosuma näki päivänvalon ajassa 31.09. Netta Hannula painoi vapaapotkun sivurajan lähettyviltä noin 12 metristä etukulmasta sisään. FTK väsyi silminnähden toisen jakson toisella puolikkaalla, ja he pyrkivätkin pitämään palloa pidempiä pätkiä. Ottelu olisi voinut ratketa kummalle tahansa, mutta 40 minuutin jälkeen tilanne oli tasan 3 – 3 ja edessä jatko-ottelu.

Jatko-ottelu ehti vanheta 2.58, kun Elina Setälä laukoi vieraat ensi kertaa ottelussa johtoon Hannulan syötöstä. Lopussa FTK yritti tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla. He eivät kuitenkaan pystyneet enää ohittamaan hienosti pelannutta Liljaa ja kaksi pistettä matkaa MuSaFutsalin mukana Poriin. Joukkueiden parhaina palkittiin Emma Heikkilä (FTK) ja Siiri Lilja (MuSaFutsal). Neljän pisteen Netta Hannula nousi liigan pistepörssin kärkeen tehoilla 31+19=50. Elina Setälä on yhden pisteen päässä 200 pisteen rajasta koko liigaurallaan.

MuSaFutsalin parhaana palkittiin joukkueen maalivahti Siiri Lilja. Hän pohti ottelun jälkeen, että ottelu oli niin vaikea kuin aina ennenkin Torniossa. FTK loi hyviä maalipaikkoja, mutta Lilja esitti tukuttain hyviä torjuntoja estäen maalien synnyn. Hän olikin tyytyväinen omaan onnistumiseen, joita ei hänen mukaansa ole liikaa tullut loukkaantumisen jälkeen. ”Kaksi pistettä oli ihan ok tästä pelistä”, Lilja sanoi lopuksi.

Runkosarjaa on nyt jäljellä kaksi ottelua. Ensi lauantaina matkustetaan Espooseen GFT:n vieraaksi ja runkosarja päättyy kahden viikon päästä kotiottelulla FC Halikkoa vastaan.

Kuva: Kari Saha / Urheiliusuomi.com