Vantaalta ei kotiintuomisia

Vantaan Jalkapalloseuran tehokas puolituntinen riitti voittoon

VJS:n ja MuSan välinen ottelu käynnistyi musalaisittain erittäin harmillisesti, kun vantaalaiset siirtyivät ensimmäisen 30.minuutin aikana jo 3-0 johtoon. Vantaalaisten maaleista vastasivat Karim Jmaali kahdesti ja Oskari Ojala kertaalleen. Ensimmäisellä jaksolla VJS pystyi paremmin hyödyntämään omia vahvuuksiaan, kun taas MuSa oli ottelussa jäljessä. 3-0-tilanteessa Salama vaihtoi ryhmitystään aiemmilta vuosilta tuttuun 3-5-2-muodostelmaan ja ottelu alkoi kääntyä Salamalle. Ensimmäisellä jaksolla porilaiset eivät kuitenkaan tolppaa lähemmäs päässeet ja tauolle siirryttiin 3-0 lukemissa.

Parempi toinen puoliaika

Toisella jaksolla MuSa oli täysin eri joukkue kuin ensimmäisellä ja Salama pystyikin hallitsemaan toista puoliaikaa. MuSa onnistui maalinteossa kahdesti, mutta valitettavasti maalit syntyivät liian myöhään. Ottelun 88.minuutilla Jussi Välilä puski sivuvaparista pallon etukulmaan. Seuraavaa maalia saatiin odottaa reilut viisi minuuttia, kun Verneri Salminen antoi kulmapotkun maalille, jossa ruuhkan keskeltä Matias Sallila pääsi jatkamaan pallon maaliin. MuSalla oli mahdollisuus laittaa pallo maaliin myös rangaistuspotkusta, mutta tällä kertaa Jussi-Pekka Rämä laukoi pallon yli maalin. Kaksi tehtyä maalia ottelun loppuhetkillä eivät riittäneet Vantaalla pisteisiin ja näin kotimatkalle lähdettiin ilman kotiintuomisia.

Joukkueen päävalmentaja Ville Ulanen oli luonnollisesti pettynyt ottelun jälkeen, mutta positiivistakin ottelusta löytyi:

”Aika lailla on kaksijakoiset fiilikset. Toisella jaksolla näytettiin, millaiseen peliin pystytään. Hallitsimme täysin toista jaksoa ja vastustaja sai ainoastaan yhden hyökkäyksen. Toisaalta kuitenkin eka jakso oli meiltä heikompaa peliä, ja meidän pitää olla rohkeampia ja aloitteellisempia tilanteissa. Pystyttiin kuitenkin kirimään ja yliajan mokattu pilkku kun olisi saatu sisään, niin olisi ollut kotiintuomisiakin. Tappioon olen tietysti pettynyt.”

MuSan joukkue rakentui melko myöhään keväällä ja kehitettävää luonnollisesti vielä löytyy.

”Tietysti kaikessa on kehitettävää, mutta paljon on vaikutusta syöttöpelissä ja haltuunotoissa sekä siitä ideasta, miten jatketaan seuraavaan tilanteeseen. Tehdään duunia enemmän ja enemmän treenikentällä, jotta saadaan näitä asioita mukaan peliin”, Ulanen toteaa.

MuSa pelaa seuraavan kerran jo tulevana keskiviikkona 22.6. klo 19:00 Porin stadionilla, kun vastaan asettuu Grankulla IFK.

Jussi Välilä onnistui maalinteossa.Kuva: Kari Saha/UrheiluSuomi.com

Jussi Välilä onnistui maalinteossa.

Kuva: Kari Saha/UrheiluSuomi.com