Välieriin murskavoitolla

MuSaFutsal voitti PJK:n toistamiseen ja eteni neljän joukkoon

MuSaFutsal tuli otteluun ukkosmyrskyn lailla. Viime lauantainen alun näytös oli muisto vain, kun MuSaFutsal pisti Urheilutalolla vähän vielä paremmaksi. Kolme ja puoliminuuttia oli pelattu, kun lukemat olivat jo 3 – 0. Avaustahdit iski Anni-Elina Luotonen. Sitten iskivät minuutin sisään Helmiina Luoma sekä Iina Heikkilä. PJK oli tuskin päässyt hätyyttelemään Martta Perälän maalia. Ajassa 06.07 Netta Hannula iski päivän ensimmäisensä. Juuri kympin täyttyessä Jasmin Ylikraka laukoi lukemiksi jo 5 – 0. Vajaa minuutti myöhemmin PJK iski sarjan avausmaalinsa. Liigadebyyttiään pelannut Jenni Nieminen ohjasi maalin edestä Anne Riekin syötön verkkoon ohi Perälän. Jakson viimeinen vitonen tarjosi yli satapäiselle yleisölle pari kaunokaista osumaa. MuSaFutsalin kuudes oli illan näyttävin. Jasmin Ylikraka pelasi sivurajan omalta kenttäpuoliskolta ylöspäin poikkikentän. Luoma laukoi suoraan ilmasta pallon takanurkkaan. Jakson lopussa Hannula ohjasi kantapäällään taidokkaasti pallon pitseihin. Noiden välissä Luotonen oli iskenyt vastahyökkäyksen päätteeksi yhden maalin. Tauolle MuSaFutsalin 8 – 1 johdossa.

Toisella jaksolla PJK:n maalivahti Tiia Ropanen nousi tilaisuuden tullen mukaan hyökkäyksiin. Toisella jaksolla vieraat pystyivät pitämään palloa enemmän, mutta vaarallisia tilanteita he eivät kyenneet luomaan. Kotijoukkue tyylitteli jakson aikana vielä neljä maalia lisää. Luoma iski jakson avausmaalin saaden näin hatullisen täyteen. Samaan maalimäärään pääsi hetkeä myöhemmin myös Hannula, jolle hattutempun tekeminen on tullut parissa vuodessa tutuksi näin keväällä. Tämän päiväinen oli hänen kuudes hattutemppunsa kahden kauden playoffien aikana. Pelejä on nyt takana yhdeksän. Jasmin Ylikraka ja Helmiina Luoma, päivän neljännellään, löivät tauluun loppulukemat 12 – 1 (8 – 1). Joukkueiden parhaina palkittiin Helmiina Luoma (MuSaFutsal) ja Anne Riekki (PJK). MuSaFutsalilta tehopisteille pääsivät kaikki kahdeksan kokoonpanossa ollutta kenttäpelaajaa. Tehokkaimpina Netta Hannula (3+2) ja Helmiina Luoma (4+0). Jasmin Ylikraka (2+2) ja Iina Heikkilä (1+2) tehoilivat enemmän kuin kahden pisteen edestä.

Voitto sinetöi sen, että MuSaFutsal jatkaa kauttansa välierissä ja PJK:n kausi on nyt paketissa. Välierien aikataulu ja vastustaja ratkeavat myöhemmin.

Helmiina Luoma (vas.) iski neljä byyriä lauantaina. Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com

Helmiina Luoma (vas.) iski neljä byyriä lauantaina.

Kuva: Kari Saha / Urheilusuomi.com