Vappuetkot Urheilutalolla

Naisten Futsalliigan finaalit alkaa Porista

Lauantaina on päivä, johon on tähdätty viimeiset 10-11 kuukautta, nimittäin finaalisarjan ensimmäinen ottelu on luvassa tulevana lauantaina. Viime kauden mestari MuSaFutsal saa finaaleissa vastaansa FTK:n Torniosta. Ensimmäinen finaali pelataan lauantaina Porin Urheilutalossa klo 17.00 alkaen.

Runkosarjan voittaja MuSaFutsal keräsi runkosarjassa 57 pistettä häviten vain kolmesti. Porilaiset pelasivat puolivälierissä PJK:ta vastaan ja eteni välieriin voitoin 2 – 0. Vieraspelissä lukemat olivat 0 – 6 (0 – 3) ja kotiottelu päättyi 12 – 1 (8 – 1) lukemiin. FTK sijoittui runkosarjassa kolmanneksi 41 pisteellään. Puolivälierissä FTK voitti suoraan kahdessa ottelussa Ilveksen. Ensin Tampereella 2 – 4 (2 – 3). Torniossa lukemat olivat 5 – 2 (1 – 2). Välierissä MuSaFutsal kohtasi Ylöjärven Ilveksen. Porilaisten eteneminen finaaliin tuli voitoin 3 – 1. FTK pelasi välierissä tiukan ja tasaisen väännön finaalipaikasta Helsingin IFK:n kanssa. Lopulta paremmuus ratkottiin vitospelissä keskiviikkona Helsingissä. Tuolloin FTK vei pidemmän korren maalivahti Senja Keisun loisto-ottelun avulla ja paremmalla viimeistelyllä. Lukemat Pirkkolassa olivat 0 – 4 (0 – 1).

Finaaliparin keskinäiset ottelut runkosarjassa päättyivät kumpikin MuSaFutsalin juhliin. Liigan avauskierroksella Torniossa lukemat olivat 2 – 3 (0 – 0). Tuolloin maalia saatiin odotella aina viimeiselle kympille saakka, jonka jälkeen tapahtui. Ensin Tiia Juntikka vei FTK:n johtoon vähän onnekkaasti, mutta MuSaFutsalin Anni-Elina Luotonen kuittasi osuen kahdeksan sekuntia myöhemmin. Seuraavat kaksi osumaa iski vierailija ja FTK:n kavennusmaali syntyi viimeisellä minuutilla. Porissa pelattiin tammikuun puolivälissä. MuSaFutsal hallitsi ottelutapahtumia ja jätti pisteet Poriin lukemin 7 – 2 (4 – 0). Netta Hannula (3+1) ja Luotonen (2+2) olivat hurjimmat pistetehtailijat.

Koskaan ennen joukkueet eivät ole playoffeissa kohdanneet, mutta keskinäisten otteluiden historiaa löytyy aina kaudelta 2014 – 2015 saakka. 15 pelattua ottelua, joista porilaiset ovat voittaneet 10 ja FTK viisi. Porissa on pelattu kahdeksan ottelua, joista viisi on päättynyt kotivoittoon. Viimeiset neljä kohtaamista Porissa on päättynyt kotijoukkueen juhliin.

Liigan playoffien pistepörssissä ensimmäiset kuusi sijaa ovat finaalijoukkueiden hallussa. Niistä neljä ensimmäistä MuSaFutsalilla ja kaksi seuraavaa FTK:n pelaajia. Kärjessä Netta Hannula (11+3). Seuraavina tulevat Anni-Elina Luotonen (7+3), Jasmin Ylikraka (4+6) sekä Iina Heikkilä (4+5). FTK:n kaksikko on Tiia Juntikka (4+5) sekä Emma Heikkilä (7+1).

Maalivahdeista MuSaFutsalin Siiri Lilja on pelannut neljä playoff-ottelua ja Martta Perälä kaksi. FTK:n Senja Keisu on vartioinut FTK:n maalia kaikissa seitsemässä ottelussa. Välierien ratkaisevassa viidennessä ottelussa Keisu sinetöi kahdella osumallaan FTK:n finaalipaikan. Porilaisjoukkueen maalivahdit eivät ole playoffeissa osuneet, mutta Lilja iski neljä byyriä runkosarjassa.

MuSaFutsalin runkopelaajiin kuuluva Elina Setälä odottaa tulevaa finaaliavausta sekä koko sarjaa innostuneena. ”Koko kausi on odotettu näitä pelejä ja nyt on niiden aika”, hehkuttaa Setälä, joka odottaa tulevasta finaalisarjasta kovatasoista. Hän uskoo, että kumpikin joukkue tulee esittämään upeita suorituksia kentän kummassakin päässä, niin yksilö- kuin joukkuetasolla. FTK pelasi vielä välieräottelun Helsingissä keskiviikkona. Kysymykseen mahdollisesta edusta hän oli vähäsanainen. ”Ei siitä meille ainakaan haittaa ole”, sanoi Setälä, mutta totesi samaan hengenvetoon, että kumpikin joukkue on lauantaina varmasti 100 prosenttisen valmis näihin peleihin. Yleisön suuntaan Setälä lähetti kiitollisia kommentteja ja toivottaa tervetulleeksi nekin, jotka on edes joskus harkinnut futsalia paikanpäälle tulevan seuraamaan. ”Takaan, että näistä peleistä ei taitoa, tapahtumia ja tunnetta tule puuttumaan”, päättää Setälä.

Lipunmyynti aukeaa noin tuntia ennen ottelua, joten kannattaa saapua ajoissa paikalle. Nyt jos koskaan, niin kuin Elina Setäläkin totesi, kannattaa saapua paikanpäälle seuraamaan futsalia suoraan maamme huipulta. Lipunhinnat 8 ja 5 euroa, joskin kausikortilla hinnat ovat 5 ja 3 euroa. Ottelu tulee suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta. Lähetys alkaa kymmenen minuuttia ennen ottelun alkua. Ottelun selostaa Janne Helander.